کد خبر 620683
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۹

مدیرکل تعاون و کار و رفاه اجتماعی استان تهران در بیان جزئیات وضعیت اشتغال و بیکاری استان تهران گفت:در اقتصاد استان تهران سهم بخش کشاورزی ۱.۲ درصد، سهم بخش صنعت ۳۵.۵ درصد و سهم بخش خدمات، ۶۳.۳ درصد است.

به گزارش مشرق، استان تهران به لحاظ مختلف از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.  علاوه بر اینکه تهران پایتخت کشور و 54 درصد منابع ریالی بانک‌‌های کشور را به خود اختصاص داده است  با بیــــش از  12 میلیون نفر جمعیت، حدود 16 درصد از جمعیت کل کشور را در خود گنجانده است. به همین دلیل نگاه برنامه‌های اجتماعی،‌اقتصادی و فرهنگی در این استان ویژه تر است و در مقوله اشتغال نیز در جایگاه ویژه ای قرار دارد و همواره در برنامه ریزی‌های مسئولان برای اشتغال زایی  مد نظر بوده است.

همواره میزان اشتغال زایی  در این استان نسبت به سایر استان‌های کشور کمتر بوده است چرا که برنامه ریزی‌ها و تمرکز‌های امورات اداری در این استان است.

احمد لطفی نژاد، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بیست و پنجمین نشست شورای گفت و گوی استان تهران که با حضور استاندار و رییس اتاق بازرگانی تهران برگزار شد،  به ارائه گزارشی از اشتغال و بیکاری و نیز برنامه دولت در این زمینه پرداخت.

وی گفت: بر اساس برآورد انجام شده درسال 1393، از تعداد یک میلیون و 225 هزار و 192 کارگاه‌ فعال در کل کشور که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند، تعداد 229هزار و 275 کارگاه یعنی معادل18.7 درصد در استان تهران قرار دارد و از 13میلیون و 344هزار و 498 نفر بیمه‌شده اصلی، سه میلیون و 58 هزار و 185 نفر یعنی معادل 23 درصد کل این جمعیت، بیمه‌شده استان تهران هستند.

* نرخ بیکاری استان در 94 به 13.8 درصد رسید

لطفی‌نژاد سپس به معرفی برخی اقدامات اداره کل متبوع خود در زمینه اشتغال استان تهران پرداخت و گفت: جویندگان کار ثبت نام شده برابر 98هزار و 169 نفر، فرصت‌های شغلی برابر 93هزار و 527 و به کار گمارده شدگان معادل34هزار و 879 نفر بوده است. هم‌چنین تعداد ایجاد اشتغال در مشاغل خانگی، 616 نفر محاسبه شده و ضمن این که 48هزار نفر نیز مقرری‌بگیر هستند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه افزود: با توجه به برآوردهای انجام شده بر اساس آمار مرگ‌و‌میر و زاد ‌و‌ ولد اعلام شده توسط سازمان ثبت احوال استان و پردازش‌های انجام شده بر روی اطلاعات حاصل از سرشماری سال 90 و اطلاعات موجود در اداره آمار و اطلاعات راهبردی وزارت متبوع، در سال 1394 جمعیت کل استان 12میلیون و 788هزار و 817 نفر، نرخ بیکاری استان 13.8درصد، نرخ بیکاری مردان 47.6 درصد و نرخ بیکاری زنان 87.16 درصد است.

*350 هزار بیکار در تهران

لطفی نژاد تعداد کل بیکاران استان را 350هزار و 451 نفر، تعداد کل مردان بیکار را 234هزار و 557 نفر و تعداد کل زنان بیکار را 115هزار و 894 نفر برشمرد و گفت: شهرستان فیروزکوه با نرخ بیکاری 5 درصد کمترین و شهرستان ورامین با نرخ بیکاری 63.10 درصد بیشترین نرخ بیکاری استان را داراست. 

مدیرکل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی، اعلام کرد که نرخ مشارکت اقتصادی از 36.4 درصد در سال 1393 به 37.1 در سال 1394 رسیده است.  نرخ بیکاری جوانان از 16.3 درصد در سال 1393 به 17.3 درصد در سال 1394 افزایش یافته است.

*خدمات بیشترین سهم اشتغال استان تهران

به گفته لطفی‌نژاد، در اقتصاد استان تهران سهم بخش کشاورزی 1.2 درصد، سهم بخش صنعت 35.5 درصد و سهم بخش خدمات، 63.3 درصد است.   یکی از مشکلات بازار کار کشور، بیکاری دانش‌آموختگان دانشگاهی است که علت اصلی آن عدم انطباق سیاست‌های آموزش عالی با نیازهای بازار کار است. لذا طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی با هدف کاهش تعداد دانش‌آموختگان دانشگاهی بیکار و بسترسازی جهت جذب آنها در بازار کار، یکی از برنامه‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که با همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی در استان اجرا خواهد شد.

به گفته لطفی‌نژاد در این طرح 30درصد از مبلغ کمک هزینه کارورزی توسط دولت و 70 درصد الباقی توسط واحد پذیرنده تامین و به کارورزان پرداخت می‌شود.  طرح تکاپوی توسعه کسب‌و‌کار و اشتغال پایدار در سال 1393 در شورای‌عالی اشتغال کشور تصویب شده و هدف از تدوین چنین طرحی، حفظ اشتغال موجود و ایجاد اشتغال جدید از طریق توسعه رسته فعالیت‌های دارای مزیت نسبی و رقابتی با تکیه بر ارتقا توان بنگاه‌های موجود در استان‌هاست. در توسعه بنگاه‌های موجود نیز تمرکز بر بنگاه‌های کسب‌و‌کار خرد، کوچک و متوسط خواهد بود. در این طرح تلاش می‌شود تا با تحلیل زنجیره ارزش، حلقه‌هایی مورد حمایت قرار گیرند که ظرفیت بالاتری برای جذب نیروی کار فعال دارند.

لطفی‌نژاد در ادامه آماری هم از وضعیت اشتغال اتباع خارجی در استان تهران ارائه کرد و گفت: اگر اتباع خارجی در گذشته تنها در مشاغلی اشتغال می‌یافتند که ایرانی‌ها تمایلی به آن نداشتند، اکنون این زنگ خطر نیز به صدا درآمده که آنها وارد مشاغل صنعتی نیز شده‌اند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس