کد خبر 628702
تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۳

کمبود جمعیت همواره یکی از نگرانی‌های رژیم صهیونیستی بوده است؛ خبرگزاری آلمان به تازگی گزارشی درباره جمعیت و میزان زاد و ولد در فلسطین اشغالی منتشر کرده که چند نکته مهم در رابطه با بافت جمعیتی این رژیم در بر دارد.

 به گزارش مشرق، با وجود آن‌که کمبود جمعیت همواره یکی از معضلات و دغدغه‌های وجودی برای رژیم صهیونیستی بوده است، بتازگی انتشار برخی بررسی‌ها و تحقیقات جامعه‌شناختی، وضعیت جمعیت شناسی و تبعیض میان یهودیان و غیریهودیان را در مناطق اشغالی فلسطین بیشتر آشکار کرده است.

بر اساس گزارش وبگاه «الوقت»، برمبنای این نتایج که خبرگزاری آلمان آن را منتشر ساخته، شش نکته مهم را در ارتباط با بافت جمعیتی در فلسطین اشغالی می‌توان بیان داشت.

1. در فلسطین اشغالی بیشترین رشد جمعیت مربوط به یهودیان ارتودکس افراطی و اقلیت عرب‌تبار می‌باشند. در مناطق اشغالی به طور میانگین هر زن صاحب سه فرزند می‌شود. میانگین کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) 7/ 1 است.

2. با این حال رژیم صهیونیستی با جمعیت حدود 8 میلیون نفر بالاترین نرخ زاد و ولد در مقایسه با کشورهای غربی را دارد. در این رژیم، زنان به طور متوسط اولین فرزند خود را در سن 27 سالگی به دنیا می‌آورند. در آلمان برای مثال سن متوسط مادران هنگام تولد اولین فرزندشان 5/ 29 سال است. بر اساس قوائد جمعیت‌شناختی کاهش سن مادران برابر با افزایش نرخ زاد و ولد است.

3. رژیم صهیونیستی در مقایسه با کشورهای غربی برای اعضای جدید جمعیت خود تدابیر ضعیفی دارد. برای مثال پس از زایمان، حقوق مادران شاغل تنها به مدت سه ماه به آن‌ها پرداخت می‌شود و پس از این مدت باید به سر کار بازگردند. همچنین حقوقی که به والدین برای هر فرزند تعلق می‌گیرد بسیار کمتر از کشورهای غربی ‌است و تناسبی با تعداد فرزندان خانواده‌ها ندارد. این مسئله به نظر می‌رسد بدلیل محدودیت‎‌های اقتصادی رژیم باشد.

این در حالی است که اگر زوج‌های یهودی مناطق اشغالی در فرزنددار شدن مشکلی داشته باشند دولت تمام هزینه‌های مربوط به لقاح مصنوعی را تا آبستن شدن مادر برای دو فرزند اول هر خانواده بر عهده می‌گیرد. هزینه لقاح مصنوعی حدود سه هزار یورو است که تنها بخش بسیار کوچکی از آن را خانواده‌ها و باقی هزینه‌ها را تا سن 52 سالگی مادر، بیمه پرداخت می‌کند. سال گذشته ماجرای باردار شدن و زایمان موفق یک زن 65 ساله یهودی ارتودکس بسیار خبرساز شد. تولد فرزند این زن از سوی هم‌کیشان او به عنوان معجزه جشن گرفته شد.

4. یهودیان افراطی و تندرو به طور میانگین 5/ 6 فرزند‌ دارند که البته خود از پس هزینه‌های زندگیشان بر نمی‌آیند. دغدغه پدران این کودکان در درجه اول تورات و تلمود است. مادران مسئولیت بزرگ‌کردن بچه‌ها را بر دوش دارند و تمام تلاش خود را برای فراهم آوردن درآمدی هرچند ناچیز در کنار مسئولیت‌های داخل خانه به‌کار می‌گیرند.

این خانواده‌ها بدون کمک‌های خیرخواهانه یا دولتی از پس هزینه‌های کودکانشان بر نمی‌آیند. البته این وضعیت بتدریج تبدیل به یک معضل شده است. با در نظر گرفتن میزان زاد و ولد در میان یهودیان افراطی جمعیت این گروه در مناطق اشغالی از 830 هزار نفر کنونی در طی سال‌های آینده ممکن است به 2 میلیون نفر افزایش یابد. کارشناسان معتقدند که در دراز مدت یک سوم جمعیت فلسطین را یهودیان افراطی تشکیل خواهند داد که این امر بر زندگی دیگر یهودیان تاثیر چشم‌گیری خواهد گذاشت.

5. با این همه رشد جمعیت اعراب فلسطین همچنان از دیگر گروه‌های جمعیتی در مناطق اشغالی بیشتر است. نرخ رشد جمعیت در سال گذشته میان اعراب فلسطینی 2/2 بوده است در حالیکه این میزان در میان یهودیان از 1/1 فراتر نرفته است. با وجود آن‌که جمعیت اعراب به جا مانده در مناطق اشغالی تنها 20 درصد است؛ اما در نهایت انتظار می‌رود در صورت تداوم روند کنونی و عدم ممانعت صهیونیست‌ها، جمعیت اعراب باقی مانده در فلسطین با یهودیان به نسبت برابر شود.

6. جمعیت زیر خط فقر در فلسطین اشغالی نیز قابل توجه به نظر می‌رسد. براساس آمارها حداقل 21 درصد جمعیت اسرائیل زیر خط فقر زندگی می‌کند. جمعیت زیر فقر در کشورهایی چون ترکیه و مکزیک کمتر است. این خط فقر در میان خانواده‌های عرب و غیریهودی بسیار بیشتر است و در مواردی ممکن است چهار پنجم جمعیت اعراب را در برگیرد.  بنابر یک پژوهش یونیسف از هر پنج کودکی که در مناطق اشغالی، زیر خط فقر زندگی می‌کند چهار کودک متعلق به خانواده‌های عرب است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس