به گزارش مشرق، حجتالاسلام حمید محمدی شامگاه شنبه در آئین افتتاح ساختمان چندمنظوره فرهنگی قرآنی ریحانه ولایت کاشمر اظهار کرد: مردمی و اسلامی بودن دو ویژگی نظام اسلامی، قرآنی و مردمی بودن هم دو ویژگی مؤسسات قرآنی است؛ لذا جنس اصل نظام اسلامی و مؤسسات قرآنی کشور یکی است، چراکه عقبه استراتژیک نظام مقدس جمهوری اسلامی همین مؤسسات قرآنی هستند.
وی بابیان اینکه مؤسسات قرآنی جایگاه ویژهای در نظام دارند و اهتمام و ارزشگذاری خاصی به لحاظ خصلت مردمی بودن به آن میشود، ابراز داشت: در این راستا دولت نیز باید تمام همت و تلاشش را برای سیاستگذاری، تسهیل، پشتیبانی و نظارت بر این مؤسسات که مهمترین خصلت آن مردمی بودن است انجام دهد.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور مهمترین عامل حیات و بقای مؤسسات قرآنی را حضور مردم دانست و خاطرنشان کرد: حمایتهای داوطلبانه در جهان حرف اول را برای نشر و توسعه فعالیتهای دینی میزنند؛ لذا اینکه افرادی آستین همت بالا زدند و این بنا را احداث و از موسسه حمایت میکنند ضمن اینکه قابلتقدیر هستند بدانند که یکی از وظایف شرعی و الهی خودشان را انجام دادهاند.
وی با تأکید بر اینکه هر دستگاه استانی به هر مقدار که ظرفیت دارد باید از این مؤسسات حمایت و پشتیبانی کند، افزود: خصلت مردمی بودن منجر به برکت، ثبوت و عنایت الهی میشود؛ بنابراین فعالیتهای قرآنی ماهیتاً با نظام مقدس جمهوری اسلامی به دلیل خصلت مردمی بودن، اسلامی و قرآنی بودن متحد هستند.
محمدی بابیان اینکه برای مصونسازی نسل جوان، هیچ راهی جز در پناه قرآن قرار گرفتن نداریم، یادآور شد: قطعاً نسلی که در دامن قرآن صیانت شود ماندنی و ماندگار است.
وی توسعه آموزشهای عمومی قرآن، تبلیغ و ترویج فعالیتهای قرآنی را جزء راهبردهای دولت اسلامی برای تحقق فرهنگ قرآنی برشمرد و تصریح کرد: قرآن کریم دارای دو چهره و جلوه سمعی و بصری است به همین جهت قرائت برای راهبری جلوه سمعی و کتابت برای جلوه بصری شکل گرفته است.
قائممقام رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور با تأکید بر اینکه قرآن با معارف عقلها را و باهنر قلبها را تسخیر میکند و جنبه تبلیغی و ترویجی قرآن یعنی توجه به ابعاد هنری قرآن برای انتقال معارف ناب است، اظهار داشت: ماندگارترین، مؤثرترین و جذابترین بخش قرآن توجه به ابعاد هنری آن است؛ بهطوریکه با ساخت تنها 10 فیلم و سریال قرآنی دارای پربینندهترین، مؤثرترین و پرفروشترین فیلمها بوده است.
وی با ابراز تأسف از اینکه در طول سالهای پس از انقلاب نسبت به ساخت و تولید فیلم و سریالهایی با مضامین قرآنی کمتوجهی و بیتوجهی به قرآن شده است گفت: در حال حاضر بیش از سه دهه از پیروزی انقلاب میگذرد و با توجه به ساخت متوسط سالانه 100 فیلم و سریال در کشور تاکنون بالغبر 3 هزار و 700 فیلم و سریال در کشور ساخته شده است که سهم فیلم و سریالهای قرآنی 10 اثر نظیر یوسف پیامبر، ملک سلیمان، مریم مقدس، مردان آنجلس بوده است.
محمدی با اشاره به اینکه یکسوم قرآن کریم قصههایی مربوط به انسان و نمایش جریان حق و باطل است اما متأسفانه این حقایق ناب قرآنی به تصویر کشیده نمیشود، افزود: قطعاً ساخت فیلمها و سریالهایی با مضامین و موضوعات قرآنی باعث میشود که جریان حق و باطل را گم نکنیم و به بیراهه نرویم.
در پایان این مراسم از دستاندرکاران و فعالان قرآنی موسسه فرهنگی هنری ریحانه ولایت با اهدای لوح تقدیر شد.