سرویس ورزش مشرق - مقامات سوئیس دادرسی کیفری خود را علیه علیه «فرانتس بکن باوئر»، اسطوره فوتبال آلمان، و دو تن از روسای سابق فدراسیون فوتبال آلمان، در رابطه با دادن رشوه برای کسب میزبانی آلمان در جام جهانی 2006 آغاز کردند. رویترز روز پنجشنبه به نقل از دفتر دادستان کل سوئیس در برن گزارش داد که روند رسیدگی قضایی به ادعاهای مربوط به کلاهبرداری، سوء مدیریت مجرمانه، پولشویی و سوء استفاده آغاز شده است.
خانه بکن باوئر در اتریش به درخواست دادستان فدرال سوئیس به صورت اعلام نشده مورد تفتیش قرار گرفت تا مدارک مرتبط با فیفا و جام جهانی جمع آوری شود.
طبق اعلام دفتر دادستان کل سوئیس، عملیات جمع آوری شواهد و مدارک در 8 مکان مختلف در آلمان و اتریش به صورت همزمان در یک روز انجام گرفت.
در اطلاعیه دفتر دادستان آمده است:
" به علاوه، مظنونین مختلف توسط دفتر دادستانی کل سوئیس یا به نیابت از آن مورد بازجویی قرار گرفته اند"
بکن باوئر هنوز در آلمان به واسطه عملکرد درخشان دوران بازیگری و مدیریت تیم ملی، از سوی هواداران به عنوان «قیصر»(لقب امپراتوران ژرمن) شناخته می شود. از همین رو مطرح شدن تعقیب قضایی او مساله ای بسیار مهم و جنجالی در آلمان محسوب می شود. بکن باوئر در کسوت بازیکن و کاپیتان تیم ملی آلمان غربی قهرمان جام جهانی 1974 شد و به عنوان سرمربی تیم ملی آلمان را در جام جهانی 1990 قهرمان کرد.
در مجموع 4 نفر از کمیته برگزاری جام جهانی 2006، تحت رسیدگی قضایی قرار گرفته اند: فرانتس بکن باوئر، دو مدیر پیشین فدراسون فوتبال آلمان به نام های «تئو سواسینگر» و «ولفگانگ نیرزباخ»، و دبیرکل پیشین این فدراسیون، «هورست اشمیت."
اسطوره
بکن باوئر به عنوان یکی از بهترین بازیکنان تاریخ فوتبال جهان توانست با تیم ملی آلمان غربی در جام جهانی 1974 که در همین کشور برگزار شد، جام قهرمانی را بالای سر ببرد. او در کسوت مدیرفنی تیم آلمان، در اولین جام جهانی بعد از اتحاد دوباره، این تیم را قهرمان جام جهانی 1990 ایتالیا کرد. در فینال آن مسابقات، تیم آلمان تحت هدایت بکن باوئر با تک گل «آندریاس برمه» از روی نقطه پنالتی، آرزانتین را با کاپیتان اسطوره ای اش، دیه گو مارادونا، شکست دهد.
بکن باوئر که اکنون 70 ساله است، بعد از جام جهانی 2006، به عضویت کمیته اجرایی فیفا هم در آمد و تا 2011 در این سمت بود.
وکلای او در اطلاعیه ای اعلام کردند که همکاری کاملی با همه مقامات قضایی دخیل در این پرونده خواهند داشت. در این اطلاعیه آمده است:
" فرانتس بکن باوئر از زمانی که از گشوده شدن این پرونده اطلاع پیدا کرد، از تحقیقات دادستان های سوئیس حمایت کرده است و این همکاری سازنده را در تحقیقات کنونی ادامه خواهد داد."
در ماه فوریه، فدراسیون فوتبال آلمان یک گزارش تحقیق و تفحص 361 صفحه ای منتشر کرد که تلاش داشت مساله پرداخت یک مبلغ 6.7 میلیون یورویی و یک مبلغ 10 میلیون فرانکی توسط این فدراسیون را که مورد تحقیق مقامات آلمانی و سوئیسی بو، توضیح دهد.
این پرداخت ها پای بکن باوئر، سپ بلاتر رییس پیشین فیفا، محمد بن همام، عضو پیشین کمیته اجرایی فیفا و «روبر لویی-دریفوس، مدیر عامل سابق آدیداس و شریک سابق یک آژانس بازاریابی سوئیسی به نام «Infront» را به میان آورده است.
این گزارش تحقیق و تفحص که توسط موسسه حقوقی «فرشفیلدز» و به سفارش فدراسیون فوتبال آلمان تهیه شده، حاکی از این بود که دخالت بک باوئر در قضیه بسیار بیش از آن چیزی بود که ظنّ آن می رفت.
بر اساس این گزارش، این پول ها در 27 آپریل 2005 توسط فدراسیون فوتبال آلمان به حساب فیفا ریخته شد که به دروغ گیرنده ان کمیته اجرایی این سازمان اعلام شد، در حالی که گیرنده اصلی این پول، لویی-دریفوس بود. همان روز، فیفا این پول را در سوئیس به حساب این شخص انتقال داد که مدیرعامل وقت شرکت آدیداس بود. مجله آلمانی اشپیگل، در اکتبر 2015 گزارش داد که ظاهرا لویی-دریفوس در سال 2000 مبلغ 10 میلیون فرانک سوئیس به حسابی ریخته بود که توسط اعضای کمیته تعیین میزبان جام جهانی در فیفا برای پرداخت رشوه به اعضای دارای رای فیفا برای تعیین میزبان، پرداخت شد تا میزبانی جام جهانی در 2006 برای آلمان تضمین شود. در سال 2004، لویی-دریفوس این مبلغ را باز پس می خواهد. در نتیجه آن پول توسط برخی مقامات فدراسیون آلمان که در قضیه رشوه دهی دخیل بودند، تحت عنوان «هزینه برگزاری جشن افتتاحیه جام جهانی» به حساب فیفا ریخته می شود که در همان روز توسط برخی از مقامات فیفا که عضو این حلقه بودند، به حساب دریفوس انتقال می یابد.
طبق گزارش تحقیق و تفحص، سپ بلاتر، دبیرکل وقت فیفا، کاملا از جریان آگاه بود، گرچه خود او همواره این اتهام را رد می کند.