کد خبر 6080
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۶:۰۷

کارگردان «زير هشت» از من درخواست مي‌کرد که اگر مي‌خواهيد نظرات مردم را بگيريد، از خيابان انقلاب به پايين اين نظرات را بگيريد و اين سريال مال آنهاست! حتي سريال «فاصله‌ها» و برنامه‌هاي نوروز امسال هم همينطور بود.

به گزارش مشرق، سيدعزت‌الله ضرغامي رئيس رسانه ملي در شب افتتاح «آي‌فيلم» در پاسخ به سؤال فارس درباره اين که وي در مصاحبه‌اي که حدود دو سال قبل با خبرگزاري فارس داشته، اعلام کرده که ساخت فيلم‌ها و سريال‌هاي تجمل‌آميز محدود خواهد شد، اما ما همچنان شاهد اين رويه در تلويزيون هستيم، گفت: حرکت به سمت ساده زيستي و دوري از تجمل به عنوان يک راهبرد رسانه ملي به خوبي در حال تعقيب است و شما در برنامه‌هاي نوروز امسال ديديد که همه اينها در فضاهاي مردمي و خانه‌هاي کلنگي و زندگي‌هاي متوسط به پايين جريان داشت.
وي ادامه داد: در برنامه‌هاي پربيننده تابستان هم شما شاهد همين امر بوديد و حتي سريال «زير هشت» شايد يک مقدار هم از متوسط و فقير پايين‌تر بود به گونه اي که کارگردانش از من درخواست مي‌کرد که اگر مي‌خواهيد نظرات مردم را بگيريد، از خيابان انقلاب به پايين اين نظرات را بگيريد و اين سريال مال آنهاست! حتي سريال «فاصله‌ها» هم همينطور بود. بنابراين دو سريال هرشبي پربيننده که درصد بالا 70 تا 80 درصد مخاطب داشتند، کاملا رويه ساده زيستي داشتند و به دور از تجملات بودند، برنامه‌هاي مربوط به ماه رمضان هم به گونه‌اي همينطور بود.
ضرغامي عنوان داشت: حالا اگر شما مي‌خواهيد يک خانواده‌اي را که نسبتا متمول هستند، مثلا براي آسيب‌شناسي رفتاري يک فوتباليست، يک جواني که زندگي خوبي دارد و مغرور است و با اتکاء به موقعيت و خانواده‌اي که دارد به خود اجازه مي‌دهد که هرطور که دوست دارد با ديگران رفتار کند، اين فيلم وسريال در واقع يک آموزش اساسي و عمومي در سطح ملي است. نه فقط براي فوتباليست‌ها. حالا فوتباليست‌ها يک مورد آن است و يک آسيب‌شناسي از فضاي فوتبال کشور دارد که هميشه مي‌خواهند که ما در اين حوزه‌ها کار کنيم. ولي پيامش بسيار گسترده‌تر از فوتبال است. جوان مغروري که متکي مي‌شود به امکاناتي که دارد و به خود اجازه مي دهد که هر کاري بکند، در اين سريال کاملا معلوم مي‌شود که انتهايش کجاست و چرا بايد اين مسير را ادامه ندهد و به پشيماني مي‌رسد. در مقابل آن يکسري بدمن‌ها و شخصيت‌هاي منفي هم هستند که بالاخره زندگي مناسبي دارند، اما وقتي نقطه مقابل آن را نگاه مي‌کني و افراد مناسب‌تر و مثبت‌تر را نگاه مي‌کني وضعيت ساده‌تري دارند.
وي گفت: به نظر من رويکرد صداوسيما که به طور جدي دنبال مي‌شود تا حد بسيار زيادي موفق است و اگر در جايي مواردي ديده مي‌شود مي‌توان به عنوان تخلف حرفه‌اي و توصيه‌هاي کارشناسي به آن نگاه کرد که شما مي‌توانستيد فضاهاي تمول يک خانواده را ساده‌تر و با نمادهاي ديگري نشان بدهيد تا ساده زيستي که يکي از اصول مورد توجه صداوسيماست مخدوش نشود.
ضرغامي در عين حال گفت: به نظر من آنهايي هم که که درباره برنامه‌هاي صداوسيما قضاوتي غير از اين دارند، کم‌تر برنامه‌هاي تلويزيون را نگاه مي‌کنند.
وي درباره راه‌اندازي شبکه تلويزيوني آي فيلم در جمع خبرنگاران گفت: مهم‌ترين مسئله وحدت بين مسلمانان در سطح جهان است، بنابراين ما معتقديم که همه رسانه هاي جهان اسلام بايستي بر اساس وحدت حرکت کنند و از هرگونه حرکتي که اين وحدت ارزشمند را بين مسلمانان مخدوش کند، خودداري کنند. تلاش ما اين است که در شبکه‌هاي جمهوري اسلامي، اين اصل را رعايت کنيم و هر حرکتي که باعث خدشه‌دار شدن وحدت مسلمانان مي‌شود، خودداري کنيم.
وي درباره تاثيرگذاري شبکه آي‌فيلم نيز تصريح کرد: اين شبکه خيلي مؤثر خواهد بود به دليل اين که يک اقدام عملي براي نشان دادن توانمندي‌هاي جمهوري اسلامي بر اساس پيام‌ها و اهداف محتوايي که تعقيب مي‌کند، است. بسياري از اين پيام‌ها اهداف عالي جمهوري اسلامي را در خلال برنامه‌ها و فيلم‌ها و سريال‌ها و ... دارند و من مطمئن هستم که استقبال بالايي از اين شبکه خواهد شد و معتقدم پيام مهم جهان اسلامي را که همان وحدت است از طريق آي‌فيلم به خوبي محقق خواهد شد.
وي در ادامه در پاسخ به سؤالي پيرامون تغييرات اخير برخي از معاونت‌هاي سازمان صداوسيما اظهارداشت:همان طور که در معارفه دوستان اشاره کردم، با توجه به نيازهاي جديد رسانه، فضاي رسانه در سطح جهاني، استفاده از تجربيات جديد و ايده‌هاي نو، ارتباطات گسترده‌تر از طريق نخبگان و صاحب نظران و اضافه شدن حلقه‌هاي جديدتر به مجموعه‌اي که به مجموعه سيما و ساير حلقه‌هاي توليدي ما که لازم است که يک فضاي جديدتري دميده شود، حداقل اين است که اين تحولات در اين راستا حرکت مي‌کند.
وي ادامه داد: با توجه به پيچيدگي‌هاي فضاي رسانه‌اي در سطح جهاني و ضرورت ارتباط گسترده‌تر با نخبگان و صاحب‌نظران، به نظر مي‌رسد که تغييرات و آرايش‌هاي جديد در حوزه‌هاي مختلف آن طور که رئيس سازمان مي‌فهمد، برخي از اين مسائل شايد اصلا به درد مردم نخورد، چون موضوع مديرتي است، رئيس سازمان متوجه بشود که در اين شرايط براي ايجاد فضاي گسترده‌تر و موثرتر، و استفاده بيشتر از نظرات کارشناسي، ما چه ترکيبي را مي خواهيم و تجربيات چگونه بعدا مي توانند در خدمت اين فضاي جديد قرار بگيرند.
ضرغامي اظهارداشت: تغييرات بين صف و ستاد هميشه پويايي به همراه دارد، در حدود 20 سالي که من مديريت درس مي‌دهم، همواره به تجربيات صف لازم است که در حوزه ستاد خودش را نشان بدهد و بسياري از تجربيات ستادي و ظرفيت‌هاي ستادي وقتي وارد حوزه صف و توليد مي‌شوند، فرصت بروز و ظهور پيدا مي‌کنند. اين در سطح مديريت عالي است و در همه جاي دنيا پذيرفته شده است و بخشي از تحولاتي که من انجام داده‌ام، و به ويژه در سيما ناشي از اين نگرش بود و با يک نوآوري است.
وي درباره شايعاتي درباره تغيير معاونت سياسي سازمان صداوسيما نيز گفت: برنامه‌اي براي تغيير ساير معاون‌ ها نداريم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس