![](http://cdn.mashreghnews.ir/files/fa/news/1395/8/23/1941383_628.jpg)
صدای آمریکا: مانند اوباما بسیاری از وعدههای ترامپ هم عملی نخواهد شد
صدای آمریکا گفت: تحقق بسیاری از وعدههای انتخاباتی ترامپ کار سختی است همچنان که برخی وعدههای اوباما غیرعملی نشد.
صدای آمریکا گفت: تاریخ نشان داده است که عمل به وعدههای داده شده در مبارزات انتخاباتی در برابر طرفداران پرشور کار سختی است. اوباما سالها است قصد تعطیلی زندان گونتانامو را داشته است ولی نتوانسته است به وعده انتخاباتیاش عمل کند.
صدای آمریکا میگوید: دونالد ترامپ، رئیسجمهوری منتخب آمریکا، میتواند شماری ار فرمانهای اجرایی باراک اوباما، رئیسجمهور کنونی، را طی چند ماه آینده لغو کند. از جمله این فرمانها تسهیل ماندن مهاجرین غیرقانونی در آمریکا، مقررات محدود کننده تولید انرژی و توافقهای محیطزیستی و تجارت آزاد است.
ترامپ برای تامین هزینههای ساخت دیوار ممکن است دولت مکزیک را با تهدید به محدود کردن تجارت دوجانبه یا تشدید فعالیتهای مرزی مقابله با قاچاق مواد مخدر تحت فشار بگذارد.
شنود و تجسس گسترده در مساجد در آمریکا نیاز به حکم دادگاه دارد، اما ترامپ در مقام رئیسجمهور این اختیار را دارد که مانع ورود پناهجویان از کشورهایی شود که خطر امنیت ملی برای آمریکا به همراه دارند. در حوزه امنیت ملی رئیسجمهوری آمریکا اختیارات گستردهای دارد. دونالد ترامپ میتواند از مشاورانش بخواهد طی سی روز طرحی برای شکست داعش تهیه کنند. ولی چنانچه این طرح نیاز به استقرار نیروی آمریکایی در سوریه و عراق داشته باشد بعید است بودجه آن از سوی نمایندگان کنگره تامین و تصویب شود.
تملق ترامپ برای رژیم اشغالگر قدس
رئیسجمهور جدید آمریکا تملقگویی نسبت به رژیم اشغالگر صهیونیستی را کلید زد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دونالد ترامپ در پیامی که در روزنامه اسرائیل هیوم منتشر شد، تصریح کرد: «اسرائیل و آمریکا در ارزشهای مشترک بسیاری همچون آزادی بیان، آزادی عبادت و اهمیت ایجاد فرصت برای همه شهروندان به منظور دنبال کردن آرزوهای خود سهیم هستند.»
ترامپ مدعی شد: «اسرائیل یک دموکراسی واقعی و مدافع حقوق بشر در خاورمیانه و یک چراغ امید برای مردم بیشماری است.»
پایان تاریخ نه!پایان لیبرال دموکراسی
یک روزنامه اصلاحطلب نوشت انتخابات اخیر آمریکا نشان میدهد دموکراسی لیبرال بر لبه پرتگاه سقوط قرار گرفته است.
وقایع اتفاقیه نوشت؛ به نظر میرسد که دموکراسی دستکم از نوع آمریکایی آن، برای مردم این کشور بیش از حد پیچیده است. مردم آمریکا، امروزه با سیاستمداران شیکپوشی روبهرو هستند که مدام در حال توضیح دادن چیزهایی پیچیده، غیرقابل فهم و ناملموسی هستند که اگرچه به ظاهر ربطی به زندگی روزمره و عادی آنها ندارند اما همواره باید نگران آنها بود. این فقط مردم عادی نیستند که به کلی گیج و خسته شدهاند، حتی خود فعالان سپهر مدیریت زیست اجتماعی و انسانی در قالب دموکراسی لیبرال هم چندان کنترلی بر امور یا آگاهیای از سازوکارهای پیشبرد آنها ندارند.
به نظر میرسد، وعده روشنفکران بدبین در حال تحقق است. شاید آنچه در قالب حمله لشکری از رباتهای انساننما در فیلمهای علمی و تخیلی ترسیم میشد، امروزه در قالبی که کسی گمانش را نمیکرد، هویدا شده است. لیبرال دموکراسی که گمان میرفت به عنوان مهمترین اختراع بشر، برای نخستینبار در طول حیات این موجود، توانسته است راهی برای تبدیل خودخواهیهای فردی انسانها به خیر و نفع عمومی آنها در قالب یک نظام پیچیده خودکار ارائه کند، در حال تبدیل شدن به سامانهای خارج از کنترل و فهم انسانهاست که قواعد خود را دارد. در واقع با منطق خود عمل میکند و خروجیهایش با ورودیهایش تناسبی ندارد. کمال مطلوب انسان، همیشه ساختن نظامهایی خودسامانده بوده که بدون نیاز به صرف وقت و انرژی انسانی، امور را به نحو مطلوب پیش ببرند. در حوزه سیاست و حکومت، رویای خلق چنین سامانهای، در خوشبینی فروپاشی شوروی، محقق شده به نظر میرسید اما اکنون همانطور که فوتوریستهای قرن بیستمی پیشبینی میکردند، این رویا تبدیل به کابوس شده است.
این روزنامه میافزاید: در جهان حکمرانی موبایلهای هوشمند، شبکههای اجتماعی و رسانههای نوین، در جایی که جهان بصری شده، مرجعیتهای پیشین تخطئه شده، مرزها، بیمعنی و شکافهای پیشین، بازتعریف شدهاند. دیگر «بزرگترها» و «کلهگندهها» تکلیف چیزها را روشن نمیکنند. اعتماد به نفس پوچی که اینترنت، ماهواره و موبایل به عوام داده است، باعث شده تا آنها احتمالا برای اولین بار در تاریخ بشر، خودشان را جدی بگیرند، شبکهسازی کنند، به رهنمودهای «بزرگترها»، «عقل کلها» و «اتوکشیدهها» پشت کنند و به دنبال یافتن یا ساختن بازنمود خودشان در عالم سیاست و حکومت باشند. این نسل پرداده و کمدانش، نسل دیدن به جای خواندن، نسل شنیدن به جای گوش سپردن و نسل سرچ کردن به جای فهمیدن، حوصله بحثهای دشوار و پیچیده راجع به سیاست داخلی و خارجی را ندارند. آنچه رایدهندگان این نسل را به هیجان میآورد، نه گرمایش زمین بلکه بیرون راندن مکزیکیها و مسلمانها از آمریکاست. به نظر میرسد که دموکراسی لیبرال، پیچیدهتر و جامعه، مبتذلتر از آنی شده که بتوان انتظار اتفاق افتادن درستترینها را از این سامانه خودکار بیعیب و نقص داشت. همه اینها یعنی اینکه ترامپ آخرین دولتمردی نخواهد بود که به زبان سادهای که برای جماعت موبایل به دست آشناست، پیچیدگیهای دیریاب سیاست را به یک مشت گزارههای مبتذل نژادی، معیشتی و احساسی تبدیل میکند تا امکان بسیج جامعه را که رهبران سنتی لیبرال دموکراسی به کلی از دست دادهاند، دوباره به دست بیاورد.
هشدارها جدی است؛ آن قدر جدی که شاید به استحالهای بنیادین در سامانه دموکراسی لیبرال بینجامد. یک نکته را میتوان با قطعیت پاسخ داد و آن اینکه نظام حکومتیای که زمانی دستاورد نهایی بشر برای مدیریت زندگی اجتماعی او دانسته میشد، اکنون با چالشی بزرگ روبهرو است.
مدیریت سیاستزده دانشگاه به همه چیز اهتمام دارد جز رشد علمی کشور
سرگرم شدن مدیریت دانشگاه و سرگرم کردن دانشگاهیان به امور حاشیهای، موجب فرصتسوزی و افت علمی کشور شد.
دکتر محمد سلیمانی (استاد دانشگاه علم و صنعت و وزیر اسبق ارتباطات) در این باره در یادداشتی که رجانیوز منتشر کرده نوشت: یکی از عوامل مهم صعود یا سقوط دانشگاه مطمئنا مدیریت عالی و شیوههای عملکرد آنهاست. برنامهها و سیاستگذاریها در سه سال اخیر عمدتا جنبه کلیشهای پیدا کرده است. برنامههایی که فقط روی کاغذ ماندهاند و هرگز تحولی ایجاد نکردهاند. سرگرم شدن مدیریت دانشگاه و سرگرم کردن دانشگاهیان به امور حاشیهای یا دست چندم بسیاری از فرصتها را سوزاند.
بیتفاوتی و یا چوب لای چرخ گذاشتن وزارت و مدیریتهای بعضی دانشگاهها در پیگیری و تامین بودجه پروژههای کلان مصوب، زمزمه کسر مالیات 20 درصد از هیئت علمی، رکود بیصدای شورای عالی عتف (علوم، تحقیقات، فناوری) گماردن افراد غیرمتعهد در حوزه پژوهش وزارت که بعضا در دانشگاه خود حتی مشهور به اموری غیرشرعی و ضد مذهبی هستند، نشان از عدم دید عمیق نسبت به پژوهش و جایگاه دانشگاه دارد.
وقتی فکر و ذکر مسئولین پژوهشی و آموزشی کسب درآمد برای حوزه خود (از محل برداشت از سهم هیئت علمی مجری) و به هر قیمتی باشد، معلوم است باید نگران پایین کشیده شدن کرکره پژوهش در دانشگاه بود.
وی میافزاید: برخورد تبعیضآمیز مدیریتهای بعضی دانشگاهها در طول سه ساله اخیر آنقدر مصداق دارد که مرور همه آنها حتی به صلاح دانشگاهها نیست. دانشگاهیان در طول این سه سال شاهد انواع و اقسام توهینها، نارواییها، تحقیرها و خفیف کردنهای اعضای محترم هیئت علمی پیمانی بودند. بهانه و تهمتهایی که در مورد آنها خلق کردند، روی بنیاسرائیل را کم کرد. ریاست محترم جمهور لفظا میفرمایند دانشگاه نباید امنیتی شود. ولی آیا خبر ندارند در بعضی دانشگاهها تجسس و دخالت در امور هیئت علمی به مسئولان امنیتی واگذار شده است؟ اگر باخبرند واویلا! اگر بیخبرند وامصیبتا!
از یک طرف عدهای به راحتی ظرف یک سال از استادیاری به استادی ارتقا یافتند و از طرف دیگر پرونده علمی عدهای به بهانههای مختلف، روی میز مدیران و معاونین اصلاحطلب دانشگاه ماند و خاک خورد.
دکتر سلیمانی مینویسد: حضور مستمر رئیس هر دانشگاه جزو واجبات امر مدیریت در ایران است. در طول سه ساله اخیر سفرهای مکرر و طولانی مدت بعضی روسای دانشگاهها به خارج از کشور موجب وارد شدن لطمه به حیثیت دانشگاهها شده است. خصوصا اینکه رئیسی بالغ بر 80 روز یعنی حدود 23 درصد از وقت سالانه را در خارج کشور باشد. بودجه این سفرها از کجا تامین میشود؟ هر بار با خروج ایشان، عوامل زیردست دسته گلهایی را برای دانشگاه بهبار آوردهاند که مدتها طول کشیده است تا جبران خسارت گردد.
بود و نبود هیئت امنا برای دانشگاهها یکی شده است. هیچ عضوی از دانشگاه حس و لمسی از هیئت امنا با آن همه اختیارات ندارد. ترکیب اعضا هم که اکثرا هیچ سنخیتی با دانشگاه مربوطه ندارد و کسی هم جوابگو نیست. سربسته گفته شد تا به حیثیت دانشگاهها کمتر خدشه آورده شود.
از یک طرف استادانی با 5 سال سابقه درخشان علمی و پژوهشی ممتاز از دانشگاهی اخراج میگردد و از طرف دیگر فردی که 6 سال قبل به دلیل رکود علمی اخراج شده به همان دانشگاه برگردانده میشود. از یک طرف برای بعضیها پروندهسازی میشود و از طرف دیگر حمایت جانانه از هتاکها میگردد و هیچگاه دانشگاه حکمی عبرتآموز به این هتاکان نمیدهد!
ترامپ در سیستم آمریکا منحل میشود و ... تمام!
مردم بیمال و منال آمریکا منتظر معجزه اقتصادی هستند اما او جزئی از سیستم حاکمیت آمریکا خواهد شد؛ نه خانی آمده و نه خانی رفته؛ مثل وعدههای اوباما!
این تحلیل را سایت گویانیوز منتشر کرد و نوشت: ترامپ آمد! عدهای شاد شدند و هلهله کردند؛ عدهای غصه خوردند و اشک ریختند. در میان ما هم، به اندازه آمریکاییها هیجان به وجود آمد. در آمریکا، مردم بیمال و منال، منتظر معجزه اقتصادی ترامپ هستند. همان طور که زمان انتخاب اوباما، حتی مردم آفریقا، به دلیل سیاهپوست بودن پریزیدنت، و ریشه داشتن او در آفریقا، منتظر وقوع معجزه از طرف اوباما بودند.
ترامپ آمد! مثل تیم فوتبالی بینام و نشان، که تیم فوتبالی صاحب نام را به شکلی غیر منتظره برد. تماشاگران، تعجب کردند. هواداران تیم مقابل، بهت زده، زانوی غم به بغل گرفتند. طرفداران تیم ترامپ شادی کردند.
اکنون، مسابقه تمام شده و وقت خروج از استادیوم است. با احساسی خوشایند برای برندهها و ناخوشایند برای بازندهها. احساسی که دو روز دیگر هیچ اثری از آن نخواهد بود. ورزشکاران دو طرف هم خواهند رفت زندگی خود را خواهند کرد و به دنبال میلیونها دلار درآمد خواهند بود، تا مسابقاتی دیگر و بازیهایی دیگر.
گویانیوز میافزاید: ما، مردمان ساکن در فضای مجازی، در حالی که بحث میکنیم و بلند بلند داد میزنیم و گهگاه اشک میریزیم یا میخندیم و برخی آینده را تیره و تاریک و برخی دیگر روشنو آفتابی میبینیم، اندیشههای خود را در این فضا عرضه میکنیم... البته حداکثر 10 روز 12 روز، و بعد تو گویی نه خانی آمده نه خانی رفته، یعنی نه ترامپی آمده نه اوبامایی رفته، موضوع را همراه با فرو نشستن موجهای خبری، که ما را محاصره کرده از یاد میبریم و به تمهای دیگر میپردازیم...
ترامپ آمد! و سؤال بزرگی که پیش میآید و جواب سر راستی هم ندارد این است که: خب که چی؟!
جواب سر راست نداشتن ما یک علت دارد: ترامپ را میبینیم، سیستم را نمیبینیم. همان طور که اوباما را دیدیم و سیستم را ندیدیم.
ترامپ، در عالم اقتصاد و اکنون سیاست، محمد علی ورزش مشتزنی ست. او مبارزه را فقط با مشت و روی رینگ انجام نمیدهد. او از قبل از آغاز مسابقه شروع به کرکری خواندن و من چنین میکنم و من چنان میکنم میکند و بعد روی رینگ ضربه میزند. بسیار هم فصیح و روشن شعار میدهد. حرف را نمیپیچاند. دو پهلو سخن نمیگوید. جوری میگوید که همه ما مردم عادی و عامی میفهمیم و گفتار او را «باور» میکنیم. باور میکنیم.
بعد از برد یا باختاش در مسابقه هم، تو گویی نه کلامی گفته و نه کرکری خوانده. به این حرفها اتکا نمیکند. حرف، «وسیله» است و البته باد هوا. کارکردش این است که زده میشود، اثر میکند یا نمیکند، و «تمام میشود».
تعجب نکنیم که ترامپی که تا همین دیروز با هیجان داد میزد و موهای خود را به این طرف و آن طرف میافشاند، بعد از این که پیروز شد، ناگهان در قامت مردی آرام و رهبری موقر ظاهر شد و سخنانی ایراد کرد که حتی مخالفان او را خوش آمد!
اتفاقاتی هم خواهد افتاد، اما در چارچوب «سیستم». همان که ما به آن «نظام» میگوییم. در «نظام» آمریکا ترکیب بسیار پیچیدهای هست از عوامل مختلفی مانند اقتصاد، دیپلماسی، نظامیگری، فرهنگ، صنعت و امثال اینها که دستی نامرئی میسازد بسیار قدرتمند که معمولاً از آستین «مشاوران» سطح بالا بیرون میآید و به رئیس جمهور جهت حرکت را نشان میدهد. رئیس جمهور، که بالاترین قدرت سیاسی در آمریکا به شمار میآید، در چارچوب همین «سیستم» میتواند عمل کند، نه فراتر. او قدرتمندترین است، اما نه در مقابل «سیستم».
جریمه جالب استخدام مشمولان غایب برای موسسات دولتی و خصوصی
بر اساس ابلاغیه یک نهاد مسئول به تعدادی از مسئولان اجرایی، تاکید شده
است به رغم تذکرات متعددی که تاکنون مبنی بر جلوگیری از اشتغال مشمولان
غایب ابلاغ شده، متاسفانه هنوز هم بخشی از مخاطبان این تذکرات، از جرایم و
ممنوعیت های این موضوع اطلاع کافی ندارند و بر این اساس، مجدد اعلام می شود
در صورتی که این مشمولان در موسسات دولتی و غیردولتی به کارگیری شوند،
برای بار اول هزینه سالانه یک سرباز اما برای بار دوم و بیشتر، هزینه
سالانه سه سرباز از آن ها دریافت می شود.
صدور مجوز واردات دسته بیل از 4 کشور
وکیل مدافع بابک زنجانی میگوید «شرکای خارجی موکلش به تهران آمدند اما کسی با آنها ملاقات نکرده است.» به گزارش تسنیم، رسول کوهپایهزاده با اشاره به اعلام آمادگی شرکای خارجی بابک زنجانی برای پرداخت مبلغ وثیقه گفت: شرکای خارجی زنجانی رسماً به مرجع قضایی در این خصوص نامه دادند اما دیدیم زیاد افاقه نمیکند بنابراین شخصاً از شرکای خارجی موکل درخواست کردم به ایران بیایند و مطلب را حضوری به دستگاه قضایی منتقل کنند. وی افزود: به مراجع مختلف مراجعه و درخواست کردیم که با توجه به حضور شرکای خارجی موکل در تهران، اجازه ملاقات بدهند اما استقبال نشد. تنها توانستیم آنها را به یک مرجع ذیصلاح قضایی که شأن قانونی عالی هم دارد، ببریم و این مرجع حرفهای دوستان را استماع کرد. کوهپایهزاده گفت: شرکای زنجانی را به یکی از دفاتر اسناد رسمی تهران بردم و به تعهد آنها مبنی بر پرداخت مبلغ وثیقه در صورت تبدیل قرار بازداشت، رسمیت بخشیده شد.
شهادت خبرنگار صدا و سیما در سوریه
«محسن خزایی» خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما روز گذشته در حلب سوریه به شهادت رسید. به گزارش ایرنا، بر اثر اصابت یک گلوله خمپاره به جمع خبرنگارانی که برای پوشش اخبار جنگ به منطقه منیان در غرب حلب، رفته بودند، خبرنگار صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به درجه رفیع شهادت نائل شد. گزارش های رسیده حاکی است، علاوه بر محسن خزایی، «تامر صندوق» فیلمبردار همراه وی نیز از ناحیه کتف زخمی شد.این گلوله خمپاره از سوی تروریست های حاضر در این منطقه پرتاب شده بود. «ایران»، شهادت خبرنگار صدا و سیما را به جامعه رسانه ای کشور و خانواده آن شهید بزرگوار تسلیت می گوید.
پرونده «مدرک تحصیلی» مرتضوی مفتوح است
وکیل مدافع سازمان تأمین اجتماعی از مفتوح بودن بخش دوم پرونده سعید
مرتضوی خبر داد و گفت: تخلف وی در رابطه با عنوان مدرک تحصیلی است. به
گزارش مهر، مجتبی نظری افزود: بخشی از تخلفات مربوط به عدم تناسب مدرک
تحصیلی سعید مرتضوی با سمتش در سازمان تأمین اجتماعی است، چرا که وی برخلاف
رشتههای مورد نظر و متناسب برای ریاست سازمان تأمین اجتماعی،
فارغالتحصیل رشته حقوق است و این در حالی است که برای تصدی ریاست تأمین
اجتماعی رشتههایی از جمله حسابداری، امور مالی، امور بانکی و یا پزشکی
لحاظ شده است. نظری با بیان اینکه عنوان مجرمانه «اختلاس» در حکم مرتضوی
اثبات نشده است، گفت: سازمان تأمین اجتماعی قطعاً اعتراض خود را اعلام
خواهد کرد.
به گزارش ایلنا، علیرضا محجوب رئیس هیأت تحقیق و تفحص از سازمان تأمین
اجتماعی هم با بیان اینکه «امیدوارم حکم مرتضوی منطبق بر قانون صادر شده
باشد: گفت «ما در مقام اعاده حق هستیم و میگوییم در اثر ارجاع کار به کسی
که برابر قانون حق نداشته این مسئولیت را بپذیرد، میلیاردها تومان به اموال
کارگران خسارت وارد شده است. ما منتظر اعلام حکم مربوط بهبند گزارش
ارسالی مجلس هستیم. در این ارتباط کمافیالسابق منتظر و پیگیر خواهیم بود و
امیدوارم ناگزیر نشویم این بار راجع به نحوه رسیدگی به این پرونده درخواست
تحقیق و تفحص کنیم.»
معاون دادستان مشهد گفت: مدیر حقوقی سابق شرکت پدیده شاندیز روز جمعه دستگیر و روانه زندان شد. به گزارش ایرنا، قاضی حسن حیدری افزود: این فرد به اتهام مشارکت در کلاهبرداری به مبلغ 14 هزار میلیارد ریال از طریق فروش اوراق موسوم به سهام و با وثیقه 42 هزار میلیارد ریال دستگیر و روز جمعه پس از تفهیم اتهام روانه زندان شد. وی با بیان اینکه تاکنون 22 نفر از متهمان پرونده شرکت پدیده دستگیر شدهاند، اظهار کرد: پرونده تمامی افرادی که تاکنون دستگیر شدهاند، در حال رسیدگی است و تلاش میشود حقوق مردم به بهترین شکل ممکن در نظر گرفته شود.
سفر وزير دفاع چين به ايران
به دعوت رسمي سردار حسين دهقان وزير دفاع ايران سپهبد چانگ وان كوانگ وزير دفاع جمهوري خلق چين امروز براي انجام يك ديدار رسمي سه روزه به ايران سفر ميكند. سپهبد چانگ وان كوانگ در اين سفر علاوه بر ديدار و مذاكره با وزير دفاع كشورمان با مقامات بلند پايه سياسي و نظامي ايران نيز ديدار و پيرامون مسائل دو جانبه، منطقهاي و بينالمللي گفتوگو خواهد كرد.
در انتخابات شوراها كانديدا ميشوم
سيد محمد غرضي درباره آرايش سياسي انتخابات رياستجمهوري آتي گفت: آقاي روحاني كه بهطور قطع حضور دارند، در كنار ايشان اگر افرادي بتوانند خواسته قاعده جامعه را به سطح مطالبات اجتماعي تبديل كنند ميتوانند يك رقابت خوبي ايجاد كنند. همچنين غرضي اعلام كرد اگر مسائلم حل شود با روشهاي گذشته در انتخابات شورا حضور خواهم داشت. من ۶۰ سال است كه فعال هستم و آدم سياسي يك لحظه هم نبايد از فعاليت دست بكشد.
روحاني به خوزستان ميرود
رئيسجمهور براي افتتاح چندين طرح، پروژه و بررسي ارائه خدمات به زائران اربعين در پايانههاي مرزي امروز ۲۳ آبان ماه به استان خوزستان سفر ميكند. روحاني قرار است در جريان اين سفر مركز سيتيسي راهآهن اهواز به تهران، پايانه مرزي شلمچه و سه فاز در ميدانهاي نفتي غرب كارون با استخراج ۲۰۰ هزار بشكه در روز و همچنين طرح آبرساني به دشت آزادگان، هويزه، رفيع و شرق اهواز را به بهرهبرداري برساند. سه فاز پتروشيمي در مجتمعهاي پتروشيمي تختجمشيد، كارون و فجر ۲ و كارخانه روغنكشي خليج فارس در بندر امام از ديگر پروژههايي هستند كه رئيسجمهور در سفر به خوزستان به بهرهبرداري ميرساند.
ايران در حال قدرتمند شدن است
رئيسجمهور منتخب آمريكا گفت كه ايران به دليل عملكرد واشنگتن در حال قدرتمند شدن است. دونالد ترامپ در يك گفتوگوي تفصيلي با روزنامه وال استريت ژورنال درباره مسائل مختلف داخلي و بينالمللي صحبت كرد. وي در پاسخ به سوالي درباره مواضعش در قبال داعش و مساله سوريه گفت: سوريه در حال مبارزه با داعش است و شما بايد از شر داعش خلاص شويد. اكنون روسيه بهطور كامل با سوريه متحد شده است. وي در ادامه مدعي شده است: شما ايران را داريد كه در حال قدرتمند شدن است و با سوريه هم پيمان است. ما اكنون از شورشيان در برابر سوريه حمايت ميكنيم در حالي كه اصلا نميدانيم چه كسي هستند.
روحاني هيچ رقيب جدي ندارد
عضو مجمع محققين و مدرسين حوزه علميه قم با بيان اينكه دكتر روحاني هيچ رقيب جدي تاكنون نداشته است، گفت: مردم به روحاني راي ميدهند، رئيسجمهور روي اصولي كه از اول انتخاب كرده بود تا اندازهاي ايستاده و توانسته وعدههايش را انجام دهد. حجتالاسلام والمسلمين محمدتقي فاضل ميبدي در پاسخ به سوالي درباره اينكه تا چه حد آقاي روحاني در مسير انتظارات اصلاحطلبان توانسته گام بردارد، افزود: اصلاحطلبتر از رئيسجمهور هم اگر ميآمد همه انتظارات اصلاحطلبان را نميتوانست رفع كند، زيرا انتظارات بالاست و رئيسجمهور همه اختيارات را ندارد؛ بنابراين ممكن است وعدههايي بدهد ولي اينكه در عمل چقدر بتواند به آن وعدهها عمل كند واقعا كار سختي است.
تشكيل فراكسيون كردزبانان در مجلس
نماينده مياندوآب، شاهين دژ و تكاب در مجلس، با عنوان اينكه قرار است در مجلس فراكسيون كردزبانها تشكيل شود، گفت: نمايندگان كردزبان در مجلس خواستار تشكيل اين فراكسيون شدهاند تا حقوقي كه متعلق به ديگر زبانهاست براي كردها هم لحاظ شود. همايون هاشمي اظهار كرد: ريشه زبان كردي به هزاران سال پيش بازميگردد و كردها اصيلترين قوم ايراني هستند. وي ضمن اشاره به اينكه فرهنگ، ادبيات و علماي كرد در كشور جايگاه والايي دارند، افزود: كردستان هميشه در تاريخ جايگاه ويژهاي داشته و در بحث فرهنگ حرفهاي زيادي براي گفتن دارد. نماينده مياندوآب در مجلس تصریح کرد: نخبگان كرد و اهل اقلم بايد براي توسعه كردستان وارد عمل شوند چون براي توسعه و آبادي منطقه نياز به حضور نخبگان است.
يك انتصاب در وزارت كشور
وزير كشور در حكمي سيد رمضان شجاعي كياسري را به عنوان رئيس جديد مركز اطلاعرساني و امور بينالملل وزارت كشور منصوب كرد. در حكم رحمانيفضلي خطاب به سيد رمضان شجاعي كياسري آمده است: با عنايت به مراتب تعهد و تجارب ارزشمند، به موجب اين حكم جنابعالي را به عنوان رئيس مركز اطلاعرساني و امور بينالملل وزارت كشور منصوب مينمايم. وزير كشور در اين حكم، انجام اقدامات و هماهنگي لازم براي ايجاد نظام اطلاعرساني پويا و كارآمد با توجه به گستره وظايف و ماموريتهاي وزارت متبوع، برقراري ارتباط و همكاري موثر و متقابل با رسانهها، تعامل با شوراي اطلاعرساني دولت و سعي براي توسعه روابط و مناسبات و انسجام بخشي به تعاملات بينالمللي وزارت كشور در راستاي سياستها و برنامههاي دولت تدبير و اميد را به عنوان انتظارات از رئيس جديد مركز اطلاعرساني و امور بينالملل برشمرده است.
رايزنيهاي نفتي ايران و روسيه
برنامههاي توسعه همكاريهاي نفتي و گازي ايران و روسيه در نشست معاون امور بينالملل و بازرگاني وزارت نفت و رئيس كميته انرژي دوما در مسكو بررسي شد. در اين ديدار كه روز جمعه در حاشيه روز پاياني چهارمين اجلاس بينالمللي سالانه نفتي برگزار شد، راههاي همكاريهاي بيشتر ايران و روسيه در صنايع نفتي به ويژه اكتشاف، استخراج و توليد بررسي شد. اميرحسين زمانينيا در اين مذاكرات گفت: اكنون با توجه به طرحهاي توسعه ايران در صنايع نفت و گاز، فرصتهاي بسياري براي شركتهاي روسي فراهم شده است كه ميتوانند در اين عرصه حضور يابند. وي افزود: با توجه به سابقه همكاري شركتهاي نفتي روسي با ايران و آشنايي قبلي همراه با هم مرز بودن دو كشور ميتوان زمينههاي بيشتري براي توسعه روابط در اين عرصه پيدا كرد. پاول زاوالني رئيس كميته انرژي دوماي روسيه نيز اظهار كرد: علاقه و توان بسياري براي حضور شركتهاي روسي در ايران و همكاري در صنايع انرژي وجود دارد كه ميتوان از آن بهره گرفت.
* 'سلمان بن حمد آل خلیفه' ولیعهد بحرین در حاشیه بازدید شاهزاده 'چارلز' ولیعهد انگلیس و همسرش از معبد هندوها و مسجد 'جامع الفاتح' در بحرین، ادعا کرد این کشور از 'تنوع و تعددگرایی' بهرهمند است. ولیعهد بحرین در حالی این ادعاها را مطرح کرد که پیروان اهل بیت (علیهم السلام) را از انجام مناسک دینی خود محروم کرده است. آزادی انجام مناسک دینی در قانون اساسی بحرین و قوانین بین الملل تضمین شده است. بیش از شانزده هفته است که نیروهای امنیتی بحرین مانع برگزاری نماز جمعه شیعیان در این کشور میشوند و عناصر سرکوبگر آل خلیفه مدت پنج ماه است که به دلیل اعتراض شهروندان به لغو تابعیت آیتالله 'شیخ عیسی قاسم' رهبر شیعیان بحرین، منطقه 'الدراز' را در محاصره خود گرفتهاند. بحرین از زمان سرکوب قیام مردمی در سال 1390 تاکنون شاهد موجی از اعتراضات مردم است که خواستار اصلاحات سیاسی هستند. رژیم آل خلیفه به کمک نظامیان سعودی و ماموران امنیتی امارات که در قالب نیروهای 'سپر جزیره' و نظامیان دیگر کشورهای عربی که در بحرین مستقر شده اند، اعتراضات مردمی این کشور را سرکوب میکند.