محمود احمدینژاد روز چهارشنبه با انتقاد شدید از رفتار پلیس انگلیس با عاملان ناآرامی های اخیر، خواستار دخالت شورای امنیت سازمان ملل در حوادث انگلیس شده بود.
در حالی که مقامات انگلیس در شرایط عصبی ناشی از درگیریهای داخلی کشورشان به سر میبرند، این اظهارات ناراحتی مقامات انگلیس را برانگیخته و کاردار سفارت انگلیس در تهران در نامهای به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی اعتراض خود را اعلام نمود.
دیوید کامرون نیز با تاکید بر اینکه نقض حقوق بشر در انگلیس صورت نمیگیرد، مدعی شد: "برخورد با معترضان در راه است و نگرانیهای ساختگی درباره نقض حقوق بشر نمیتواند در ساکت کردن معترضان مانع دولت انگلیس شوند ."
بر اساس این گزارش، دیوید کامرون مجوز استقرار 16هزار نیروی پلیس و استفاده آنها از گلولههای پلاستیکی و تفنگهای آبپاش را به منظور سرکوب اعترضات گسترده در این کشور صادر کرده است.
این در حالی است که نخست وزیر انگلیس در ماه نوامبر گذشته (2010) در سخنرانی خود در حضور مقامات چین درباره اهمیت توجه به قوانین حقوق بشر سخن گفت و مدعی شد که دولت انگلیس قوانین حقوق بشر را ارتقاء داده است، چرا که مردم انگلیس خواهان این امر بودهاند و دولت نیز صمیمانه و عمیقا نگرانی مردم را درک کرده است
.
با توجه به اینکه سه نفر از کشتههای اغتشاشات لندن مسلمان بوده اند، وزارت خارجه ایران روز چهارشنبه به شهروندان ایرانی نسبت به سفر به انگلیس هشدار داده بود. اما سفارت انگلیس با عادی جلوه دادن شرایط به مسافران ایرانی عازم به این کشور اطمینان داد که خطری در انگلیس متوجه آنها نخواهد بود.
گزارش پرس تیوی نشان میدهد که سه تن از شهروندان مسلمان اهل خیابان دادلی شهر بیرمنگام که با هدف حفاظت از اموال، مغازهها و مسجد محله خود در قبال خشونتهای روزهای اخیر در این کشور به گروههای حفاظتی پیوسته بودند، توسط خودرویی با سرنشینان لباس شخصی، با سرعت بسیار بالایی زیر گرفته و کشته شدند.
گفتنی است، در پی اعتراضات گسترده روزهای اخیر در نقاط مختلف انگلیس، خشم مردم از پلیس انگلیس که در ابتدا آغازگر این حوادث بوده است، افزایش یافته است.
در همین حال، شاهدان از برخی اقدامات پلیس همچون مسدود کردن مسیر آمبولانسها و خلل ایجاد کردن در امدارسانی آنان ابراز خشم کردهاند. دو مرد انگلیسی در صحنه درگیریها به دلیل ناکام ماندن تلاشهای مردم در امدادرسانی به آنان و تاخیر آمبولانس جان باختند.