یکی از شاهدان عینی که در قطار حادثه دیده بوده است از دیر رسیدن و کمبود وسایل امکانات و همچنین تعداد اندک امدادگران برای کمک به مصدومان حادثه که اعلام شده 44 نفر در آن کشته و 103 نفر مجروح شدهاند، گلایه کرده و بیان میکند که اگر امدادگران به موقع در محل حادثه حضور می یافتند جان تعدادی از هموطنانمان نجات می یافت. وی از دیرکرد دو الی سه ساعته امدادگران و تعداد اندک چرخ بالها و تجهیزان آنان خبر داده است.
اما با این اوصاف به نظر میرسد استاندار سمنان این کمبودها را در حوزه مدیریتی خود ندیده است و دغدغه دیگری جز جان هموطنان ایرانی در سر داشته زیرا وی در مصاحبهای که روز 4 آذرماه انجام داده و صبح روز شنبه ( 6 آذرماه) در روزنامه اصلاحطلب آرمان منتشر شده است به انتقاد از لغو سخنراني علي مطهري در مشهد پرداخته و خود را مشغول موارد سیاسی خارج از حوزه مدیریتی خود کرده است.
در این راستا، محمد رضا خباز لغو سخنراني مطهري در دانشگاه مشهد را غيرقانوني خوانده و بیان کرده است: دادستان مشهد اگر دليل محكمي در رد و عدم برگزاري اين سخنراني داشت، بايد در همان جلسه شوراي تامين، دلايل و براهين خود را ارائه ميداد، نه اينكه بعد از تصويب، خود شخصا اقدام به لغو آن كند.
وی با بيان اينكه مشكل از آنجايي شروع ميشود كه برخيها خود را فراتر از قانون ميدانند، اضافه كرد: متاسفانه برخيها قانون را متناسب با خواسته شخصي خود و گروه خود تحليل ميكنند.[1]
جالب اینجاست که موضوع لغو سخنرانی علی مطهری نزدیک یک هفتهای است که
در رسانههای جریان اصلاحات به طور کاملا سیاسی و پرحجمی تبلیغ و پیگیری میشود و آقای
استاندار نیز برای اینکه از قافله عقب نماند، خودی نشان داده و خارج از حوزه وظایف
خود درباره استان خراسان سخن گفته است. اما در خصوص اینکه متاسفانه عدم امدادرسانی
به موقع جان تعدادی از هموطنانمان را به خطر انداخته و برخی را به کام مرگ کشانده، از کمبود امکانات سخن گفته و حتی عملکرد خود را مناسب خوانده است. در اینجا به نظر میرسد اشتغال مسئولان به مسائل سیاسی بعضا خارج از حوزه کاریشان آنان را از وظایف اصلیشان دور میسازد. اغلب با بروز حادثه و بحرانی مسئولان دولتی بیان میکنند که غافلگیر شدهاند اما باید گفت که مدیریت بحران مدیریت حوادث غیرمترقبه و غافلگیر کننده است و آمادگی برای چنین حوادثی است. با این حال اگر در حادثه برخورد دو قطار مسئولان آمادگی لازم را داشتند و خود را مشغول کارهای دیگر نمیساختند نتیجه بهتری از این حادثه تلخ به دست میآمد.
این در حالی است که در ماجرای لغو یک سخنرانی که اینهمه رسانههای حامی دولت به آن میپردازند و خباز نیز درباره آن سخن گفته، رئیسجمهور، رئیس مجلس شورای اسلامی، نمایندگان فراکسیون امید مجلس و ... وارد شده و تعداد زیادی از نیروهای سیاسی جناح اصلاحات معطوف به این ماجرا شدهاند.
متاسفانه در این زمینه بحرانی در مدیریت بحران کشور شکل گرفته است که آن عدم امدادرسانی صحیح و به موقع به هموطنانمان و بدتر از آن اولویتدهی به مسائل دسته چندم سیاسی به جای منافع و امنیت ملی است که این روزها رسانههای حامی دولت و مسئولانی که در این حوزه وظیفه و مسئولیت دارند به آن بیتوجهی میکنند و خود را مشغول مسائل با اولویت بسیار کمتر میکنند و جالب اینجاست که برای آن نیز ضریب اهمیت بیشتری قائل هستند، اما باید گفت که یک سخنرانی لغو شده را می توان دوباره برگزار کرد اما نمیتوان جان یک هموطنان را دوباره به او بازپس داد.