در هنگام دیدار محمد جواد ظریف از پاریس در بهار گذشته، شماری از شرکت‌های بزرگ فرانسوی «نامه‌های تهدیدآمیز» دریافت کردند که به آن ها نسبت به احتمال اقدامات قضایی در صورت گشودن باب تجارت با ایران، هشدار می‌داد.

سرویس جهان مشرق - روزنامه «لو پاریزیَن»، چاپ پاریس، روز جمعه یک ان جی او (NGO یا سازمان غیردولتی) مستقر در امریکا را به «خرابکاری» در طرح‌های تجاری فرانسه در ایران متهم کرد.

آیا یک NGO «سرّی» آمریکایی راه سرمایه گذاری فرانسوی ها را در ایران بسته است؟

این روزنامه گزارش داد، در حالی که تحریم ها علیه ایران در پی توافق هسته ای سال گذشته ایران و 6 قدرت جهانی ظاهرا تعدیل شده است، یک NGO تلاش می کند که شرکت های بزرگ فرانسوی از جمله ایرباس و پژو-سیتروئن را از همکاری تجاری با ایران بازدارد.

این ان جی او، «متحد علیه ایران هسته‌ای»(UANI) نام دارد و در سال 2008 تاسیس شده است. از گردانندگان اصلی این گروه می توان به این نام ها اشاره کرد: «مارک والاس»، نئوکان و سفیر آمریکا در سازمان ملل در دوره ریاست جمهوری جرج دابلیو بوش، «جو لیبرمن»، سناتور صهیونیست معروف که قبلا دموکرات بود و از 2006 به این سو خود را مستقل معرفی می‌کند (لیبرمن یکی از سرسخت ترین حامیان اسراییل و از سرسخت ترین مخالفان جمهوری اسلامی محسوب می شود)، و «جیمز وولسی»، رییس اسبق سیا در دوره بیل کلینتون، «ریچارد بولتون»، سفیر پیشین ضد ایرانی امریکا در سازمان ملل در دوره جرج دابلیو بوش و از تندروترین چهره های حلقه نئوکان ها که پای ثابت تجمعات گروه منافقین است، «تامیر پاردو»، رییس پیشین موساد رژیم صهیونیستی، «دنیس راس»، مدیر اسبق بخش خاور نزدیک و خاور دور شورای امنیت ملی آمریکا و چندین تن از مقامات پیشین سیاسی و اطلاعاتی آمریکا:

آیا یک NGO «سرّی» آمریکایی راه سرمایه گذاری فرانسوی ها را در ایران بسته است؟

آیا یک NGO «سرّی» آمریکایی راه سرمایه گذاری فرانسوی ها را در ایران بسته است؟
مارک والاس

آیا یک NGO «سرّی» آمریکایی راه سرمایه گذاری فرانسوی ها را در ایران بسته است؟
جیمز وولسی

آیا یک NGO «سرّی» آمریکایی راه سرمایه گذاری فرانسوی ها را در ایران بسته است؟
تامیر پاردو

آیا یک NGO «سرّی» آمریکایی راه سرمایه گذاری فرانسوی ها را در ایران بسته است؟
جو لیبرمن

طبق محتویات وبسایت این سازمان، هدف آن پایان دادن به پشتیبانی مالی از حکومت ایران به دلیل «نقش آن به عنوان یک دولت حامی تروریزم جهانی و یک ناقض اصلی حقوق بشر در داخل و خارج ایران» است. یوانی به دنبال " انزوای اقتصادی و دیپلماتیک حکومت ایران" است.

به نوشته روزنامه «لو پاریزین»، UANI یک سازمان مناقشه برانگیز در خود ایالات متحده است، چرا که به عنوان «سلاح سری آمریکا» با «پیوندهای پنهان با سیا» شناخته می شود، که هدف آن ایجاد مانع سر راه تجارت اروپاییان، به ویژه فرانسه، با ایران است. اما روزنامه فرانسوی معتقد است که پشت استدلال های ظاهرا «اخلاقی» یوانی برای پیگیری این هدف، تنها منافع تجاری و تضمین یک "برش از کیک" بازار ایران برای آمریکاست.

در هنگام دیدار محمد جواد ظریف از پاریس در بهار گذشته، شماری از شرکت های بزرگ فرانسوی «نامه های تهدیدآمیز» از طرف یوانی دریافت کردند که به آن ها نسبت به احتمال رو به رو شدن با اقدامات قضایی در صورت گشودن باب تجارت با ایران، هشدار می داد.

آیا یک NGO «سرّی» آمریکایی راه سرمایه گذاری فرانسوی ها را در ایران بسته است؟

با این حال، برخی کارشناسان معتقدند که این تهدیدها فراتر از توان و چارچوب این سازمان است.

«انیسه بصیری تبریزی» از «رویال یونایتد سرویسز»، یک اندیشکده امنیتی و دفاعی در انگلستان به خبرگزاری فرانس24 گفت:

" این سازمان تنها می تواند به شرکت ها درباره سرمایه گذاری در ایران این هشدار را بدهد که تجارت با ایران به هزینه های قضایی، مالی و اعتباری آن نمی ارزد و تلاش کند تا آن ها را از بازگشت یا ورود به بازار ایران بترساند."

اما خود این سازمان مدعی است که علاوه بر ارسال نامه  به شرکت های فرانسوی، شرکت های آمریکایی متمایل به تجارت با ایران را هم هدف قرار می دهد و فهرستی از اطلاعات شرکت های آمریکایی که در بازار ایران حضور دارند یا می خواهند حضور پیدا کنند، در وبسایت خود تهیه کرده است. UANI مدعی است که به این شرکت ها هم نامه می فرستد تا ریسک های قضایی و مالی سرمایه گذاری یا تجارت در ایران را برایشان روشن کند.

«دیوید ایبسن»، مدیر کنونی یوانی به فرانس24 گفت:

" ایرباس(غول صنعت هوایی فرانسه) نامه تهدید یوانی را دریافت کرد، ولی بوئینگ(همتای آمریکایی ایرباس) هم چنین نامه ای دریافت کرده است."

سلاحی نه چندان سرّی

حقیقت این است که یوانی خیلی هم سلاح «پنهانی» برای آمریکا نیست، چرا که از بدو تاسیس خود، مخالف سرسخت ایران بوده و همواره موضعی ضد سیاست اوباما برای مذاکره با جمهوری اسلامی داشته است. «افشین ادیب مقدم»، مدیر مطالعات ایرانی دانشگاه لندن، معتقد است:

" UANI یکی از چندین موسسه ای است که فعالانه علیه تجارت با ایران لابی می کنند. بسیاری از اعضای آن، تصمیم سازان مهم سیاست امریکا با سابقه ای طولانی از منفی نگری نسبت به حکومت ایران هستند."

اما دیوید ایبسن ادعا می کند که یوانی یک سازمان " کاملا غیردولتی" است که «هیچ» بودجه ای از دولت نمی گیرد و «پیوندی» هم با نهادهای حکومتی آمریکا ندارد.

اما فقط حضور جیمز وولسی، رییس پیشین سیا، و تامیر پاردو، رییس پیشین موساد در میان اعضای ارشد این سازمان لابی گر، خود ادعاهای آقای ایبسن را با تردید مواجه می کند. به قول ادیب مقدم، جیمز وولسی از قدیم یک پای اندیشکده ها و سازمان های لابی گری بوده که علیه ایران فعالیت می کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • ایرانی ۲۰:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    تنها راه پیشرفت کشور نسخه اقتصاد مقاومتی است و بس.
  • ۲۲:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    بد فهمی عوامل اجرائی کشورها عامل بدبختی آنها است - - از قدیم گفته اند - اشک کباب مایه طغیان آتش است -
  • حسین ۲۲:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    بعد از جنگ جهانی‌ با با قدرت گرفتن شوروی غربی‌ها و به عبارات بهتر کشورهایی که آمریکا و انگلیس به قول خودشون آزاد (در حقیقت اشغال)کردند یک تشکیلات نظامی رسمی‌ ایجاد کردند به اسم ناتو در حالی‌ که همزمان سازمانهای شبه ناتو در بعد اقتصادی ، فرهنگی‌، رسانه‌‌ای و..... غیره به وجود اومد که حقیقت مطلب اینه که مدیر و ابلاغ کننده دستورات آمریکا هست ، این مطلب را در صحبتهای رهبر انقلاب به وضوح می‌شه فهمید ، ایشان بارها از اصطلاح ناتو فرهنگی‌ استفاده کردند که بسیار دقیق هست. ناتو اقتصادی هم ترکیبی‌ از همین سازمانهایی هست که برای نظارت و کنترل کامل تبادلات مالی در دنیا ساخته شدند ، مثل کار گروه اقدام مالی (FATF) یا صندوق بین‌المللی پول (IMF) و.... مطلب جالب اینه که حتی رسانه‌‌های غربی بعضی‌ وقتها اشارتی دارند که نشان میده این سازمانها پشت یک سری جنگها هستند ، مثل درگیری‌های اوکراین و بخشی از جنگ در سوریه ردّ پا‌های نامرئی صندوق بین‌المللی پول دیده شده. درخواست اینا از ایران چیه؟ میگن ریز کل تبادلات مالی و اقتصادیتون و مسیر تمام نقل انتقالات پولیتون را بدید که مطمئن بشیم مطابق با قوانین ما هست!!! هدف اصلی‌ اینها چی‌ هست ؟ با فهمیدن اینکه چقدر پول کجا صرف شده می‌شه دقیقا فهمید چه سلاح‌هایی‌ به چه میزان خریداری شده و چه سلاح‌هایی‌ ساخته شده و چه مخارجی و کجا صرف تاسیسات نظامی شده ، می‌تونن بفهمن چه میزان ما به متحدینمون مثل حزب‌الله کمک کردیم و چه سلاح‌هایی‌ به چه تعداد دادیم و از چه راهی‌ دادیم و اطلاعات بسیار کاملی که تمام نقشه نظامی کشور را رسم میکنه نه تنها ما بلکه اطلاعات دوستان ما که از ما دفاع می‌کنن مثل حزب‌الله ، و آخر قضیه هم میدونید چیه دیگه؟ دادن این اطلاعات یعنی‌ کارت دعوت برای حمله آمریکا به ما و متحدین ما ، همون بلایی‌ که صدام و قذافی احمق بر سر خودشون آوردند.
  • دکتر ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    با خام فروشی و واردات کالا با پول نفتی که نقدا نمی دن نمیشه کشورداری کرد این کشور پول می خواهد که حقوق پیمانکار کارگر مهندس معلم و...رو داد و پروژه ها رو دوباره فعال کرد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس