به گزارش مشرق، علی اصغر میرمحمد صادقی با اشاره رشد اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در شهریور ماه، اظهارداشت: با پیگیری بانک مرکزی خوشبختانه روند اعطای این تسهیلات رو به رشد است.
وی افزود: با همکاری بانک ها و حذف اعطای تسهیلات قرض الحسنه به کارکنان آنها از محل سپرده های قرض الحسنه در شهریور ماه 109 هزار و 45 فقره وام قرض الحسنه ازدواج پرداخت شد.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی تصریح کرد: البته سهمیه ای که برای شهریور ماه در نظر گرفته بودیم 150 هزار فقره وام ازدواج بود اما با توجه به سه برابر شدن مبلغ هر وام، عملکرد سیستم بانکی در ماه گذشته برای وام ازدواج تقریبا مطلوب بوده است.
* رشد 20 درصدی اعطای تسهیلات ازدواج در شهریور ماه
وی با بیان اینکه در مردادماه 94 هزار فقره وام ازدواج پرداخت شده بود، گفت: بنابراین در شهریور ماه حدود 20 رشد در اعطای تسهیلات ازدواج داشتهایم. با توجه به اینکه وام ازدواج از 3 میلیون تومان به 10 میلیون تومان افزایش یافته این عملکرد تقریبا خوب بود و البته عملکرد برخی بانک ها بسیار خوب بوده است.
* بانک ها هم اکنون روزی 3500 تا 4 هزار فقره وام ازدواج می پردازند
میرمحمد صادقی ادامه داد: هم اکنون روزانه 3500 تا 4 هزار فقره وام ازدواج 10 میلیون تومانی توسط بانک ها پرداخت می شود و با ادامه این روند تا پایان سال به سطح مطلوبی در ارائه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج می رسیم.
وی در پاسخ به این سوال که این تسهیلات فقط از محل سپرده های پس انداز قرض الحسنه در حال پرداخت است، گفت: خیر؛ طبق قانون ابلاغی به بانک ها تکلیف کرده ایم از محل سپرده های پس انداز قرض الحسنه و سپرده های جاری قرض الحسنه پرداخت کنند در غیر این صورت امکان پرداخت 109 هزار فقره وام ازدواج 10 میلیون تومانی به وجود نمی آمد
به گفته وی تسهیلات اعطایی قرض الحسنه ازدواج در شهریور ماه برابر با عملکرد سه تا چهار ماه از سال گذشته است.
* بخشی از سپرده های جاری قرض الحسنه هم صرف اعطای وام ازدواج می شود
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی در پاسخ به این پرسش که آیا بانک مرکزی برای بانک ها محدودیتی در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج از محل سپرده های جاری قرض الحسنه تعیین کرده است، اظهارداشت: ما قبلا تاکید کرده بودیم که سپرده های جاری نقدینگی بانک ها است اما با توجه به قانون ابلاغی که حداکثر افراد در صف دریافت تسهیلات ازدواج تا پایان سال جاری را 50 هزار نفر تعیین کرده است، بانک ها راهی جز استفاده از سپرده های جاری قرض الحسنه ندارند.
وی گفت: پرداخت هزار و 90 میلیارد تومان تسهیلات تسهیلات قرض الحسنه در یک ماه نشان دهنده همکاری بانک ها با بانک مرکزی و تلاش در جهت انجام تعهدات است، هر چند که هنوز با هدف گذاری بانک مرکزی برای پرداخت 150 هزار فقره تسهیلات در ماه فاصله دارد.