به گزارش مشرق، «یوسی میلمان» کارشناس اسرائیلی نزدیک به دستگاههای امنیتی این رژیم در یادداشتی در روزنامه «معاریو» به تحلیل حضور جنگندههای روسی در ایران و انجام ماموریت در سوریه از پایگاه همدان پرداخت.
وی در گزارش خود نوشت: علیرغم اینکه دستگاههای اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا از قبل از این اقدام روسیه آگاه بودهاند اما این موضوع «معانی راهبردی با تاثیر بلند مدت جهانی» به همراه دارد و شایسته است اسرائیل برای آن نگران باشد.
میلمان افزود: این اقدام ناگهانی، نتیجه تماسهای محرمانه میان افسران عالیرتبه دو کشور در طی ماههای طولانی است و این اولین بار است که جنگندههای روسیه اقدام به انجام عملیات خود در سوریه از یک پایگاه سوم میکنند؛ دلیل تاکتیکی این موضوع آن است که پایگاه «حمیمیم» (در مجاورت لاذقیه) به اندازه کافی بزرگ نیست تا جنگندههای TU-22M3 را در خود جای دهد.
این کارشناس اسرائیلی سپس نوشت: این اقدام همچنین حاکی از آن است که روابط میان تهران و مسکو به ویژه در زمینه همکاری نظامی گرم شده است؛ این یک تصمیم آسان برای تهران نبوده اما به نظر میرسد تمایل تهران برای کمک به «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه مافوق هر ملاحظه دیگری قرار گرفته است.
در ادامه این گزارش آمده است: اما ملاحظات روسیه برای انجام این اقدام بسیار بیشتر است؛ این موضوع فقط یک گام تاکتیکی برای تقویت اسد و جنگ با تروریسم نیست بلکه در زمره گسترش (نفوذ) استراتژیک میگنجد، روسیه به دنبال افزایش نفوذ در خاورمیانه است.
میلمان افزود: از این ناحیه «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه فرصت به دست آمده را در پی سیاست خارجی غیرمتمرکز و امنیت شکننده آمریکا به رهبری «باراک اوباما» رئیسجمهور این کشور غنیمت میشمارد. آمریکا در حال حاضر تلاش میکند خودش را از درگیریهای خارج از کشورش دور نگه دارد حتی اگر بهای آن سیاست انزوا باشد.
این کارشناس اسرائیلی سپس نوشت: روسیه همچنین به دنبال تحقق اهدافش از طریق همکاری با مصر و عربستان است و فروش سلاح را به آنها پیشنهاد داده است؛ این به علاوه آشتی میان «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه و «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه است.
در ادامه این گزارش آمده است: در چین نیز ضعف آمریکایی را دریافتهاند، هفته جاری سخنگوهای رسمی پکن اعلام کردند چینیها ، ارتش سوریه را تجهیز خواهند کرد و به این ارتش (سوریه) در آموزشها کمک خواهند کرد.
میلمان سپس به تشریح حضور جنگندههای اسرائیلی از دیدگاه کارشناسان این رژیم پرداخت و نوشت: منابع اسرائیلی ادعا میکنند این موضوع تا این لحظه خطری به شمار نمیرود اما به عقیده من اگر این اقدام ناگهانی روسیه ادامه یابد میتواند نتایج منفی داشته باشد و بر استراتژی اسرائیل تاثیر بگذارد. تصمیمگیرندگان اسرائیل و فرماندهان نظامی آن باید بدانند مسکو تلاش میکند میان آمریکا و متحدان قدیمی آن در منطقه خط فاصله بگذارد؛ از سوی دیگر قدس، ریاض، آنکارا و قاهره میخواهند با ستاره پرنور روسیه در آسمان خاورمیانه باشند و از ستاره کمنور و در آستانه خاموشی آمریکا فاصله بگیرند.
وی گزارش خود را به این جمله پایان داد: حتی اگر مصر، عربستان و حتی اسرائیل «بازی روسیه » و انگیزههای حقیقی آن را بفهمند اما «چرخیدن» با روسیه نیز بازی خطرناکی است که به صورت غیر ارادی «طرف» را به بازی بر صفحه شطرنج میکشاند.