کد خبر 612327
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۳

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: دکترین ماشه به این معناست که اگر یکی از طرفین به تعهدش در برجام عمل نکند طرف مقابل به صورت اتوماتیک می‌تواند برجام را نقض کند.

به گزارش مشرق، نوذر شفیعی عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره اظهارات سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی پیرامون اینکه در صورت ادامه بدعهدی آمریکا، ایران قطعا براساس برجام اقدام به غنی‌سازی هسته‌ای در سطح پیشرفته خواهد کرد اظهار کرد: در توافق برجام میان ایران و کشورهای عضو 1+5 مکانیزم لازم درباره ادامه توافق برجام و اینکه چه زمانی طرفین می‌توانند در صورت بدعهدی طرفین مقابل برجام را نقض کنند پیش‌بینی شده است.

وی افزود: موضوع نقض برجام در صورت عدم تعهد طرفین به مفاد این توافقی به صورت مستقیم دراین توافقنامه ذکر نشده است ولی واژه دکترین ماشه در متن قرارداد برجام که معادل این موضوع است به کار رفته است.

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: دکترین ماشه به این معناست که اگر یکی از طرفین به تعهدش در برجام عمل نکند طرف مقابل به صورت اتوماتیک می‌تواند برجام را نقض کند.

شفیعی افزود: در شرایط فعلی نیز چون طرف مقابل به تعهداتی که داده است پایبند نبوده جمهوری اسلامی ایران می‎تواند به صورت اتوماتیک این کار را انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه برای اقدام به لغو برجام مکانیزم‌هایی در این توافق قید شده است گفت: برگزاری کمیسیون‌های مشترک،برگزاری اجلاس وزرای خارجه و در آخر برگزاری جلسه میان ایران و کشورهای عضو 1+5 از جمله مواردی است که برای لغو توافق برجام باید در نظر گرفته شود.

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس تاکید کرد: در صورتی که ایران و کشورهای عضو 1+5 نتوانند از طریق این مکانیزم‌ها به نتیجه برسند در آن زمان بازگشت هر یک از کشورها به نقطه صفر امکانپذیر خواهد بود .


شفیعی اظهار کرد: البته ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که اگر این مراحل هم در جهت لغو برجام طی نشود و استنباط ایران این باشد که برجام اجرایی نمی‌شود زیرا بررسی این موضوع یک روند اداری طولانی را در کمیسیون‌های برجام می‌طلبد.

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران تا به امروز چهار کمیسیون مشترک درباره برجام تشکیل داده است خاطرنشان کرد: برگزاری این کمیسیون ها تا به امروز هیچ گونه خروجی برای ما در پی نداشته از این رو به طور طبیعی اگر موردی در باب عدم اجرای برجام در مذاکره پیش بینی شده است مورد لحاظ قرار گیرد و اگر ما بخواهیم به کمیت موضوع نگاه کنیم این امر پذیرفته شده است که اگر طرف مقابل برجام را اجرا نکند ما هم می توانیم آن را اجرا نکنیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی شورای اسلامی با بیان اینکه درباره برجام نیز یک قانون در مجلس تصویب شده است گفت: قانونی تحت عنوان اقدام متقابل دولت در زمینه برجام در مجلس به تصویب رسیده است از این رو اگر دولت در هر زمانی احساس کرد برجام از طرف مقابل اجرایی نمی شود به استناد این قانون می توان آن را اجرا نکنند.
منبع: میزان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    0 0
    راکتور سیمان گرفته را چطور میخواهند دوباره فعال کنند
  • ali ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    0 0
    تصویب برجان در یک ربع، بهتر از این نمی شود. شما از مدافعین برجام بودید حالا مسئولیت شما بیش از دیگران است. نباید مدام از شاخه ای به شاخه ی دیگر پرید باید مسئولیت پذیر بود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس