به گزارش مشرق، نشست علنی صبح امروز (یکشنبه) نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس و با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد.
بررسی گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره طرح اعاده شده تاسیس و اداره مراکز آموزشی غیردولتی از شورای نگهبان اولین دستور کار نشست علنی صبح امروز پارلمان بود.
*لاریجانی: کار رسانهها رکن مهم برای توسعه کشور است
در ابتدای نشست، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک روز خبرنگار گفت: کار رسانهها رکن مهم برای توسعه کشور است و باید از تلاشهای خبرنگاران به ویژه خبرنگاران پارلمانی تقدیر به عمل آید.
وی افزود: لازم است تا تلاشهای لازم صورت بگیرد تا مشکلات رسانهها مخصوصا در ایجاد امنیت شغلی و آینده نگری برای این قشر توسط دولت و کمیسیون فرهنگی به طور جد مورد پیگیری قرار گیرد و در این مجلس و در سالی که در آن قرار داریم فضای دقیق تری برای آینده کاری آنها ترسیم شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به در پیش بودن میلاد امام رضا (ع) دهه کرامت را تبریک گفت.
*اسامی غائبین آغاز جلسه علنی امروز مجلس
در ادامه اسامی غایبان آغاز جلسه از سوی هیات رئیسه اعلام شد که این اسامی عبارتند از:
1- محمدرضا امیر حسن خانی نماینده مردم طبس
2- محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان
3- سهیلا جلودارزاده نماینده مردم تهران
4- محمد جواد جمالی نوبندگانی
5- هاجر چنارانی نماینده مردم نیشابور
6- شهباز حسنپور بیگلری نماینده مردم سیرجان
7- علیرضا رحیمی نماینده مردم تهران
8- محمود شکری نماینده مردم طالش
9- علی کرد نماینده مردم میرجاوه
10- حمید گرمابی نماینده مردم نیشابور
11- حسین مقصودی نماینده مردم سبزوار
12- محمدرضا منصوری نماینده مردم ساوه و زرندیه
13- سید ابوالفضل موسوی نماینده مردم یزد
14- همایون هاشمی نماینده مردم میاندوآب
15- علیم یارمحمدی نماینده مردم زاهدان
تذکر 2 نماینده درباره یک خبر
قاضیپور:رئیس مجلس از حیثیت کاظم جلالی دفاع کند/ لاهوتی:درباره جلالی کار بدی انجام شد
نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی در صحن علنی مجلس با اشاره به انتشار خبری در روزهای گذشته مبنی بر بازداشت کاظم جلالی نماینده مردم تهران در مجلس، گفت: یک نماینده مجلس مورد هجوم رسانههای ضد انقلاب قرار گرفت.
وی با درخواست از رئیس مجلس جهت دفاع از حیثیت این نماینده دلسوز مجلس اظهار داشت: آقای جلالی از زحمت کشان نظام بوده و زحمات زیادی برای کشور آسیب پذیر کشیده است.
قاضیپور با تاکید بر اینکه جلالی هیچ گونه ارتباطی با مسائل مالی ندارد از لاریجانی خواست نسبت به سوگندی که یاد کرده است از شان مجلس دفاع کند.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در توضیح با به جا خواندن تذکر قاضیپور در این زمینه خاطرنشان کرد: فکر میکنم در این زمینه یک بداخلاقی انجام شده است و حتما باید قوه قضائیه به آن رسیدگی کند و گفته شده که رسیدگی بکنند چرا که کار زشتی انجام گرفته است.
بر اساس این گزارش، مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی در نشست امروز خانه ملت طی تذکری گفت: درباره آقای جلالی کار بدی انجام شد اما برخوردی با آن صورت نگرفت.
علی لاریجانی رئیس مجلس در واکنش به این تذکر اظهار داشت: کار زشتی در این زمینه انجام دادن؛ ما موضوع را بررسی کردیم، باید با سایت که این حرف نامربوط را منتشر کرده برخورد شود. از ایشان دفاع میکنیم.
*«سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی» وابسته به وزارت آموزش و پرورش تأسیس میشود
نمایندگان در ادامه نشست، لایحه تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی اعاده شده از شورای نگهبان را مورد بحث و بررسی قرار داده و با اصلاحاتی به منظور تأمین نظر این شورا به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، در راستای ارتقای جایگاه نظام تعلیم و تربیت کشور ضمن تاکید بر ارتقای کمی و کیفی مدارس دولتی به منظور بهرهگیری از مشارکت همگانی مردمی در امر آموزش و پرورش و تأسیس مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی و بهرهگیری از ظرفیت قوانین بالادستی و مستند به سیاستهای کلی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و راهبردهای کلان و راهکارهای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، همچنین سند نقشه جامع علمی کشور با حفظ کارکردهای سیاستگذاری و نظارتی، «سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی» وابسته به وزارت آموزش و پرورش تأسیس میشود. رئیس این سازمان، معاون وزیر است.
*ترکیب شورای سیاستگذاری و نظارت بر مدارس غیردولتی اصلاح شد
نمایندگان مجلس همچنین لایحه تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی اعاده شده از شورای نگهبان را مورد بحث و بررسی قرار داده و با اصلاحاتی به منظور تأمین نظر این شورا به تصویب رساندند.
وکلای ملت در این مصوبه، ترکیب شورای سیاستگذاری، برنامهریزی و نظارت مرکزی و شورای نظارت استان را اصلاح کردند که بدین ترتیب 2 معاون آموزش ابتدایی و متوسطه و وزارت آموزش و پرورش، 2 نماینده از مؤسسان مدارس غیردولتی و یک نفر از مؤسسان مراکز غیردولتی به پیشنهاد شورای هماهنگی مؤسسان و تصویب شورای نظارت مرکزی (بدون حق رأی)، 2 معاون آموزش ابتدایی و متوسطه و همچنین 2 نماینده از مؤسسان غیردولتی و نماینده مراکز غیردولتی به انتخاب شورای هماهنگی مؤسسان استان و تصویب شورای نظارت استان (بدون حق رأی) به عضویت شورای سیاستگذاری، برنامهریزی و نظارت مرکزی و شورای نظارت استان درآمدند.
*حدود اختیارات شورای نظارت استان مربوط به تأسیس مراکز آموزشی غیردولتی توسط شورای سیاستگذاری تعیین میشود
سپس وکلای ملت لایحه تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی اعاده شده از شورای نگهبان را مورد بحث و بررسی قرار داده و با اصلاحاتی به منظور تأمین نظر این شورا به تصویب رساندند.
طبق مصوبه مجلس، شورای سیاستگذاری، برنامهریزی و نظارت مرکزی مربوط به تأسیس مراکز آموزشی غیردولتی میتواند بخشی از وظایف و اختیارات خود را شورای نظارت استان، شهرستان و منطقه تفویض کند. حدود وظایف و اختیارات شورای نظارت استان/منطقه توسط شورای سیاستگذاری، برنامهریزی و نظارت تعیین میشود.
بر اساس مصوبه خانه ملتیها، مؤسسانی که اقلیتهای دینی شناختهشده در قانون اساسی هستند، ضمن اعتقاد به مبانی دین خود و در صورتی که متجاهر به نقض احکام اسلامی در انظار عمومی نباشند، توسط مراجع رسمی مذهبی آنان که تابع و مقیم ایران هستند یا نمایندگان مورد تأیید ایشان به وزارت آموزش و پرورش معرفی میشوند.
*حضور جمعی از خادمین حرم حضرت معصومه (س) در صحن علنی مجلس
غلامرضا کاتب عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی پارلمان اسامی میهمان جلسه علنی را قرائت کرد.
وی گفت: جمعی از خادمین حرم حضرت فاطمهمعصومه (س) به مناسبت میلاد باسعادت آن حضرت و آغاز دهه کرامت در صحن علنی حضور یافتند که خوشآمد عرض میکنیم.
کاتب همچنین یادآور شد: از هدیه فرهنگی و شاخه گلی که این خادمین تقدیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی کردند، تشکر میکنیم.
*طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران اعلام وصول شد
علیاصغر یوسفنژاد عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه) پارلمان موارد اعلام وصولی را قرائت کرد.
بر این اساس، لایحه موافقتنامه همکاریهای اقتصادی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری کرواسی اعلام وصول شد.
همچنین لایحه موافقتنامه همکاری های اقتصادی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری لیتوانی، لایحه موافقتنامه کمک متقابل اداری در امور گمرکی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری کره و لایحه موافقتنامه کمک متقابل اداری در امور گمرکی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری آذربایجان اعلام وصول شدند.
لایحه موافقتنامه همکاری برای اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیاتهای بردرآمد و سرمایه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری مجارستان اعلام وصول شد.
لایحه موافقتنامه همکاری برای اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیاتهای بردرامد و سرمایه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اسلواک اعلام وصول شد.
همچنین طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران اعلام وصول شد.
*موافقت مجلس با یکفوریت طرحی درباره تعداد اعضای 4 کمیسیون تخصصی پارلمان
نمایندگان در ادامه به درخواست دو فوریت طرح الحاق یک تبصره به ماده 42 قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی رأی منفی دادند.
وکلای ملت همچنین با 139 رأی موافق، 42 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 259 نماینده حاضر در صحن علنی پارلمان با درخواست یک فوریت این طرح موافقت کردند.
طبق این طرح، یک تبصره به عنوان تبصره یک به شرح زیر به ماده 42 قانون آییننامه داخلی مجلس الحاق و تبصره این ماده به تبصره دو اصلاح میشود.
«تبصره یک - در صورتی که تعداد اعضای کمیسیونهای فرهنگی، قضایی - حقوقی، شوراها و امور داخلی کشور و اصل نودم قانون اساسی به حد نصاب موضوع این ماده نرسد، تعداد اعضای این کمیسیونها در جلسه مشترک هیأت رئیسه و رؤسای شعب تعیین میشود».
نمایندگان مجلس با فوریت طرح تنظیم مقررات مالی و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش موافقت کردند
نمایندگان همچنین با درخواست یک فوریت طرح تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش موافقت کردند.
وکلای ملت پس از استماع اظهارات یکی از طراحان طرح، به درخواست یک فوریت آن رأی مثبت دادند.
این طرح دارای یک ماده واحده و 10 بخش است که به موجب آن راهکارهایی برای ارتقای کیفیت برنامه آموزش و پرورش، توسعه عدالت آموزشی و حل مشکلات جاری آن اندیشیده شده است.
محبینیا در اخطار قانون اساسی:
سؤالاتم از وزرا پس از 2 ماه در دستور کار مجلس قرار نگرفت
در ادامه نیز، جهانبخش محبینیا نماینده مردم میاندوآب در مجلس در اخطاری در صحن علنی مجلس ناظر به اصل 88 قانون اساسی گفت: من بعد از یک هفته از افتتاح مجلس سه سوال از وزرا داشتم که براساس اصل 88 باید بیش از 10 روز به تاخیر نیفتد.
وی افزود: امروز نزدیک به دو نیم یا سه ماه از افتتاح مجلس دهم میگذرد و نه تنها سوالات من بلکه هیچ سوالی مطرح نشده است.
محبینیا گفت: مجلسی که ابزار نظارت در اختیار نداشته باشد و یا به هر نحوی محدودیتی در آن ایجاد شود نمیتواند از تمامیت، استقلال و قانون اساسی دفاع کند.
نماینده مردم میاندوآب در مجلس ضمن قرائت اصل 88 قانون اساسی از مسعود پزشکیان نائب رئیس اول مجلس که اداره صحن علنی را برعهده داشت گفت: در جلسات هیات رئیسه نسبت به تسریع در طرح سوالات نمایندگان از وزرا تصمیم جدی گرفته شود.
گزارش ها حاکی است پزشکیان در توضیح اظهار داشت: یک ماه نیست که کمیسیونهای تخصصی تشکیل شده و سوالات به آنها ارجاع شده و از کمیسیونها میخواهیم رسیدگی کنند.
*سالک: آقای روحانی! آمریکا و رژیم صهیونیستی هیچگاه نمیتوانند به ایران عزت بدهند/ با بیان برخی جملات ملت ایران را تحقیر نکنید
حجتالاسلام احمد سالک نماینده مردم اصفهان پیش از پایان نشست در تذکری شفاهی اظهار داشت: از مسئولان تصمیمساز و تصمیمگیر تقاضا دارم که تذکرات امام خامنهای با جدیت بیشتری عمل کنند، ما دغدغه نظام اسلامی را داریم و میخواهیم مسئولان به دور از شعار وارد میدان عمل شوند چرا که وضعیت کشور نگرانکننده است.
وی در ادامه خطاب به رئیسجمهور گفت: آقای روحانی شما پیش از این گفتهاید که از رکود خارج شدیم، در حالی که برونرفت از رکود تنها با عملی شدن اقتصاد مقاومتی محقق میشود نه با نگاه به دست دشمنان.
سالک یادآور شد: آقای روحانی شما گفتهاید برجام به ما عزت و آزادی اراده داده است، با برجام تحریمها برطرف شدند اما میخواهم به شما بگویم که بهتر است به اصول 110 و 153 قانون اساسی که درباره ممنوعیت سلطهپذیری است، بیشتر توجه کنید؛ آقای روحانی! عزت و اراده را اسلام ناب، امام، رهبری، شهدا، آزادگان، ایثارگران و این مردم به ما دادهاند و مشروعیت شما هم به خاطر عزت ملت ایران است.
سالک در پایان خاطرنشان کرد: آمریکا و رژیم صهیونیستی هیچ گاه نمیتوانند به ایران عزت بدهند، آقای روحانی! با این جملات ملت ایران را تحقیر نکنید.
*امیرآبادی: «نوبخت» حق امضای لوایح ارسالی دولت به مجلس را ندارد/ انتقاد از تضییع حقوق نمایندگان در ارائه پیشنهادات برنامه ششم
احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس نیز پیش از پایان نشست در اخطاری با استناد به اصل 136 قانون اساسی، اظهار داشت: طبق این اصل لوایح ارسالی دولت به مجلس باید به امضای رئیسجمهور یا وزیر مسئول برسد.
وی افزود: لایحه برنامه ششم توسعه که در مجلس نهم ارائه شده بود، به امضای رئیسجمهور رسیده بود که قابل قبول است اما ویرایش جدیدی که به عنوان اصلاح لایحه برنامه ششم اخیرا تقدیم مجلس شده به امضای آقای نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه رسیده است.
این عضو هیأت رئیسه مجلس تأکید کرد: اگر مجلس بخواهد این لایحه اصلاحیه را اصل قرار داده و مبنای بررسی برنامه ششم در مجلس در نظر بگیرد، آقای نوبخت حق امضای لوایح ارسالی دولت به مجلس را ندارد.
وی ادامه داد: نمایندگان دو هفته در تعطیلات تابستانی بودند و لایحه اصلاحیه برنامه ششم در همان ایام تقدیم مجلس شده است، با توجه به اینکه ده روز پس از چاپ و تکثیر لوایح دولت، نمایندگان فرصت ارائه پیشنهاداتشان به کمیسیونهای تخصصی را دارند، هماکنون این زمان به پایان رسیده اما از طرفی نمایندگان به خاطر حضور در تعطیلات تابستانی، پیشنهاداتشان را تقدیم کمیسیونهای تخصصی نکردند، از این جهت هماکنون حقوق نمایندگان مجلس پایمال میشود.
امیرآبادی در پایان خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از تضییع حقوق نمایندگان، کمیسیونهای تخصصی پیشنهادات وکلای ملت درباره اصلاحیه برنامه ششم را تحویل بگیرند تا نمایندگان مجلس از این حق خود محروم نشوند، همچنین باید ویرایش جدید برنامه ششم طبق ماده 136 به امضای رئیس جمهور برسد.
در ادامه مسعود پزشکیان نایبرئیس اول مجلس در پاسخ به تذکر امیرآبادی گفت: کمیسیونهای تخصصی پیشنهادات نمایندگان درباره لایحه اصلاحیه برنامه ششم را تحویل بگیرند، درباره ضرورت امضای رئیسجمهور پای این لایحه هم بعدا تصمیمگیری میشود.
*«حسینزادهبحرینی» و «محمود بهمنی» ناظران مجلس در شورایعالی بورس و اوراق بهادار شدند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست پارلمان ناظران مجلس در شورایعالی بورس و اوراق بهادار را انتخاب کردند.
بر این اساس، محمدحسین حسینزادهبحرینی نماینده مشهد با کسب 123 رأی و محمود بهمنی نماینده ساوجبلاغ با کسب 104 رأی به عنوان ناظران پارلمان در این شورا برگزیده شدند.
*«فولادگر» و «عزیزی» ناظران مجلس در شورایعالی استاندارد شدند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین ناظران مجلس در شورایعالی استاندارد را انتخاب کردند.
بر این اساس، حمیدرضا فولادگر نماینده اصفهان با کسب 152 رأی و محمد عزیزی نماینده ابهر و خرمدره با کسب 133 رأی از به عنوان ناظران مجلس در در شورایعالی استاندارد برگزیده شدند.
همچنین فریدون احمدی و محمدرضا نجفی نیز از سوی کمیسیون صنایع برای عضویت به عنوان ناظر در این شورا به صحن علنی مجلس معرفی شده بودند که هر دو قبل از آغاز رأیگیری، انصراف دادند.
*ناظران مجلس در شورایعالی سلامت و امنیت غذایی انتخاب شدند
در ادامه نیز وکلای ملت ناظران مجلس در شورایعالی سلامت و امنیت غذایی را انتخاب کردند.
بر این اساس، همایون هاشمی با کسب 161 رأی و احمد حمزه با کسب 128 رأی از مجموع 173 آرای مأخوذه به عنوان ناظران پارلمان در این شورا برگزیده شدند.
*«غلاممحمد زارعی» به عنوان ناظر مجلس در شورایعالی فضایی انتخاب شد
در ادامه نمایندگان ناظر مجلس در شورایعالی فضایی را هم انتخاب کردند.
بر این اساس، غلاممحمد زارعی نماینده دنا و بویراحمد با کسب 155 رأی از مجموع 171 آرای مأخوذه به عنوان ناظر پارلمان در این شورا برگزیده شد.
*پایان جلسه علنی صبح امروز مجلس/ نشست بعدی 20 مرداد
نشست علنی صبح امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اعلام مسعود پزشکیان نایب رئیس اول مجلس پایان یافت.
پزشکیان پیش از پایان اعلام کرد که جلسه علنی بعدی پارلمان رأس ساعت 8 صبح روز چهارشنبه هفته جاری 20 مردادماه با دستور کار تعیینشده تشکیل میشود.
کمیسیونهای تخصصی روز سهشنبه در 2 نوبت صبح و عصر تشکیل جلسه خواهند داد تا طرحها و لوایح ارجاعی را مورد رسیدگی قرار دهند.