به گزارش مشرق، مردم شهرهای ساحل نشین مازندران از اوایل مرداد و شهریور امسال با هوای گرم و بی سابقه ای مواجه شده و این گرما در برخی روزها بسیار سخت و طاقت فرسا بوده است.
گرمای هوا تا زمانی پیش رفته که برنج کشاورزان مازندران چند روز زودتر برداشت شده و برخی مزارع گندمکاران دچار آسیب تقریبا جدی شده است.
به دنبال هشدار هواشناسی مازندران طی روزهای اخیر، نگرانیها و گاهی خوشحالی از سوی مردم استان به واسطه بارش نزولات آسمانی در مازندران باران خیز ایجاد شده است که ناگهان حوالی بامداد جمعه طوفانی سهمگین با قدرت 130 کیلومتر بر ساعت مازندران گردشگرپذیر را درنوردید.
این طوفان که در یکسال اخیر در نوع خود بی سابقه بوده و پس از آن بارشهای سیل آسا و رگباری را در پی خود به دنبال داشته، از مناطق غربی استان آغاز و گریبانگیر ساکنان شهرهای مرکزی مازندران خصوصا محمودآباد و آمل شده است.
تندباد بامداد جمعه، سبب قطعی برق 12 روستای نور، خسارات بالا به تاسیسات روستایی قائمشهر و تاسیسات زیربنایی شهرستان محمودآباد نیز شده است.
به دنبال وقوع سیلاب شدید و تندباد نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر، مدیریت بحران و نیروهای خدمات رسان این شهرها با بسیج امکانات در حال امدادرسانی به مردم مناطق سیلزده و توفان دیده، هستند.
تخریب عمده تاسیسات زیربنایی و برق استان
علی اصغر احمدی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران در ساری، اظهار داشت: بخش عمده تخریبهای سیلاب و توفان شب گذشته مربوط به تاسیسات زیربنایی و به دنبال آن قطعی برق چندین ساعت در این مناطق بوده است.
وی با اشاره به اینکه به دنبال این حادثه طبیعی، برق بالغ بر 30 روستا در شهرهای نور، محمودآباد، آمل و قائمشهر به واسطه تخریب تاسیسات زیرزمینی ترانسفورماتور قطع شده است، افزود: خوشبختانه تندباد منجر به آسیب جدی یا فوت برای هیچ یک از ساکنان و مسافران استان نشده است.
مدیرکل مدیریت بحران مازندران با اشاره به تخریب تعدادی درخت به واسطه توفان بامداد جمعه و پرتاب آن در خیابانها، گفت: کار پاکسازی و تردد عابران از شهر قائمشهر انجام شده ولی تعداد بسیاری از بیلبوردهای شهری، زیرگذرهای عابران پیاده و خودرو و تابلوهای علائم رانندگی در شهرهای آسیب دیده تخریب جدی دیده است.
قطع برق 70 درصد مناطق شهرهای قائمشهر و آمل
قاسم شهابی، مدیرعامل توزیع برق مازندران نیز ساعتی پیش در جمع خبرنگاران از بسیج امکانات برای رفع قطعی برق در شهرهای مرکزی قائمشهر و آمل خبر داد و گفت: به واسطه جمع بالای قطعیهای برق از استانهای همجوار تهران، گلستان و مازندران درخواست کمک شده است.
وی با بیان اینکه برق 10 درصد مشترکان بابل و بخش عمده ای از ساکنان آمل و قائمشهر از شب گذشته با قطعی برق مواجه هستند که در فصل گرما مشکلاتی برای آنان ایجاد کرده است، افزود: توفان به 40 دستگاه ترانس برق و 400 تیر برق استان خسارت وارد کرده است.
خسارات بالای توفان به واحدهای مسکونی روستایی
منفرد، معاون استاندار مازندران و سرپرست فرمانداری آمل نیز با اشاره به اینکه از ساعت 5 بامداد امروز ستاد بحران شهرستان در آماده باش کامل قرار دارد، گفت: نیروهای ستاد بحران با همکاری بخشداریها به سرکشی به مناطق آسیب دیده پرداختند.
وی افزود: بیشترین خسارات توفان بامداد امروز مربوط به سه بخش دشت سر و مرکزی آمل وارد شده و امکانات خوبی به مناطق آسیب دیده وارد شده است.
سرپرست فرمانداری ویژه آمل با بیان اینکه بسیاری از واحدهای مسکونی روستایی خسارات شدیدی دیدند، تصریح کرد: این خسارات از 10 تا 100 درصد تخمین شده و تاکنون 800 واحد مسکونی در مناطق شهری و روستایی بخشهای ذکر شده دچار آسیب جدی شدند.
معاون استاندار مازندران با اشاره به اینکه متاسفانه این بلای طبیعی سبب نفوذ آب به برخی شالیکوبیهای شهرستان و تخریب برنج کشاورزان نیز شده است، افزود: 20 مورد از تکایا و مساجد آمل در این حادثه دچار خسارات شدند.
منفرد با بیان اینکه تاسیسات برقی آمل نیز بر اثر توفان بامداد جمعه تخریب جدی شدند، گفت: قطعی برق در این شهرستان متناوب بوده و تاکنون برق نیمی از مناطق دچار قطع برق شده وصل شده و مابقی مناطق تا ساعاتی دیگر به شبکه برق سراسری متصل میشوند.
وی با اشاره به اینکه تمام امکانات از استان و شهرستان برای رفع قطعی برق مشترکان شهرستان بسیج شده است، افزود: برآورد نهایی خسارات بزودی اعلام میشود.
قطع آب شرب 12 روستای محمود آباد
یحیی یوسف پور، رئیس ستاد بحران محمودآباد نیز در جلسه امروز ستاد بحران شهرستان نیز از بروز خسارات نسبتا شدید به تاسیسات زیربنایی این شهر گردشگرپذیر خبر داد و گفت: خطوط انتقال شبکه برق این منطقه به واسطه تندباد و طوفان تخریب و خسارات بالایی دید.
وی با اشاره به اینکه 85 درصد طرحهای سالمسازی دریای محمودآباد خسارت جدی دیدند، افزود: تعداد فراوانی گلخانه و واحدهای دامی دچار آبگرفتگی شدید شدند.
یوسف پور با بیان اینکه خسارات سیلاب و توفان به غرب مازندران و محمودآباد بالا بوده است، تصریح کرد: در اثر واژگون شدن آلاچیقهای ساحلی پنج نفر در ساحل پشت سپاه مصدوم شدند که توسط اورژانس 115 برای درمان به بیمارستان شهدای محمودآباد انتقال داده شدند و اکنون به بیش از 50 واحد مسکونی در 9 روستای بخش مرکزی و سرخرود بین 30 تا 60 درصد خسارت وارد شده است.