کد خبر 639967
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۵

دبیر کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است: اگر دولت صادقانه باور دارد که یارانه‌ نقدی باید پرداخت شود، میزان یارانه هر ایرانی باید با افزایش درآمدهای نفتی و افزایش قیمت حامل های سوخت افزایش یابد.

به گزارش مشرق، حجت الله هاشم بیگی، دبیر کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: میزان درآمد نفتی دولت از فروش فرآورده‌های نفتی و گاز با درآمدهای کشور در سال اول پرداخت یارانه متفاوت و چند برابر شده است؛ زیرا با افزایش قیمت حامل‌های سوخت و تک نرخی شدن بهای بنزین و تغییرات افزایشی در مصرف سایر فرآورده‌های نفتی، میزان درآمدهای دولت از محل فروش این محصولات، در سال‌های پس از اجرای قانون اولیه هدفمندی یارانه‌ها، افزایش چشم‌گیری داشته است و از طرف دیگر هر چهل و پنج هزارتومان دولت فعلی کمتر از بیست هزارتومان دولت قبلی است.

این استاد دانشگاه افزود: محاسبه درآمدهای دولت از فروش انرژی، قابل انتشار و مقایسه است؛ اگر چه متاسفانه در هیچ یک از مراجع آماری کشور درآمد دولت از محل فروش بنزین و سایر فرآورده‌های نفتی در سال‌های مختلف اعلام نمی‌شود، اما این اطلاعات در بخش‌های مختلف دولت، مجلس، وزارت نفت، مرکز آمار، بانک مرکزی و امثال آن قابل ردیابی و مقایسه است.

دبیر کمیسیون اقتصادکلان، بازرگانی و اداری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: ما این اطلاعات را تجمیع کرده و به زودی میزان درآمدهای دولت از فروش فرآورده‌های نفتی را اعلام می‌کنیم.

هاشم‌بیگی ادامه داد: اظهارات آقای جعفرزاده را ناشی از تفاوت شیوه محاسبه و بخشی نگری به نفع یک جریان سیاسی می‌دانیم و ایشان در اظهارات خود تعهدی را که در مجلس به مردم داده است را زیر پا گذاشته است.

این کارشناس اقتصادی گفت: اینکه درآمدهای دولت از فروش حامل های سوخت افزایش یافته و همچنین تورم از ارزش واقعی یارانه در سفره خانوارهای ایرانی به میزان بسیار زیادی کم کرده است، به هیچ وجه قابل کتمان نیست و این موضوع را هرکس که الفبای اقتصاد می‌داند، تایید خواهد کرد.

وی تاکید کرد: وقتی دولت قانون هدفمندکردن یارانه‌ها را اجرا می‌کند، مردم حق دارند از مجلس و دولت بخواهند، متناسب با فشارهای اقتصادی، یارانه اختصاص یافته علاوه بر هدفمندتر شدن، افزایش هم پیدا کند.

هاشم بیگی گفت: اگر قانون هدفمندی به‌شکل کنونی باید ادامه داشته باشد، با تغییرات هزینه‌ی زندگی، ارزش مبلغ یارانه‌ نقدی با ارزش اولیه‌ این مبلغ بسیار تفاوت کرده است.

وی با طرح این پرسش که تا چه زمانی باید به مردم یارانه 45500 تومانی داد؟ گفت: آقایانی که حرف از علم اقتصاد می‌زنند، بگویند که توجیه آنها برای عدم افزایش این رقم چیست و طبق کدام نظریه اقتصادی این تصمیم را گرفته اند؟ اینکه بگویند ادامه یارانه‌ها به شکل گذشته کار غلطی بوده است، بحث دیگری است که تبلور آن باید در اصلاح قانون هدفمندکردن یارانه‌ها در چارچوب سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی باشد.

وی تصریح کرد: آقای محسن رضایی نیز پیشنهاد یارانه درآمدی به جای یارانه مصرفی داده است، اما افزایش ندادن مبلغ یارانه که دولت آن را پیگیری می‌کند با توجه به این که افت ارزش پول به وجود آمده کاری به‌مراتب غلط تر است که با هیچ منطق اقتصادی سازگاری ندارد.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 8
  • ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۴
    0 0
    همه مردم که کارگر و کارمند نیستند که بتوانند یارانه درآمدی بگیرند! بهترین کارهمین پرداخت مابه التفاوت آزاد سیازی قیمتها به مردم است که متاسفانه انجام نمی شود.
  • ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۴
    0 0
    جناب آقای دکتر نوبخت، جواب آقای دکتر رضایی را قبلا داده اند. در ضمن یه زمانی که "اجازه" داشتیم نفت بفروشیم ولی دلار را نمی توانستیم سرمایه گذاری کنیم. برای همین آقای دکتر احمدی نژاد برای جلوگیری از حیف و میل شدنش، این پول را به طور مساوی بین همه ایرانیان تقسیم کرد. آنهایی که میگند باید سرمایه گذاری می کردیم، لازم است بدانند شرایط آن به برکت برجام تقریبا، اکنون در حال فراهم شدن است وگرنه در آن زمان امکان پذیر نبود. چون کسی به ما چیزی نمی فروخت. در سالهای آخر تحریم هم حتی کسی "اجازه" نداشت از ما چیزی نمی خرید و آنها که "اجازه" داشتند، پولش را به ما نمی دانند. حتی برادر چین هم بابت نگهداری! پول ایران، هزینه طلب می کرد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس