آمار رشد اقتصادی در بهار امسال، مانند آمارهای دولت یازدهم در سه سال اخیر درباره رشد اقتصادی، خروج از رکود و تک‌رقمی شدن تورم منتشر کرده، با اما و اگرهایی روبروست.

سرویس اقتصاد مشرق - اوایل هفته جاری، حسن روحانی در اجتماع مردم یاسوج خبر از رشد 4.4 درصدی اقتصاد ایران در سه ماهه نخست سال 95 داد. روحانی گفت که این عدد بر اساس محاسبات مرکز آمار ایران اعلام شده، اما به جزئیات بیشتری از آن اشاره نکرد.

ساعاتی پس از اعلام نرخ رشد اقتصادی 4.4 درصدی برای سه‌ماهه نخست سال 95 از سوی رئیس‌جمهور، مرکز آمار جزئیات بیشتری از این نرخ رشد را منتشر کرد که نشان می‌داد نرخ رشد اقتصادی کشور در این دوره با احتساب نفت 4.4 و بدون احتساب نفت 2.9 درصد بوده است.

بر اساس جدولی که  توسط مرکز آمار ایران منتشر شد، نرخ رشد اقتصادی بهار 95 در هر سه بخش اصلی اقتصاد مثبت گزارش شده است. نرخ رشد اقتصادی گروه کشاورزی 4، نرخ رشد اقتصادی گروه صنعت 8.8 و نرخ رشد اقتصادی گروه خدمات 2.9 درصد اعلام شده است.  

اعلام نرخ رشد اقتصادی سه ماهه اول سال جاری توسط مرکز آمار در حالی است که بانک مرکزی در پنج فصل متوالی (از بهار 94 تا کنون) از اعلام آمارهای نرخ رشد اقتصادی خودداری کرده است.

هر چند کلیت آمار رشد اقتصادی کشور در فصل بهار با ابهام روبرو است، اما بیش از همه رقم 8.8 درصدی بخش صنعت قابل تامل است.

ادعای رشد 8.8 درصدی بخش صنعت برای فصل بهار امسال با اظهاراتی که خود دولتمردان در این مدت داشته‌اند در تناقض است.

به عنوان مثال، 18 خردادماه امسال محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت در جلسه علنی مجلس ادعا کرد وضع فعلی بخش صنعت کشور فاجعه است.

 ادعای رشد 8.8 درصدی صنعت در دوره‌ای که نعمت‌زاده آن را فاجعه خواند

این اظهارنظر نعمت‌زاده مورد تایید تمامی کارشناسانی که در یکی دو سال اخیر نسبت به تعطیلی پیاپی کارخانجات صنعتی هشدار دادند هم هست. همچنین مردمی که در این مدت به علت تعطیلی و رکود صنایع، از کار بیکاری شده‌اند، فاجعه در بخش صنعت را به خوبی احساس می‌کنند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز 25 خردادماه به سخنان نعمت‌زاده درباره فاجعه‌بار بودن بخش صنعت اشاره کرده و گفتند: یکی از کارهایی که به‌طور مشخّص مهم است در زمینه‌ مسائل اقتصادی که هم مسئله‌ی رکود را میتواند تا حدود زیادی علاج کند و هم مسئله‌ی اشتغال را، پرداختن به صنایع کوچک و متوسّط در بخش صنعت است.
 
این صنعتی که شنیدم، یعنی در روزنامه خواندم که وزیر محترم صنایع هم در مجلس گفته است که وضع صنعت فاجعه‌بار است -شبیه این تعبیر حالا، تعبیر دقیق چه بوده من نمیدانم؛ شبیه اینکه مثلاً فاجعه است- این فاجعه بیشتر متوجّه صنایع کوچک و متوسّط است. احیاء صنایع کوچک و متوسّط یکی از برنامه‌های اساسی دولت باید باشد؛ در اقتصاد مقاومتی این یکی از ارکان است. اینکه ظرفیّتهای کارخانه‌ها چند برابر کارکرد آنها است یعنی خیلی زیر ظرفیّت کار میکنند، این جزو مسائلی است که باید به آن توجّه بشود.

* نعمت‌زاده کدام صنعت را فاجعه‌ خواند

با توجه به این که رقم 8.8 درصدی اعلام‌شده از سوی مرکز آمار درباره رشد بخش صنعت کشور در فصل بهار امسال، رشد بالایی محسوب می‌شود، این سوال پیش‌ می‌آید که نعمت‌زاده چطور وضعیت صنعت را در همین مقطع زمانی، فاجعه‌بار خوانده بود؟

آیا نعمت‌زاده از اوضاع صنعت بی‌خبر بوده که 18 خردادماه از فاجعه‌بار بودن آن سخن گفت یا گزارش مرکز آمار، با واقعیت تطابق ندارد؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
    0 0
    دولت سیاست زده، فعلا کنسرت مهمه نه اقتصاد، جالبه مخالفا وقتی میگی اقتصاد مهمتره میگن هر چی سر جای خودش، اما وقتی حرف از حجاب میشه میگن مشکل چارتا تار مو هستش، اقتصاد مهمتره، خدا لعنت کنه آدم خائن رو
  • ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
    0 0
    بنظر من نمی شود همه مدیرانی که با ریش وپشم وسلام وصلوات دزدی کردند و00000 فقط بخاطر مال دنیای ساده باشد . این مدیران را باید سیستم استکبار مدیریت کرده باشد . بهمین خاطر وقتی افراد وطن پرست ومتخصص را در راهروهای ادارات سر در گم می کردنداستکبار بخوبی اگاه بود و به بالا وپائین پریدن افراد متخصص می خندید و می خندد. لذا ایا برای مجازات این گونه مدیران لحظه تاخیر جایز است ؟ یا باید همچنان این گونه مدیران را جز ذخایر انقلاب قالب کرد؟
  • سربدار ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۴
    0 0
    امام راحل ما -رضوان‌الله تعالی علیه- می‌فرمودند «تنها آنهایی تا آخر خط با ما هستند که درد فقر و محرومیت را چشیده باشند. فقرا و متدینین بی‌بضاعت گردانندگان و برپادارندگان واقعی انقلاب‌ها هستند، ما باید تمام تلاشمان را بنماییم تا به هر صورت که ممکن است خط اصولی دفاع از مستضعفین را حفظ کنیم» (صحیفه امام(ره)- ج 21 ص86). باز هم از حضرت امام(ره) است که؛ «آنهایی که در خانه‌های مجلل، راحت و بی‌درد آرمیده‌اند و فارغ از همه رنج‌ها و مصیبت‌های جانفرسای ستون محکم انقلاب و پابرهنه‌های محروم، تنها ناظر حوادث بوده‌اند و حتی از دور هم دستی بر آتش نگرفته‌اند، نباید به مسئولیت‌های کلیدی تکیه کنند که اگر به آنجا راه پیدا کنند، چه بسا انقلاب را یکشبه بفروشند و حاصل همه زحمات ملت ایران را بر باد دهند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس