اخیراً چند خبر از این جشنواره ارزشمند منتشر شده است که در ادامه آن را مشاهده میکنید:
سخنرانی ضرغامی در جشنواره فیلم مقاومت
عزتالله ضرغامی رئیس سابق رسانه ملی، عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی و عضو
شورایعالی فضای مجازی همزمان با چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت
سخنرانی خواهد داشت.
وی با محوریت گفتمان فرهنگی انقلاب اسلامی در بخش سخنرانیهای استراتژیک جشنواره سخنرانی میکند.
این سخنرانی مطابق جدول زمانبندی جشنواره طی روزهای 2 تا 9 مهرماه در پردیس سینمایی ملت صورت میگیرد.
شورای سیاستگذاری جشنواره مقاومت به منظور تقویت ابعاد محتوایی و تحلیلی این رویداد سینمایی و ایجاد فرصت برای علاقمندان مباحث نظری و تئوریک و اهتمام و نگاه جدیتر به مبانی و مفاهیم سینما و فرهنگ مقاومت در چهاردهمین دوره این رویداد سینمایی هم بخش گفتمان فرهنگی مقاومت پیشبینی کرد.
حضور6 اثر ایرانی با محوریت مستقیم انقلاب اسلامی در جشنواره مقاومت
هفت فیلم در قالب آثار مستند، سریال، پویانمایی و فیلمهای کوتاه داستانی
در بخش مسابقه سینمای ایران با محوریت انقلاب اسلامی در جشنواره فیلم
مقاومت نمایش داده میشود. از میان آثار راه یافته به بخش مسابقه جشنواره
فیلم مقاومت، 6 اثر به موضوع انقلاب اسلامی و وقایع آن میپردازند.
عناوین این فیلمها به این ترتیب است:
«پل سیاه» به کارگردانی و تهیهکنندگی ایوب مروانیپور / مستند
«میم، مثلِ مسجد؛ آ، مثلِ آتش» به کارگردانی و تهیهکنندگی زهره یزدانپناه قرهتپه / مستند
«خاطرات خانه متروک» به کارگردانی مهدی فارسی و تهیهکنندگی محسن یزدی / مستند
«در چشم باد» به کارگردانی مسعود جعفریجوزانی و تهیهکنندگی مسعود جعفریجوزانی، اکبری و حبیبالله کاسهساز / سریال
«مرد جنگ» به کارگردانی محمد امین امامی و تهیهکنندگی خانه طراحان انقلاب اسلامی / پویانمایی
«خوابی؟» به کارگردانی و تهیهکنندگی آذرخرم/ کوتاه داستانی
نمایش فیلم «تک تیرانداز آمریکایی» درجشنواره بینالمللی مقاومت
فیلم سینمایی«تک تیرانداز آمریکایی» ساخته کلینت ایستوود همزمان با چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت طی روزهای 2 تا 9 مهرمان در بخش اسلام هراسی و ایران هراسی این رویداد سینمایی همراه با نشست نقد و تحلیل به نمایش گذاشته میشود. این فیلم توسط دکتر مجید شاه حسینی استاد دانشگاه و پژوهشگر مورد بررسی تحلیلی قرار میگیرد.
فیلم «تک تیرانداز آمریکایی» اقتباسی است از کتاب اتوبیوگرافی «تکتیرانداز آمریکایی» از کریس کایل یکی از تک تیراندازهای یگان ویژه نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا. بخش عمده فیلم به حضور کایل در عراق، هنگام اشغال نظامی عراق بوسیله آمریکا(در فاصله سالهای 2003 تا 2009) میپردازد. فیلم به طور واضح پروپوگاندای ارتش و دولت آمریکا است. پروپوگاندایی برای نمایش به اصطلاح رشادتهای سربازان آمریکایی در خاورمیانه و نمایش وحشتآور غیر قابل اعتماد بودن و تروریست بودن عموم مردم خاورمیانه.
کلینت ایستوود کار خود را با بازیگری در فیلم های وسترن آغاز کرد و هماکنون تحت عنوان کارگردان، تهیهکننده، موزیسین و سیاست مدار به فعالیت خود ادامه میدهد. نقشهایی که وی در دهه شصت در وسترنهای ایتالیایی بازی کرد او را به عنوان نماد فرهنگی قدرت مردانه در آمریکا مطرح کرد. ایستوود سیاست مداری است که به طور کامل در جهت جریان جاری سیاسی مد نظر آمریکا حرکت میکند. وی در برهه ای از زمان با وجود این که به عنوان بزرگترین نماد وسترن و استفاده از اسلحه در آمریکا به شمار میآمد، از قانون کنترل اسلحه و مالکیت آن حمایت کرد. او در طی چندین دوره از جمهوری خواهان نظیر آیزن هاور و نیکسون حمایت کرد و بعد از آن در برههای از زمان به حمایت از سناتورهای دموکرات پرداخت. او در ظاهر بیان میکند که آمریکا نباید پلیس جهان باشد و با جنگهای آمریکا در خاک کشورهای مختلف از ویتنام و کره گرفته تا افغانستان و عراق مخالفت میکند تا وجهه ضد جنگ هنرمندانه خود را حفظ کند اما مروری بر فیلموگرافی وی از فیلمهایی که در آن به عنوان بازیگر شرکت داشته تا آخرین اثرش که درامی جنگی است خلاف این را ثابت میکند. ایستوود نماد کامل یک آمریکایی همسو با سیاستهای حکومتی آمریکاست که با توجه به شرایط به نفع سیاستهای دولتی کار میکند، نظر میدهد و با افتخار به سفارش سیاستمداران آمریکا فیلم میسازد.
چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با شعار «تجلی گفتمان فرهنگی انقلاب اسلامی» به همت بنیاد فرهنگی روایت و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس از 2 تا 9 مهرماه سال جاری در تهران برگزار میشود.