کد خبر 623566
تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۸

چین احتمال داده است که با روی کار آمدن دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان به عنوان رئیس جمهوری در آمریکا و اتخاذ سیاست های جدید توسط وی، جنگ تجاری تمام عیاری میان دو کشور آغاز شود.

 به گزارش مشرق، ترامپ در تازه ترین اظهارات خود در این هفته بار دیگر خواستار افزایش تعرفه های تجاری بر روی محصولات چینی شد و گفت که برنامه های خاصی برای چین در حوزه اقتصادی در نظر گرفته است.

وی پیشتر نیز با انتقاد از سیاست تجاری چین، این کشور را متهم به «تجاوز» به آمریکا کرده بود.

ترامپ گفت که چنانچه به ریاست جمهوری برسد به نمایندگی های تجاری آمریکا از جمله در سازمان تجارت جهانی دستور خواهد داد پرونده هایی بر ضد چین تشکیل دهند.

ترامپ تصریح کرد که با افزایش تعرفه ها، کاری می کند که صادرات چین به آمریکا که معایب زیادی برای کشور داشته است، کاهش یابد.

اما از این سو چین هشدار داده است که چنین اظهار نظرها و سیاستگذاری هایی باعث رویارویی دو کشور در عرصه تجارت خواهد شد.

چین و آمریکا در عرصه سیاست اختلافات بسیاری دارند و از دریای جنوبی گرفته تا مسایل شبه جزیره کره، طرفین دچار اختلاف نظر هستند و تنها عنصر قوی ارتباط دهنده دو کشور ارزش تجارت بالای 500 میلیارد دلار در سال است.

با این حساب چنانچه رئیس جمهوری آینده آمریکا بخواهد تصمیمات سختی علیه تجارت با چین بگیرد بعید به نظر می رسد دو کشور دیگر بتوانند از رویارویی و مناقشات جدی پرهیز کنند.

«لو کانگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین ضمن انتقاد از ترامپ گفت: هر کسی در آمریکا به ریاست جمهوری برسد باید سیاست هایی را اتخاذ کند که به بهبود همکاری با چین که مطابق با منافع آمریکایی هاست، مساعدت نماید.

آکادمی علوم اجتماعی چین هم ترامپ را مورد انتقاد قرار داده و تاکید کرده که سیاست های اعلام شده وی مطابق با همکاری دو اقتصاد بزرگ جهان نیست.

«سونگ گویو» استاد دانشگاه «فودان» در شانگهای چین به تارنمای «یی سی ان» گفت که اگر ترامپ با چنین سیاست هایی به قدرت برسد، چین و آمریکا وارد جنگ تجاری تمام عیاری خواهند شد.

کارشناسان هشدار داده اند که این سیاست ها، بن بست در تجارت برای دو کشور را به دنبال خواهد داشت و تاثیرات منفی آن بر عرصه های کشاورزی، هواپیمایی، فناوری اطلاع رسانی و تولید بسیار جدی خواهد بود.

این نگرانی وجود دارد که در زمینه ارزی نیز ترامپ چین را یک انحصار گر ارزی بنامد که این طبیعتا باعث خواهد شد تا تمامی تبادلات ارزی، مالی و بانکی آنها نیز مخدوش شود.

دولت باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا به رغم تهدیدهای مکرر هرگز حاضر نشد چین را یک انحصار گر در زمینه ارز بداند که گفته می شود تعمدا ارز ملی خود را دستکاری می کند.
منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس