به گزارش مشرق، محمد ناظمی اردکانی قائم مقام جامعه اسلامی در گفتوگویی با اشاره به مدل ائتلافی اصولگرایان برای انتخابات سال 96، اظهار کرد: تجربه انتخابات مجلس دهم، تجربه بسیار موفقی بود و نتایج آنهم قابل تأمل است. در بسیاری نقاط کشور از جمله در کلانشهرهایی چون مشهد، اصفهان، تبریز و قم نتایج تا حدودی موفقیتآمیز بود. اما در تهران نتایج طور دیگری رقم خورد.
** نگرانی اصولگرایان از تکرار مجلس ششم
وی افزود: اصولگرایان بر این موضوع تأکید داشتند و هدف گذاری کرده بودند که مجلس ششم تکرار نشود. خوشبختانه این اتفاق رخ نداد و بسیار مبارک بود. اکنون شاهد شکلگیری مجلس با گرایش قاطبه اصولگرایی است که این مسئله را در ماجرای ریاست کمیسیونها و ریاست مجلس کاملاً مشخص و گویاست.
قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین خاطرنشان کرد: در فرآیند همگرایی و انسجام برای شکلگیری فضای سیاسی مجلس دهم، سلسله نشستهای همگرایی که جناب تقوی راهبری میکرد بسیار موثر بود و موج آن تا شهرستانها رفت که در انسجام درونی اصولگرایان بسیار اثرگذار بود و نتایج آن در شهرهای کوچک بسیار خوب بود. اما در تهران که شورای ائتلاف بزرگ اصولگرایان تشکیل شد، 22 نماینده از تشکلهای اصولگرایی 30 نفر را با معیارها و شاخصههایی انتخاب کردند.
ناظمی اردکانی ادامه داد: قرار بر این شد که این 30 نفر باقی بمانند و مابقی که ثبتنام کرده بودند استعفا دهند و کنار بروند که تعداد زیادی این کار را انجام دادند.آرا حکایت از آن داشت که لیست 30 نفره مورد استقبال قرارگرفت و مردم به لیست رأی دادند و آرای کسانی که مستقل واردشده بودند بسیار پایین بود و حالت سقوط داشت این نتیجه مبارکی بود و بدیهی است که اگر در امتداد این تجربه وارد انتخابات ریاست جمهوری بشویم میتواند نتایج موفقیتآمیزی به همراه داشته باشد و خطرپذیری عدم موفقیت را پایین بیاورد.
وی تصریح کرد: البته باید در این تجربه تجدیدنظرهایی نیز صورت بگیرد و در مواردی که نقد درون تشکیلاتی از سوی اصولگرایان مطرح میشد و یا نقدهایی که به لیست 30 نفره وارد بود مدنظر قرار بگیرد.
این فعال سیاسی اصولگرا افزود: در همین راستا پیشنهاداتی مطرح میشود مبنی بر آنکه از همه تشکلهای اصولگرا دعوت شود و شورای ائتلاف از درون شکل بگیرد و بتواند از تمام جریانات اصولگرا که ظرفیت بارز سیاسی در کشور هستند و میتوانند آینده کشور را بهصورت مطمئن مدیریت کنند، نمایندگی کند.
** تشکیل شورای ائتلاف اصولگرایان برای ریاست جمهوری
ناطمی اردکانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روند شکل گیری شورای ائتلاف اصولگریان، گفت: زمینههای شکلگیری شورای ائتلاف اصولگرایان در حال فراهم شدن است و جبهه پیروان خط امام و رهبری دیداری با آیتالله موحدی کرمانی داشتند و پیشنهاد کردند احزابی که محوریت جامعه روحانیت را میپذیرند دعوت شوند با این پیشنهاد که مورد موافقت قرار گرفته است تمام طیفهای اصولگرا با محوریت جامعه روحانیت دعوت میشوند. در این میان ممکن است جریانی این محوریت را نپذیرد که کنار میماند.
وی افزود: تصور میکنم ظرف یک تا دوماه آتی این شورا شکل بگیرد. با توجه به تجربهای که قبلاً وجود داشته با جناب تقوی نیز مذاکراتی صورت گرفته و تأکید شده که این نشست همگرایی نیزمجدداً شکل بگیرد. قاعدتاً در یک امتداد عمل خواهد شد، یعنی فعالیتی که قبلاً جناب تقوی داشت و اکنون توصیه از سر گرفتن آن است با اقدام آیتالله موحدی در یک راستا قرار میگیرد و امیدواریم آن انسجام و همگرایی محقق شود.
عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری تاکید کرد: بهترین حالت این است که همه آنها که در اردوگاه اصولگرایان برای ریاست جمهوری کاندید میشوند وارد رقابت درون تشکیلاتی با سازوکاری مشخص شده و فردی که بیشترین استقبال به سمت اوست و میتواند بیشترین آرا را کسب کند به عنوان کاندیدای نهایی معرفی شود.
** حکایت جریان رقیب و نامزد انتخابات ریاست جمهوری
ناظمی اردکانی با اشاره به فعالیتهای انتخاباتی جناح رقیب گفت: در شرایط پیچیده سیاسی قرار داریم و باید همه جوانب امر سنجیده شود. جریان سیاسی رقیب به رئیسجمهور فعلی برای دور بعد رسیده است. در این شرایط باید سازوکارهای لازم پیشبینی شود و موفقیت نسبی تضمینشده دید. هرچند معتقدم نتیجه رقابت سیاسی هرچه باشد اگر سالم و روی برنامه باشد بسیار مؤثر و سازنده خواهد بود و منجر به ارتقای آگاهی مردم میشود، ضعفهای موجود مور دنقد قرار میگیرد و باعث اصلاح امور میشود.
وی تصریح کرد:در رقابت سیاسی معمولاً راهبردها و راهکارها مشخص میشوند و بهنوعی تراوش ذهنی صورت میگیرد و به تولید فکر برای اداره بهتر آینده کشور میانجامد.
** تلاش اصولگرایان برای اجماع بر روی یک نامزد
قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پیشبینی میکنید اصولگرایان چند کاندید معرفی کنند، گفت: تلاش بر این است که همگرایی اتفاق بیافتد و نتیجه آن اجماع بر روی یک کاندید باشد. انتخابات مجلس دهم نیز نشان داد رویکرد مردم به سمت تحزب گرایی متمایل شده است. در حال حاضر دو مشی سیاسی و درنهایت مشی سوم کمرنگی وجود دارد. مشی اصولگرایان، جریان اصلاحطلب و مشی میانهای که به هر دو جریان نقدهایی دارد. اما گرایش و استقبال بیشتر به سمت همین دو جریان قوی است و قاعدتاً مردم به سمتی میروند که اجماع وجود داشته باشد.
ناظمی اردکانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا تاکنون گزینهای مطرحشده است؟، گفت: در افواه افرادی مطرح هستند، اما لازم است رقابت درون تشکیلاتی نیز انجام شود تا با سازوکاری بر روی یک نفر واحد به اجماع برسند.
وی با اشاره به برنامه های اصولگرایان در انتخابات سال 96 گفت: در هر عرصهای فرازهایی را میتوان مطرح کرد. در عرصه اقتصادی همانطور که مقام معظم رهبری بارها اشاره فرمودند رویکرد ما باید اتکا به ظرفیتهای درونی باشد، موضوع اقتصاد مقاومتی باید محور قرار بگیرد و بر اساس آن وارد گود اقدام و عمل شویم. اصولگرایان در این زمینه باورمند هستند، زیرا تبعیتشان از رهبری را نوعی فرضیه میدانند و به لحاظ عقلی و علمی نیز اتخاذ چنین رویکردی اجتنابناپذیر است. از آنها که در بیرون با انقلاب اسلامی دشمنی میورزند نمیتوان انتظار داشت.
** تأثیر رویکرد انقلابی بر معظلات کشور
عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری تاکید کرد: گفتمانی که در عرصه سیاسی مدنظر است و جریانات ارزشی و اصولگرا آنرا دنبال میکنند گفتمان انقلاب اسلامی خواهد بود و معتقد هستند که با رویکرد انقلابی میتوان معضلات را از پیشرو برداشت و با ترفندها و سیاستهای مکارانه دشمن روبرو شد. تاریخ گویاست که در چند دهه گذشته هرکجا موضع انقلابی داشتیم دشمن عقبنشینی کرده است.
** خواسته مردم از دولت!
ناظمی اردکانی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع فیشهای نجومی و مبارزه با فساد در عرصه اجتماعی اشاره کرد و گفت:در عرصه اجتماعی موضوع اعتمادسازی بسیار پراهمیت است. متأسفانه در سالهای اخیر شاهد اعتمادسوزی بودهایم و لازم است این اعتماد ترمیم شود. مسئلهای که اخیراً شاهد آن بودیم مانند حقوقهای نامتعارف مدیران بود که بهنوعی عامل سلب اعتماد از مدیران و دولتمردان شد. مردم میخواهند عناصر دولت حافظ بیت المال باشند. فساد موضوعی است که سلب اعتماد را به دنبال دارد و قاعدتاً در عرصه اجتماعی مبارزه با فساد باید سرفصل برنامههای جریانات اصولگرا باشد.
وی معتقد است که در عرصه فرهنگی باید آنچه را که باعث افزایش باور ملی نسبت به توانمندیهای درونی میشود را تقویت کرد و به فرهنگ دینی عمق بخشید. زیرا میتوان با اتکا بر فرهنگ دینی با سلطه و قدرتهای مسلط مقابله و رویارویی داشت.
** فرهنگ وارداتی غرب و تزلزل بنیان خانواده
معاون امور فرهنگی و اجتماعی مجمع جهانی تقریب مذاهب ادامه داد: بدیهی است که مشی زندگی و فرهنگ پیشرفت و عدالت میتواند سرلوحه قرار بگیرد. امروز سبک زندگی باید مبتنی بر آموزههای دینی باشد تا به استحکام بنیانهای خانواده بیانجامد. امروز پیروی از فرهنگ وارداتی غربی باعث تزلزل بنیانهای خانواده شده است.
** مسائل اقتصادی مهمترین چالش دولت یازدهم/ عدم توجه به توانمدی داخلی
وزیر اسبق تعاون در بخش دیگری از سخنان خود به مهمترین چالشهای دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: مهمترین چالشی که دولت یازدهم با آن روبرو بوده مسائل اقتصادی است و هنوز از آن خارج نشده است، همچنان شاهد هستیم بسیاری واحدهای تولیدی متوقف هستند یا زیر ظرفیت تولیدی کار میکنند، بیکاری در جامعه وجود دارد و موج آن با تعطیلی واحدهای تولیدی گسترش یافته است. اشتغال جوانان و فارغالتحصیلان دانشگاهها با چالش جدی مواجه است و هنوز نگاه به اقتصاد معطوف به توانمندیهای داخلی نشده است.
وی افزود: ما ازلحاظ منابع انسانی، منابع طبیعی ذخایر معدنی، انرژی و سوقالجیشی و... که میتواند اقتصاد را شکوفا کند چیزی کم نداریم. با اینحال فضای کسبوکار همچنان یک فضای بسته است و براساس بررسیها ایران در میان 180 کشور دنیا رتبه 148 در کسبوکار را دارد و از همان ابتدا که یک کارآفرین قصد دارد کسب و کاری را دنبال کند با مشکل مواجه میشود و باید از تعداد زیادی دستگاه عبور کند. متأسفانه از سوی دیگر سیستم بانکی ما سیستم فعالی نیست که بتواند وارد چرخه تولید شود.
ناظمی اردکانی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه اخیراً مباحثی از سوی برخی چهرههای اصولگرا مبنی بر حمایت از آقای روحانی در انتخابات آتی مطرح شده، تا چه اندازه این احتمال را قطعی میدانید، گفت: دو جریان قوی سیاسی که در داخل کشور هستند لایههای مختلفی وجود دارد که اصولگرایان گفتمان انقلاب اسلامی را دنبال میکنند و دیگری که طیف گسترده آن شامل کارگزاران میشود همواره افرادی بودند که در مقاطعی به سمت جریان مقابل تمایل پیداکردهاند، حتی برخی از لایههای اصلاحطلب که در داخل این جریان، منتقد هستند و نسبت به برخی از مواضع و عملکردها رویگردان میشوند به سمت کاندیدای جریان اصولگرا روی میآورند و آرایشان را به جریان اصولگرا میدهند در انتخاباتهای مختلف شاهد چنین رویکردی بودهایم.
وی افزود: در جریان اصولگرا نیز چنین وضعیتی وجود داشته، افرادی که سرخورده میشوند به سمت جریان رقیب روی میآورند،بنده معتقدم در لایههای درونی چنین جریان سیالی وجود دارد و این موضوع یک طرفه نیست ولی تاجایی که بنده در جریان فعالیتهای طیفهای مختلف اصولگرا هستم در حال حاضر چنین رویکردی به طور عام وجود ندارد و اصولگرایان نسبت به وضع موجود منتقد هستند.
**امکان حضور مجدد چهرههای مطرح شده قبل در انتخابات وجود دارد
این کارشناس مسائل سیاسی درباره حضور مجدد برخی چهرههای اصولگرا در عرصه انتخابات گفت: ممکن است چهرههایی که قبلا مطرح شدهاند باز هم در انتخابات حضور پیدا کنند. ولکین از شانس کمتری برخوردار هستند.چهرههای جدید هم قطعا مطرح میشوند و یا چهرههایی که چندان شناخته شده نیستند نیز به صحنه بیایند.
ناطمی اردکانی تاکید کرد: روند رقابتهای سیاسی در اردوگاه اصولگرایان و سازوکارهایی که برای آن اتخاذ میشود پر اهمیت است و میتواند کمک کند فردی از میان چهرههای مطرح یا چهرههای جدید معرفی شود و مورد استقبال مردم قرار گیرد. اما هنوز نمی توان روی مصادیق صحبت جدی کرد اما با توجه به اینکه ممکن است تعداد افراد زیادی معرفی شوند در نهایت مهم این است که اصولگرایان و طیف گسترده آن به یک نفر واحد برسند.
** اصولگرایان در مرحله مقدماتی برای شورای شهر قرار دارند
وی درباره سازوکار اصولگرایان برای انتخابات شوراهای شهر نیز ،گفت: در این رابطه لازم است با طراحی مدلی مناسب به لیست واحد برسیم، فعالیت اصولگرایان برای انتخابات شوراهای شهر و روستا نیز در مراحل مقدماتی است و با شیب ملایمی در حال انجام است.
قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین درباره برنامههای تشکل سیاسی متبوع خود نیز، گفت: همه تشکلهای عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری به طور مستقل فعالیتهایی را خواهند داشت لیکن در نهایت به کاندیدای واحد میرسند که جبهه پیروان تعیین میکند. پس از آن جبهه پیروان میتواند هم گام با سایر تشکلهای اصولگرا ائتلاف کند یا مستقل وارد شود که البته در انتخابات مجلس دهم الگوی ائتلاف شکل گرفت که برای انتخابات شورا هم میتوان از این الگو استفاده کرد.
ناظمی اردکانی بیان کرد: هنوز کمیتهای برای شکلگیری ائتلاف مشخص نشده و صرفاً با دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، آیتالله موحدی کرمانی برای زمینه سازی ایجاد ائتلاف گفتوگو شده است.
وی افزود: مباحثی پیرامون انتخابات در شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری آغاز شده و جامعه اسلامی مهندسین نیز عضوی از جبهه پیروان است و از این تصمیمات پیروی میکند البته در حال حاضر بیشترین تمرکز بر روی انتخابات شوراهاست.
**معرفی نامزد اصولگرا اواخر سال 95
عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری با بیان اینکه ورود به مسئله انتخابات و صحبت درباره مصادیق آن زودهنگام است ، گفت: هنوز بحث خاصی در این باره مطرح نشده، البته ممکن است افرادی بهعنوان کاندیدا در اذهان مطرح باشند اما اینکه رسماً معرفی شوند به اواخر سال میانجامد.
ناظمی اردکانی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا جام قصد معرفی نامزد مستقل در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 را دارد؟، گفت: هیچ بحثی دراینباره نشده و قصد چنین کاری را نداریم.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آقای باهنر معتقد است اگر روحانی وارد دور دوم انتخابات شود با مشکل مواجه خواهد شد، نظر شما در این باره چیست؟، گفت: یک تحلیل رای برای انتخابات سال 92 وجود دارد. در آن سال کاندیدای ریاست جمهوری از طیف اصولگرایی چند نفر بودند و رأی ما تقسیم شد. از سوی دیگر تحلیل آرای انتخابات 94 نیز نشان می دهد که رقابت تنگاتنگ است.
**آرای لب مرزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری آینده
قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین در پایان تصریح کرد: بنابراین در انتخابات ریاست جمهوری 96 ممکن است آرای روحانی لب مرزی باشد.در این میان فرد یا جریان سیاسی که بتواند آرای سیال را جمع کند به پیروزی خواهد رسید. رصد اخبار از فعالیتهای انتخاباتی حاکی از آن است که رقابت دو جریان سیاسی اصلاحطلبی و اصولگرایی سنگین است و شرایط به دو قطبی شدن پیش میرود مگر اینکه شرایط تغییر کند.