به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان، رئیس مرکز فعالیتهای دینی شهرداری تهران در این مراسم، حضرت علی بن امام محمد باقر(ع) را شخصیتی استثنایی در میان سایر امامزادگان عنوان کرد. در روایتی امام رضا(ع) خطاب به یکی از یاران خود بر تکریم آستان علی بن امام محمد باقر(ع) تأکید می کند و در سه نوبت جایگاه ویژه منطقه اردهال را مورد اشاره قرار می دهد.
حجت الاسلام جواد صادق زاده با تأکید بر اینکه حضرت علی بن امام محمد باقر(ع) در میان سایر امامزادگان شخصیتی استثنایی است گفت: ایشان نه تنها امامزاده ای والامرتبه و فرزند بلافصل امام پنجم(ع) محسوب می شوند بلکه سفیری از جانب معصوم(ع) نیز به شمار می روند که این امر در میان سایر امامزادگان با چنین ویژگی هایی وجود ندارد.
رئیس مرکز فعالیتهای دینی شهرداری تهران، درباره علت حضور فرزند و سفیر امام پنجم در کاشان گفت: منطقه کاشان یکی از چهار شهری است که از جمله پیشگامان گرویدن به مذهب تشیع بوده است و بر این اساس امام محمد باقر(ع) نماینده ویژه خود را به سوی این منطقه اعزام می کنند.
صادق زاده سپس به روایت معجزه ای از امامزاده علی بن امام محمد باقر(ع) پرداخت و بیان کرد: بر اساس اذعان یکی از شاهدان این اتفاق، پیکرهای مطهری که همراه این امامزاده بزرگوار نیز به شهادت رسیده اند همچنان سالم بوده اند که نشانه تحقق وعده الهی در مورد زندگانی شهدای راه حق است.
شهردار کاشان نیز در این آیین اظهار کرد: حضرت علی بن امام محمد باقر(ع)سندی ماندگار برای ولایتمداری مردمان دارالمومنین کاشان است چنانکه به گواه مورخان این منطقه همراه با قم از نخستین شهرهایی است که پذیرای مکتب اهل بیت است و در نخستین سال های پس از ورود اسلام به ایران میزبان نمایندگان خاندان عصمت و طهارت شدند.
سید محمدناظم رضوی سپس به تشابه شهادت سالار شهیدان و امامزاده علی بن امام محمد باقر(ع) در منطقه فین کاشان اشاره و خاطرنشان کرد: ایشان همانند امام شهیدان مظلومانه به دست حاکم جور زمان به شهات رسیده و به مانند حضرت اباعبدالله الحسین(ع) سر از تن مبارک شان جدا شد.
وی در خصوص زمان اجرای این نمایش، تقارن زمانی آیین قالیشویان و ایام محرم را یادآور شد و گفت: این نمایش پس از اجرا به مدت سه شب در تهران، در کاشان در آبانماه به روی صحنه می رود و سپس در سایر شهرهای کشور به شیفتگان آل الله عرضه می شود.
شهردار کاشان ، واجب التعظیم بودن امامزاده علی بن امام محمد باقر(ع) را متذکر شد و افزود: ایشان به همراه سه امامزاده دیگر شاهچراغ, شاه عبدالعظیم و حضرت معصومه(س) تنها امامزادگانی در ایران اسلامی به شمار می روند که تعظیم و تکریم آنها واجب است.
وی همچنین حضور رهبر معظم انقلاب در خطه اردهال و زیارت علی بن امام محمد باقر(ع) را نشانه جایگاه رفیع این امامزاده والامرتبه دانست و گفت: باید این شخصیت برجسته جهان تشیع بیش از پیش به جامعه معرفی شود و مسئولان اهتمام بیشتری را در این مسیر معطوف سازند.
شهردار کاشان، استقبال زوار خارجی از آستان شهید اردهال را بیانگر نفوذ این معنویت در کشورهای دیگر قلمداد کرد و خواستار بهره گیری از این ظرفیت برای تبیین جایگاه ممتاز این امامزاده شد.
ناظم رضوی در پایان با اشاره به توافقات صورت گرفته با شهرداری تهران برای میزبانی از زائران حسینی در اربعین در کربلا، از انجام امور پذیرایی و تنظیف توسط شهرداری کاشان خبر داد و بیان کرد: بر این اساس خدمتگزاران شهرداری کاشان می توانند در باب القبله همگام با کارکنان شهرداری تهران به ارائه خدمت بپردازند.
تجلیل از رئیس مرکز فعالیتهای دینی و معاون اجتماعی و امور فرهنگی شهرداری تهران و مدیر فرهنگسرای ارسباران به همراه پیشکسوتان عرصه تئاتر بهزاد فراهانی و استاد بهلولی از دیگر بخش های این مراسم بود؛ کارگاه معرفی کاشان شامل مفاخر و مشاهیر، ابینه تاریخی، لوح ثبت جهانی آثار معنوی و کهن و.... نیز بخش های جانبی این آبین را شامل می شدند.
شایان ذکر است نمایش سلطانعلی نخستین سفیر ولایت با حضور برخی از مدیران شهرداری تهران نظیر معاون اجتماعی و امور فرهنگی، مدیر فرهنگسرای ارسباران و رئیس مرکز فعالیتهای دینی شهرداری تهران و همچنین تعدادی از مسئولان عالی رتبه شهرستان کاشان از جمله نماینده مردم شهرستان های کاشان و آران و بیدگل، رئیس شورای اسلامی شهر، شهردار کاشان و... به روی صحنه رفت.
گفتنی نمایش سلطانعلی نخستین سفیر ولایت به نویسندگی و کارگردانی محسن خسروی و با شرکت بیش از30 نفر از عوامل حرفه ای هنر نمایش پس از یک سال نگارش و تمرین در فرهنگسرای ارسباران اجرا شد.