وزارت دفاع ژاپن برای آنچه رویارویی با تهدیدهای چین در دریای شرقی می نامد، درخواست یک بودجه سنگین نظامی کرده است.

به گزارش مشرق، این وزارتخانه به دولت اعلام کرده است که به بودجه ای معادل 50 میلیارد و 120 میلیون دلار نیاز دارد که 2.3 دهم درصد از بودجه اولیه بیشتر است.
 
این درخواست و اعلام چنین بودجه هنگفتی می تواند باعث نگرانی فزاینده چین شود که بر سر مالکیت بر جزایر دیائویو در دریای شرقی با ژاپن در منازعه است.
 
درخواست برای این بودجه در شرایطی اعلام می شود که شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در روزهای آینده برای حضور در اجلاس سران گروه «جی 20» وارد چین می شود.
 
از سوی دیگر گزارش ها حاکی است که یکی از علت های این درخواست این است که وزارت دفاع در نظر دارد موشک های ضد کشتی در اطراف این جزایر مستقر کند.
 
ژاپن و چین در ماه های گذشته درگیر مساله ورود کشتی ها به آبهای این منطقه بوده اند و بخصوص توکیو می گوید کشتی های ماهیگیری و گشتی های چینی بدون در نظر داشتن مرز و محدودیت وارد آبهای متعلق به این کشور می شوند.
 
اما چین می گوید که کشتی های این کشور آزاداند در محدوده آبهای دریای شرقی و بین المللی تردد کنند و از اصول و مقررات تخطی نکرده اند.
 
اعتراضات در این باره ماه گذشته میلادی از سوی فومیو کیشیدا وزیر خارجه ژاپن به وانگ یی وزیر خارجه چین در جریان نشست سه کشور چین، ژاپن و کره جنوبی در توکیو اعلام شد.
جزایر دیائویو در زبان ژاپنی سنکاکو خوانده می شود و اصولا منطقه ای غیرمسکونی است اما دو کشور می گویند بر آن تملک دارند.
 
در سال 2012 میلادی زمانی که دولت ژاپن جزایر را ملی اعلام کرد در شهرها و استان های مختلف چین از جمله در مقابل سفارت ژاپن در پکن اعتراضات گسترده برپا شد.
 
اگر دولت بودجه مورد نظر وزارت دفاع را به تصویب برساند پنجمین سال متوالی است که این بودجه رکورد شکنی می کند.
 
سامانه موشکی که ژاپن قصد دارد مستقر کند نزدیک به 300 کیلومتر برد دارد و به آسانی می تواند آبهای اطراف این جزیره را زیر پوشش قرار دهد.
 
وزارت دفاع ژاپن افزایش بودجه را برای بیشتر شدن تحرک نظامی این کشور، رویارویی با تهدیدهای کره شمالی و ایجاد یک نیروی سیار با 2 هزار نظامی در منطقه ناکازاگی لازم دانسته است.
 
آمارها حکایت از آن دارد که ژاپن در طول یک دهه یعنی از سال 2002 تا 2012 میلادی با صرف 170 میلیارد دلار، در میان 170 کشور دنیا بزرگترین وارد کننده تسلیحات بوده است و به باور کارشناسان نظامی چین، کشوری که دم از صلح می زند چرا باید این میزان خرید تسلیحاتی انجام دهد و از بزرگترین خریداران سلاح در دنیا باشد.
 
چین معتقد است که روند در پیش گرفته شده توسط ژاپن، نیات صلح طلبانه مقام های این کشور را مورد تردید قرار داده است.
منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    مرگ بر آمریکا
  • ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    هرکشوری حق دارد از تمامیت ارضی خوددفاع کند
  • ۱۶:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۳
    0 0
    کاپتلاسیون جایی را برای این مغلطه ها نمیزاره
  • ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۶
    0 0
    قابل توجه حاج آقا.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس