وی در ادامه به طرح توسعه واحد بنزینسازی پالایشگاه بندرعباس اشاره کرد و افزود: این پروژه پاییز امسال به بهره برداری میرسد و هم اکنون در حال طی مراحل نهایی تحویلگیری از پیمانکار است که با بهرهبرداری از آن، سه میلیون لیتر افزایش تولید بنزین را در کشور شاهد خواهیم بود.
به گفته معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی، با بهره برداری از این طرح حدود ٧٠ درصد بنزین این پالایشگاه با در سرویس قرار گرفتن واحد ایزومریزاسیون، یورو ٤ خواهد شد.
وی ادامه داد: طرح توسعه پالایشگاه بندرعباس پایان شهریورماه پیش راهاندازی و تا پاییز به مرحله راهاندازی میرسد.
کاظمی با اشاره به مصرف میانگین ٧٤ میلیون لیتر بنزین در روز اعلام کرد: با توجه به میزان تولید و مصرف کشور روزانه ١٢ میلیون لیتر بنزین وارد کشور می شود که با افزایش تولید سه میلیون لیتری بنزین و کاهش مصرف در نیمه دوم سال، میزان واردات به طور متوسط به هشت میلیون لیتر در روز می رسد که نسبت به سال گذشته کمتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه پالایشگاه بندرعباس از جمله هشت پالایشگاه ایران است که پس از انقلاب با هدف صادرات ساخته شد، اما به دلیل نیاز داخلی تاکنون موفق به صادرات نشده است، گفت: با توسعه صورت گرفته و برنامههای تدوین شده، امیدواریم به هدف صادرات در این پالایشگاه دست یابیم.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، با توجه به اصلاح کیفیت صورت گرفته، پالایشگاه بندرعباس به پالایشگاهی پیچیده، قدرتمند، با توان صادراتی تبدیل خواهد شد.
بر اساس این گزارش، طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه نفت بندرعباس دارای ٩ واحد اصلی است که واحدهای تصفیه نفتای سنگین با ظرفیت ٢٥ هزار بشکه در روز، واحد تصفیه نفتای سبک با ظرفیت ٢١ هزار بشکه در روز، واحد تبدیل کاتالیستی با ظرفیت ٢٥ هزار بشکه در روز واحد تصفیه نفتگاز با ظرفیت ٥٠ هزار بشکه در روز و واحد بازیافت گوگرد با ظرفیت ١٢٠ تن در روز از واحدهای مهم این طرح است.
براساس برنامه زمانبندی و پس از راهاندازی واحد بنزینسازی، واحد تصفیه گازوئیل نیز که در مراحل پایانی تکمیل مکانیکی قرار دارد، در نیمه دوم امسال به بهرهبرداری میرسد.
پیش بینی میشود تکمیل و راهاندازی نهایی طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآوردههای نفتی پالایشگاه بندرعباس نیازمند ٢٠٠ میلیارد تومان منابع ریالی و ٣٠ میلیون یورو منابع ارزی باشد.