قاسمی درباره اقدامات جدید کنگره آمریکا علیه ایران و برجام گفت: «طرح‌های کنگره را جدی نمی‌گیریم ا‌ما اگر جدی شوند، برخورد لازم را با آنها خواهیم داشت؛ ما بر سر منافع مردم و کشور سازش نخواهیم کرد.»

 به گزارش مشرق، بهرام قاسمی در ابتدای کنفرانس خبری خود در پاسخ به سؤالی درباره طرح نمایندگان کنگره آمریکا برای جلوگیری از فروش هواپیمای‌های بوئینگ به ایران گفت: «در یکسال گذشته لوایح زیادی درباره کنگره مطرح شده که هیچکدام قابلیت اجرایی ندارد. طرح ممنوعیت فروش هم تا تصویب نهایی زمان بر است. ما شرایط و روند را می سنجیم و هرگونه منافانی با برجام داشته باشد به نحو مقتضی برخورد خواهد شد.»

اگرطرح‌های کنگره جدی شوند برخورد لازم را با آنها خواهیم داشت

وی در بخش دیگری از کنفرانس خبری هفتگی گفت: «لوایح کنگره آمریکا، ناشی از مشکلات و تحولات سیستم سیاسی داخلی آمریکا است. در یکسال گذشته پس از برجام حدود شصت لایحه و طرح بود که می‌توانست در صورت نهایی شدن و طی مراحل قانونی به نوعی ناقض برجام باشند.اما تا طی شدن مراحل قانونی منتظریم، ما طرح و برنامه و گزینه های خود را داریم تا در زمان لازم اگر نیاز بود اقدامات متناسب را اجرا کنیم. این طرح‌های کنگره را جدی نمی‌گیریم ا‌ما اگر جدی شوند، برخورد لازم را با آنها خواهیم داشت؛ ما بر سر منافع مردم و کشور سازش نخواهیم کرد و اگر لازم باشد برای دفاع از این منافع بهای لازم را می پردازیم.»

جمهوری اسلامی برای هر وضعیتی در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ آماده است

وی درباره اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا درباره توافق هسته‌ای ایران گفت: «در مباحث انتخاباتی آمریکا، صحبت‌های زیادی درباره مسایل مختلف انجام شد، فقط درباره برجام نبود، بلکه در خصوص موضوعات مختلفی بود. باید صبر کرد، هنوز برای قضاوت زود است. آنچه پیدا است، ترامپ با نزدیک شدن به موعد ریاست جمهوری مواضعش باید طبق اصول و منافع امریکا می شود. به هر حال جمعوری اسلامی ایران برای هر وضعیتی آماده است و گزینه های خود را دارد و در وقت لازم اقدامات لازم را انجام می‌دهد. برجام توافقی چند جانبه است و به تایید سازمان ملل و شورای امنیت رسیده است و یک طرف نمی‌تواند آن را زیرپا بگذارد. هنوز جمع بندی خاصی نمی‌توانیم داشته باشیم، ما صبور و منتظریم، تا تیم ترامپ را ببینیم و تصمیمات مقتضی را بگیریم.»

عربستان اقداماتش در سازمان همکاری اسلامی را تشدید کرده است

بهرامی تأکید کرد که در چند هفته گذشته اقدامات ضدایرانی عربستان در سازمان همکاری اسلامی افزایش یافته و گفت: «در سازمان همکاری اسلامی شاهد اتفاقات متعدد هستیم همچنین طی چند هفته گذشته عربستان و متحدانش تلاش‌ها و اقدامات خود را تشدید کرده‌اند. این مساله ناشی از مشکلات داخلی و خارجی عربستان است و تلاش دارد با طرح مساله ایران این طرف‌ها را کنار خود گرد آورد
اما راه به جایی نخواهد برد و نمی تواند در درازمدت برای سایر کشورهای عربی تعیین تکلیف کند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: «ما روابط خوبی با کشورهای عربی و منطقه داریم و در تماس‌ها با ما می‌گویند که شدیدا تحت فشار عربستان هستند. امیدوارم سازمان همکاری اسلامی به ماهیت اصلی خود برگردد و به نقش اساسی خود توجه کند. ریاض باید با دقت مافی به این موضوع توجه کند و پاسخگوی اقدامات خود باشد.»

کمیسیون اقتصادی فرانسه و ایران پس از 20 سال دوباره فعال می‌شود

بهرامی بر تداوم گفتگوها با اروپایی‌ها به منظور افزایش همکاری‌ها تأکید کرده و گفت: «رایزنی های ما با اروپا ادامه دارد. امیدواریم بتوانیم تفاوت دیدگاه‌ها را کاهش دهیم و زمینه‌ای مناسب‌تر برای بهبود روابط تدارک ببینیم. خوشبین هستیم که با کشورهای اروپایی به طور دوجانبه بتوانیم روابط اقتصادی، سیاسی خود را گسترش دهیم. در دیدار تخت روانچی از پاریس، توافق شد که در نیمه ژانویه پس از 20 سال کمیسیون مشترک اقتصادی خود و فرانسه را در تهران از سر بگیریم. امیدواریم کمیسیون‌های مشترک اقتصادی را با کشورهای اروپایی دوباره از سر بگیریم و برقرار کنیم.»

عربستان فکر می‌کرد طی یک هفته در یمن به پیروزی‌های بزرگی می‌رسد

قاسمی درباره درباره اتهامات یازده کشور عربی علیه ایران گفت: «عربستان مبتکر این نوع سناریوها است و برخی از کشورها با عربستان همراهی می کنند، البته برخی از انها به طور جد چنین نیست و بین آنها تمییز قایلیم. اما این رفتار پذیرفته شده نیست و نوعی فرافکنی و کارشکنی توسط عربستان برای پوشش بر مشکلات و بحرانهای خود از جمله در یمن است. عربستان فکر می کرد طی یک هفته در یمن به پیروزی های بزرگتری برسد، در حالی که هم‌اکنون علاوه بر هزینه های مالی متحمل هزینه های معنوی شده است. عربستان تصور و تخیل بی ربطی دارد مبتنی بر اینکه با داشتن دشمنی با کشوری مثل ایران می تواند بر مشکلات خود فایق شود و شاید تصور می‌کند در دوران انتقال در آمریکا، با این تقلاها برای خود منافعی را کسب کند. این رویکرد نشای از کم دانی و ندانی عربستان و عدم شناخت جایگاه و سابقه ایران و ملت ایران است. البته ما از کشوری که بانی تروریسم است انتظار نداریم که بتواند در این برهه یک تفکر عاقلانه‌ای داشته باشد.»

تا زمانی که دیگران به برجام پایبند باشند ما هم پایبندیم

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه به موضوع آب‌سنگین مازاد ایران پرداخت و گفت: «موضوع آب سنگین یک بحث فنی است و ما به تعهدات خودمان در برجام متعهد خواهیم بود. ما به دلایل فکری و عقیدتی خود تلاش داریم تعهدات خود را تا جایی که دیگران رعایت کنند، انجام دهیم. برجام یک تعهد چندجانبه است که در زمان خود نقشش را ایفا کرد، تا زمانی که دیگران پایبند باشند، ماهم پایبندیم.»

مراسم اربعین امسال بدون مشکل اساسی انجام شد

قاسمی در ادامه به برگزاری مراسم اربعین حسنی و اعزام زائران ایرانی به عراق پرداخته و گفت: «امسال با تمهیدات زیادی که از ماه‌های پیش در سطح کلان کشور داشتیم به لطف خدا توانستیم حرکت زوار به سوی عتبات را بهبود بخشیم. تا جایی که شاهد بودم همه ارگانها تلاشهای خود را انجام دادند. تاکید می‌کنم که مراسم اربعین امسال بدون مشکل اساسی انجام شد، همه چیز در روال مطلوب خود طی شد.»

وی افزود: «ما از همکاری خوب دولت عراق بهره مند بودیم. من سپاس مردم ایران را از مردم عراق و نیروهای امنیتی و پلیس عراق اعلام می‌کنم. برخی مشکلات پیش آمده هم ناشی از برخی هموطنان مشتاق زیارت بود که کمی با عجله عمل کرده و دستورالعمل‌های اعلامی را اجرا نکردند و سختی‌هایی برای مردم به وجود آمد.»

قاسمی درباره احتمال لغو روادید بین ایران و عراق نیز گفت: «موضوع با طرف عراقی مطرح شده و رایزنی صورت گرفته. امیدوارم چنین اتفاقی برای عراق و دیگر کشورها هم رخ دهد.»

بحث راهپیمایی اربعین جدای از بحث کعبه و خانه خدا است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به ادعاهای برخی مقامات عربستانی مبنی بر اینکه ایران سعی دارد مراسم اربعین را جایگزین مراسم حج کند، گفت: «عربستان حرفهای بی‌ربطی زده، می‌زند و خواهد زد. بحث راهپیمایی اربعین جدای از بحث کعبه و خانه خدا است. ارتباط دادن این دو موضوع و سواستفاده از آیین‌های مذهبی در هرجایی امری اشتباه، بیهوده و بی ثمر است. نه ما، بلکه. یگران هم به سخنان عربستان توجهی نمی‌کنند.»

«اما آنکه مقصر است که چرا آن فاجعه عظیم در منا رخ داد و مسلمانان عزیز از سراسر جهان به شهادت رسیدند دولت عربستان بود. دولت عربستان بود که مانع از حج هم‌میهنان ما شد.»

قاسمی ضمن تأکید بر علاقه ایران برای روابط بهتر با مصر گفت: «ما علاقه مندیم بین کشورهای جهان اسلام اخوت برقرار شود. مصر کشور مهمی در جهان اسلام است
ما همواره علاقه مند بودیم که در یک وضعیت مطلوب‌تری با کشور و مردم مصر روابط داشته باشیم و بتوانیم از ظرفیت‌های دو کشور استفاده بهینه را داشته باشیم. در برخی مسایل منطقه مواضع مشترکی داریم اما در خصوص مسایل دوجانبه موضوعاتی وجود دارد و پیش از سخن گفتن از نردیکی روابط باید این مسائل حل شوند.»

رایزنی‌ها با برخی کشورها برای لغو روادید ادامه دارد

قاسمی در ادامه به گزارش‌های نادرست درباره مذاکرات ایران و کشورهای اروپایی درباره لغو روادید اشاره کرده و گفت: «یکی از شعارهای اقای روحانی، افزایش جایگاه منزلت پاسپورت ایرانی است. بحث تفاهمات برای لغو روادید، کاری دو سویه است و دو طرف باید براساس ملاحظات بسیار، ان را انجام دهند و به همین خاطر کمی زمانبر و طولانی مدت می‌شود.این توافقات می‌تواند موجب بهبود روابط بازرگانی، توریسم و روابط دو ملت شود، تاکنون برخی تفاهمات به منصه ظهور رسیده و اثرات مثبت خود را نشان داده است.»

«این رایزنی‌ها با برخی کشورها ادامه دارد. ما مدتی پیش گامی مهم برداشتیم که برای بسیاری از کشورها در مبادی ورودی کشور ویزای سه ماهه صادر کنیم و کار آن در حال انجام هست. خبر روز گذشته موهوم و جعلی بود، ولی نهایتا ما برای ایجاد فضای بهتری برای تماس ایرانی‌ها با خارج تا آنجا که توانستیم و بتوانیم تلاش می کنیم. این یک موضوع دوجانبه و دوسویه است به غیر از تمایل نیازمند تدارک ابزار و زیرساخت‌هایی است.»

سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان نشست خبری هفتگی به روابط بین ایران و عراق پرداخته و گفت: «روابط ما با عراق خوب است و رایزنی‌های اقتصادی ادامه دارد، همچنین بخش‌های مستشاری نظامی و موضوع موصل محل بحث و گفتگو هستند.»

«ما موضوعات و مسایل زیادی در دستور کارمان داریم،از مسایل مرزی تا همکاری سیاسی.  دو کشور همسایه همیشه موضوعات مختلفی برای مطرح کردن دارند.»
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • نشناس ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۱
    0 0
    از ابتدای قرارداد برجام نقض آن مکرر از طرف مسئولین اعلام شده دریغ از حتی یک اخم از سوی مسئولین ما به کدخدا .حال که چیزی از برجام نمانده که بخواهند نقض کنند ژست بر خورد به خود گرفته اید. برای لغو یک سخنرانی که سخنرانش حاشیه های فراوانی دارد همه آقایان توانشان را گذاشته اند برای بر خورد با لغو کننده گان .
  • ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۱
    0 0
    دیگه وقتی به مدت 10 سال تحریم ها تمدید میشه یعنی برجام به کل نقص شده حالا نمیدونم منظورتون از نقص برجام چیه !!
  • ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۱
    0 0
    چه برخوردی؟ خودکار مینازید طرفشون؟
  • ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۱
    0 0
    خوبه که روادید ایران و عراق حذف بشه مردم راحتتر میرن میان لطفا تسهیلات سفر به مشهد رو هم بیشتر کنید بخدا ظلمه مردم از گرونی هتل و بلیت نتونن سال تا سال برن مشهد
  • ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۱
    0 0
    برجام عملا لغو شه و کارش از نقض گذشته شیر بی یال و دم و اشکم برای ما شده و سیب و گلابیشو هم تو باغچه اروپا و امریکا عمل اورده
  • مسعود ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۲
    0 0
    وبسايت راديو فرنسه نوشت: برجام براي ايران الزام آور است اما براي 1+5 الزام آور نيست!!! ادیو فرانسه با طرح این سوال که آیا دونالد ترامپ به طور قانونی می‌تواند از توافق اتمی وین خارج شود؟ می‌نویسد: توافق هسته‌ای وین (برجام) یک پیمان بین‌المللی محسوب نمی‌شود. این توافق هیچگاه به طور رسمی امضا نشده و توسط پارلمان کشورهای 5+1، از جمله کنگره آمریکا تصویب نشده است. هرچند برجام یک توافق‌نامه چندجانبه است که به تصویب شورای امنیت سازمان ملل رسیده است، اما نباید فراموش کرد که قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت در این‌باره، در صورت عدم رعایت شرایط مندرج در آن از سوی کشورهای عضو، هیچگونه مجازاتی برای کشورهای نقض‌کننده قطعنامه، به استثنای ایران پیش‌بینی نکرده است. قطعنامه شماره 2231 قطعنامه‌های پیشین شورای امنیت علیه ایران، از جمله قطعنامه‌های زیر ماده 41 فصل 7 منشور ملل متحد را به صورت مشروط لغو کرده، اما با مکانیزم نسبتا ساده‌ای قابلیت بازگشت دارد. در قطعنامه 2231 جزییات مهمی در مورد مسئله نظارت بر عملکرد برنامه هسته‌ای ایران و همچنین سازوکار بازگشت تحریم‌ها (موسوم به مکانیزم ماشه)، تحریم‌های تسلیحاتی و همچنین روند حل اختلاف منظور شده است. این در حالی است که عدم رعایت این قطعنامه از سوی دیگر کشورهای عضو (به عنوان مثال آمریکا) الزاماتی با عواقب حقوقی برای آنها ندارد.! توخود بخوان حديث مفصل از اين مجمل!
  • مسعود ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۲
    0 0
    وبسايت راديو فرنسه نوشت: برجام براي ايران الزام آور است اما براي 1+5 الزام آور نيست!!! ادیو فرانسه با طرح این سوال که آیا دونالد ترامپ به طور قانونی می‌تواند از توافق اتمی وین خارج شود؟ می‌نویسد: توافق هسته‌ای وین (برجام) یک پیمان بین‌المللی محسوب نمی‌شود. این توافق هیچگاه به طور رسمی امضا نشده و توسط پارلمان کشورهای 5+1، از جمله کنگره آمریکا تصویب نشده است. هرچند برجام یک توافق‌نامه چندجانبه است که به تصویب شورای امنیت سازمان ملل رسیده است، اما نباید فراموش کرد که قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت در این‌باره، در صورت عدم رعایت شرایط مندرج در آن از سوی کشورهای عضو، هیچگونه مجازاتی برای کشورهای نقض‌کننده قطعنامه، به استثنای ایران پیش‌بینی نکرده است. قطعنامه شماره 2231 قطعنامه‌های پیشین شورای امنیت علیه ایران، از جمله قطعنامه‌های زیر ماده 41 فصل 7 منشور ملل متحد را به صورت مشروط لغو کرده، اما با مکانیزم نسبتا ساده‌ای قابلیت بازگشت دارد. در قطعنامه 2231 جزییات مهمی در مورد مسئله نظارت بر عملکرد برنامه هسته‌ای ایران و همچنین سازوکار بازگشت تحریم‌ها (موسوم به مکانیزم ماشه)، تحریم‌های تسلیحاتی و همچنین روند حل اختلاف منظور شده است. این در حالی است که عدم رعایت این قطعنامه از سوی دیگر کشورهای عضو (به عنوان مثال آمریکا) الزاماتی با عواقب حقوقی برای آنها ندارد.! توخود بخوان حديث مفصل از اين مجمل!
  • مسعود ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۲
    0 0
    وبسايت راديو فرنسه نوشت: برجام براي ايران الزام آور است اما براي 1+5 الزام آور نيست!!! ادیو فرانسه با طرح این سوال که آیا دونالد ترامپ به طور قانونی می‌تواند از توافق اتمی وین خارج شود؟ می‌نویسد: توافق هسته‌ای وین (برجام) یک پیمان بین‌المللی محسوب نمی‌شود. این توافق هیچگاه به طور رسمی امضا نشده و توسط پارلمان کشورهای 5+1، از جمله کنگره آمریکا تصویب نشده است. هرچند برجام یک توافق‌نامه چندجانبه است که به تصویب شورای امنیت سازمان ملل رسیده است، اما نباید فراموش کرد که قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت در این‌باره، در صورت عدم رعایت شرایط مندرج در آن از سوی کشورهای عضو، هیچگونه مجازاتی برای کشورهای نقض‌کننده قطعنامه، به استثنای ایران پیش‌بینی نکرده است. قطعنامه شماره 2231 قطعنامه‌های پیشین شورای امنیت علیه ایران، از جمله قطعنامه‌های زیر ماده 41 فصل 7 منشور ملل متحد را به صورت مشروط لغو کرده، اما با مکانیزم نسبتا ساده‌ای قابلیت بازگشت دارد. در قطعنامه 2231 جزییات مهمی در مورد مسئله نظارت بر عملکرد برنامه هسته‌ای ایران و همچنین سازوکار بازگشت تحریم‌ها (موسوم به مکانیزم ماشه)، تحریم‌های تسلیحاتی و همچنین روند حل اختلاف منظور شده است. این در حالی است که عدم رعایت این قطعنامه از سوی دیگر کشورهای عضو (به عنوان مثال آمریکا) الزاماتی با عواقب حقوقی برای آنها ندارد.! توخود بخوان حديث مفصل از اين مجمل!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس