سرویس اقتصاد مشرق - حامیان دولت یازدهم و اصلاحطلبان که پس از فاش شدن فساد 8 هزار میلیارد تومانی در صندوق ذخیره فرهنگیان، تمام تلاش خود را به خرج دادند این فساد عظیم را به دولت قبل نسبت دهند، اکنون با سخنان روشنگرانه دادستان تهران، دچار بحران خودساخته شدهاند.
از اواسط تابستان امسال که به تدریج زمزمههایی درباره وقوع فساد عظیم در صندوق ذخیره فرهنگیان مطرح شد، حامیان دولت یازدهم ابتدا تلاش کردند از اساس، منکر این فساد شوند.
برخی مسئولان صندوق ذخیره فرهنگیان و سایر حامیان دولت نیز در فرار رو به جلو مدعی شدند اگر فسادی در صندوق ذخیره فرهنگیان رخ داده، تماما مربوط به دولت قبل بوده است.
سرانجام با دستگیری شهابالدین غندالی مدیرعامل منصوب دولت یازدهم در صندوق ذخیره فرهنگیان و چند تن دیگر از مدیران اصلاحطلب، مشخص شد آنچه که تحت عنوان فساد 8 هزار میلیاردی مطرح شده، مربوط به همین دولت فعلی است.
با این حال، حامیان دولت یازدهم دست از انکار واقعیات برنداشتند و در یکی دو هفته اخیر هم مکررا در بوق و کرنا کردند که عمده فساد در صندوق ذخیره فرهنگیان مربوط به دولت قبل و دولت فعلی سهم بسیار اندکی داشته است.
این اصرار حامیان دولت در قلب واقعیت بزرگترین فساد اقتصادی سالهای اخیر، سبب موضعگیریهای صریح دادستان تهران شد.
ابتدا 27 مهرماه جعفری دولتآبادی دادستان تهران فساد ارتکابی در هر دولتی صرف نظر از گرایش سیاسی آن را مستوجب برخورد دانست و از جمله به پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان اشاره کرد و گفت: منتسب نمودن جرایم ارتکابی در این موضوع به دولت قبل، مشکلات کنونی را برطرف نمیکند و دغدغه مردم را مرتفع نمیسازد.
روز یکشنبه این هفته نیز مجددا دادستان تهران به پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان پرداخت و به مصاحبههای حامیان دولت در منتسب نمودن این فساد به دولت قبل واکنش نشان داد. جعفری دولتآبادی با اعلام این که اخیراً برخی افراد حامی دولت طی مصاحبه هایی توجیه کرده اند اقدامات مذکور توسط متهمان این پرونده، مربوط به دولت سابق است، اظهار داشت: بارها گفته ام فساد گذشته و حال ندارد و دولت باید پیشگام مبارزه با فساد باشد؛ حتی اگر مربوط به دولت قبل باشد.
جعفری دولتآبادی با انتقاد از انتصاب برخی افراد مساله دار در مناصب مهم، افزود: به آقای فانی وزیر وقت آموزش و پرورش گفتم که مدیر قبلی را بر دارید، اما با تاخیر و در آخرین روز وزارت اقدام کرد.
این اظهارات دادستان تهران، درباره انتصاب شهابالدین غندالی به ریاست صندوق ذخیره فرهنگیان در دولت یازدهم است. غندالی از عناصر تندروی اصلاحطلب است که علیاصغر فانی وزیر معزول آموزش و پرورشد دو هفته پیش و قبل از برکناری خودش توسط حسن روحانی، او را از ریاست صندوق ذخیره فرهنگیان برکنار کرد و پس از آن بود که دستگاه قضایی غندالی را بابت فساد در صندوق ذخیره فرهنگیان بازداشت کرد.
دادستان تهران در ریشه یابی این فساد، اشاره نمود که یکی از متهمان این پرونده در منزلی سکونت دارد که متعلق به فردی است که وام کلان از صندوق ذخیره فرهنگیان دریافت داشته است.
وی با اشاره به این که پرداخت تسهیلات توسط مسوولان صندوق با ارتکاب جرایمی از جمله رشاء و ارتشاء به عمل آمده و حال موجب نگرانی اقشار شریف آموزش وپرورش را فراهم نموده است، افزود: تاکید می شود پرونده به خوبی در حال رصد دادستانی و وزارت اطلاعات است و پیش از رسانه ای شدن پرونده، تحقیقات در حال انجام بوده و متهمان از دو ماه پیش بازداشت بوده اند.
وی با تشکر از وزارت اطلاعات، از وزیر جدید آموزش و پرورش خواست زمینه همکاری در امر تحقیقات را فراهم نماید و افزود: بانک مرکزی نیز اجازه ندهد مشابه چنین پرونده هایی که موجبات نگرانی و بی اعتمادی مردم را فراهم می نماید، مفتوح شود. وی گفت: در این پرونده شش نفر بازداشت شده اند.
در خاتمه باید گفت با این که تمامی مستندات بیانگر آن است که فساد عظیم صندوق ذخیره فرهنگیان به دولت یازدهم مربوط است، اصلاحطلبان و حامیان دولت همچنان به دروغپراکنی در این باره مشغولند.