وی افزود: در مقطع فعلی نیازمند این هستیم که ایران قدرت اقتصادی خود را در بین رقبای منطقهای بالا ببرد.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: در منطقه رقبایی داریم و بر همین اساس نیازمند این هستیم نسبت به رقبای خود از توان اقتصادی بالایی برخوردار باشیم و اینها چالشهای پیش روی اقتصاد ایران است.
جهانگیری با بیان این مطلب که اگر از نیروی جوان و مدبر در کشور استفاده نکنیم به کشور جفا کردهایم، تصریح کرد: حتی در بخش علمی هم ما ظرفیت بالایی داریم، توانمندی علمی ایران امروز در دانشگاههای کشور خودش را نشان داده است.
وی اضافه کرد: این ظرفیتها در کنار محدودیتهایی که است، قدرت ایران برای عبور از بحران و چالشها را بالا می برد. مهم این است که به این امر باور داشته باشیم.
معاون اول رئیسجمهور با بیان این مطلب که قدرت اعتماد به نفس ملت را کم نکنیم، بگذرایم ملت با اعتماد به نفس بالا برای مقابله با چالشها کار کنند، گفت: امید مردم را نسبت به آینده از بین نبریم. ایران پولدار است و خیلی ظرفیت دارد و این ظرفیتها در اختیار هر کشوری نیست.
جهانگیری افزود: کلید بکارگیری این ظرفیتها برای عبور از چالش ها فقط مدیریت است. چه کسی فکر میکرد دولت بتواند تورم بالای 40 درصد را آن هم در دوران تحریم به زیر 10 درصد برساند؟ چه کسی فکر میکرد دربرابر 6 قدرت بزرگ دنیا از جمله آمریکا که سابقه طولانی دشمنی با ایران را در کارنامه خود دارد، سربلند از مذاکرات بیرون بیایید؟
وی با تاکید بر توسعه شبکه ریلی گفت: مایه نگران کننده است که ما از زبان مدیرعامل ذوبآهن بشنویم که ذوبآهن 6 هزار 500 میلیارد تومان بدهی دارد. من از دوستان ذوبآهن میخواهیم که راهحل پیدا کنند. نباید مدیران تنها چشمشان به این باشد که دولت یا وزیر پولی بدهد تا مشکلشان حل بشود. باید بنشینید مشکلات را حل کنید.
معاون اول رئیسجمهور ا دامه داد: نهادهای عمومی که وارد کارخانه میشوند، قرار نیست که فقط دنبال سود برای خودشان باشند؛ باید برای کشور و کارگران هم سود بدهد، آن زمان که سود میداد انبار میکردند و میرفتند جای دیگر سرمایهگذاری میکردند. حالا که سود نمیدهد باید آن را رها کرد؟ پس منافع کشور چه میشود؟ سرنوشت کارگران چه میشود؟ مالک باید دلسوز باشد. این کشور ظرفیت بالایی دارد. من مطئنم نیروهای ذوبآهن میتوانند کارخانه را از بحران درآورند.