کد خبر 64082
تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۴

اولين تحقيق در مورد «ارتباط الگوهاي آب و هوايي با شروع جنگ داخلي در كشورها» ، «ال نينو» كه يكي از چرخه‌هاي مشهور آب و هوايي جهان است را، همتراز عواملي چون فقر و محروميت اجتماعي قرار مي‌دهد.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از ایسنا، ارتفاعات پرو در سال 1982 به واسطه‌ي «ال‌نينو» (نوسانات سيستم اتمسفري كه معمولاً بر آب و هواي سراسر جهان اثرات قابل توجهي داشته و نابهنجاري‌هاي آب و هوايي را به دنبال دارد) ضربه سختي خورد و محصولات در آن منطقه ويران شد.

در همان سال، حملات چريكي از سوي جنبش راه درخشان پرو، منجر به يك جنگ داخلي شد كه 20 سال طول كشيد.

محققان دانشگاه «پرينستون» واقع در ايالت نيوجرسي آ‌مريكا، در پاسخ به اين پرسش كه «آيا اين انطباقي تصادفي است؟» اطلاعاتي در مورد درگيري‌هايي از سال 1950 تا 2004 كه در هر سال بيش از 25 تن كشته مي‌شدند را مورد بررسي قرار دادند. آنها سالهاي وقوع «ال‌نينو» كه تقريبا هر پنج سال يك بار اتفاق مي‌افتد را با سالهاي بروز «لانينا» مقايسه كردند.

«ال نينو» شرايط آب و هوايي گرم و خشك‌تر و «لانينا» شرايط آب و هوايي سردتر را در كشورهاي گرمسيري به همراه مي‌آورند؛ اما هر دوي آنها تاثير كمي بر روي كشورهاي معتدل مي‌گذارند.

محققان، 175 كشور و 234 درگيري را مورد بررسي قرار دادند كه بيش از نيمي از آنها منجر به مرگ 1000 تن شده بودند.

آنها با انجام اين بررسي دريافتند كه ميزان خطر درگيري‌ها در كشورهاي گرمسيري از 3 درصد در طول سالهاي «لانينا» به 6 درصد در طول سالهاي «ال‌نينو» افزايش يافته است.

محققان در تجزيه و تحليل‌هاي خود متوجه اين موضوع شدند كه «ال‌نينو» به نظر، اثري فوري دارد و درگيري‌ها، ظرف چند ماه از شروع حوادث «ال‌نينو» رخ دادند؛‌ اما اين ارتباط، مستقل از حوادث آب و هوايي محلي مانند خشكسالي بود كه مي‌تواند باعث ايجاد قحطي و افزايش بحران شود.

يكي از احتمالات در عامل به وجود آورنده‌ اين ارتباط آن است كه بازارهاي بين‌المللي، علائم آ‌ب و هوايي در سراسرجهان را گسترش مي‌دهند.

به طور مثال، خشكسالي گسترده در يك سال بروز ال‌نينو مي‌تواند منجر به افزايش قيمت جهاني مواد غذايي شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس