آتامبایف در نشست مطبوعاتی سالانه خود ضمن اعلام حمایت بیشکک از تهران در عرصه بین‌المللی و منطقه‌ای، گفت: امیدواریم بازدیدهای متقابل مقامات بلندپایه 2 کشور، فرصت‌های زیادی را برای توسعه همکاری‌ها ایجاد کند.

به گزارش مشرق، امروز «الماس‌بیک آتامبایف» رئیس جمهور قرقیزستان در محل اقامتگاه دولتی این کشور موسوم به «آلاآرچا» آخرین نشست مطبوعاتی سالانه خود را با موضوع بررسی نتایج فعالیت 5 ساله ریاست جمهوری برگزار کرد.

در این مراسم بیش از 150 خبرنگار از رسانه‌های داخلی و خارجی حضور داشتند که سؤالات زیادی را در مورد تحولات داخلی و سیاست خارجی کشور مطرح شد.

قرقیزستان شرایط دشواری را گذراند

آتامبایف ابتدا در پاسخ به میزان رضایتمندی وی از دوران ریاست جمهوری خود، اظهار داشت: مدت ریاست من در دوران دشواری بود زیرا مردم قرقیزستان در مواجهه با فعالیت دولت قبلی و پس از انقلاب سال 2010، با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند و امروز کشور دستخوش تغییرات فراوانی شده و با دوران قبلی خود قابل مقایسه نیست.

وی افزود: همانطور که مشاهده می‌کنید، در قرقیزستان همچون کشورهایی که در آنها انقلاب‌های رنگی رخ داده مانند تونس و اوکراین، خونریزی و قتل و عام ادامه‌دار که باعث ویرانی کشور شود، رخ نداده و اکنون قرقیزستان در وضعیت خوبی نسبت به چند سال گذشته قرار دارد.

دموکراسی در قرقیزستان برقرار است

الماس‌بیک آتامبایف گفت: به عنوان رئیس جمهور قرقیزستان با رؤسای همه کشورها و حتی شرکای خود در یک سطح گفت‌وگو دارم و در حالی که مردم کشور همواره دارای استقلال بوده‌اند، شرکای استراتژیک قرقیزستان مانند روسیه و چین همواره در کنار این کشور بوده و هستند ضمن آنکه بیشکک تصمیماتش را با اراده خود می‌گیرد.

رئیس جمهور قرقیزستان ادامه داد: همانگونه که مشاهده می‌شود، کشورهای ابرقدرت از کشورهای کوچک برای به دست آوردن منافع خود استفاده می‌کنند به عنوان مثال عراق، لیبی و سوریه در بازی‌های آمریکا اکنون وضعیت دشواری دارند و مقامات واشنگتن نیز هیچ پاسخی برای ایجاد هرج و مرج در این کشورها ندارند.

افراد توانمندی برای اداره دولت آینده وجود دارند


آتامبایف در اظهارنظر نسبت به مقالات برخی کارشناسان راجع به جانشینی خود، عنوان کرد: ممانعت من از انتخاب جانشین، واقعیتی است که نشانگر دموکراسی در کشور است اما باید اذعان داشت که در بین نمایندگان پارلمان شخصیت‌های قابل اعتمادی از جمله «آموربیک باباناف» رئیس حزب «رسپوبلیکا» و «بخت تالابایف» رئیس حزب «انوگو پراگرس» وجود دارند که می‌توانند امور دولت را با اهمیت لازم پیش ببرند و دارای مؤلفه‌های مثبت برای سمت رئیس جمهوری می‌باشند.

وی با گریزی بر ساخت نیروگاه برق- آبی و اختلافات با ازبکستان بر سر این موضوع، خاطرنشان کرد: نیروگاه برق- آبی «قمبر- آتا» که در حالت نیمه‌ساخت است، در واقع تنها به نفع «تاشکند» بوده و آب ذخیره شده در این نیروگاه در صورت لزوم در اختیار ازبکستان قرار می‌گیرد و به همین خاطر، قرقیزستان نیز به دنبال سرمایه‌گذارانی است تا نیروگاه مذکور به عنوان یک طرح مشترک بین بیشکک و تاشکند اجرایی شود.

قرقیزستان باید متکی بر ارتش داخلی باشد

آتامبایف در پایان با اشاره به خروج پایگاه نظامی آمریکا از قرقیزستان، گفت: در آینده بیشکک باید بتواند خودش را با قدرت داخلی و متکی بر ارتش خود تجهیز کند.

وی افزود: این قائده مربوط به پایگاه نظامی روسیه نیز هست و دولت فعلی قرقیزستان با مقامات نظامی روس هم گفت‌وگوهایی در این خصوص داشته‌اند که این موضوع تاکنون با اختلاف‌نظری همراه نبوده است.

گسترش فرهنگ افراطی باعث نگرانی بیشکک است

آتامبایف در پاسخ به سؤال مربوط به افزایش افراط‌گرایی در قرقیزستان، جواب داد: با آنکه دولت شوروی سال‌ها تلاش کرد تا قرقیزها را از میراث اسلامی خود دور کند، مردم قرقیز آداب و رسوم اسلامی خود را فراموش نکرده‌اند.

وی ادامه داد: اما برخی فرآیندها از جمله گسترش فرهنگ عربی و پاکستانی که در حال حاضر در جامعه شکل می‌گیرد و جوانان کم‌اطلاع لباس عربی و پاکستانی می‌پوشند و از فرقه‌های ناشی از این کشورها پیروی می‌کنند، باعث نگرانی بیشکک است.

در ادامه وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره ممنوعیت حضور برخی رسانه‌های اپوزیسیون در این نشست نیز گفت: اینجا نمایندگان رسانه‌های مختلف گردهم ‌آمده‌اند و حتی خبرنگاران «آزادتیک» که مسائل کوچک جامعه را با پولی که از وزارت خارجه آمریکا می‌گیرند، بزرگنمایی می‌کنند نیز حضور دارند ضمن آنکه اینچنین اخباری شایعه است.

بیشکک در عرصه جهانی و منطقه‌ای از تهران حمایت می‌کند

رئیس جمهور قرقیزستان در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری فارس درباره روابط بیشکک و تهران، گفت: مناسبات 2 کشور در حال حاضر در سطح مطلوبی قرار دارد که البته طی 5 سال گذشته روابط رو به رشد بوده و بیشکک از ایران همواره در صحنه جهانی حمایت کرده و خواهد کرد.

وی افزود: قرقیزستان به عنوان عضو دائم سازمان همکاری شانگهای، همچنین آماده است از ابتکار ایران برای پیوستن به این سازمان حمایت می‌کند که بازدیدهای متقابل مقامات بلندپایه ایران و قرقیزستان باید در این مسیر فرصت‌های فراوانی را برای توسعه همکاری ایجاد کنند ضمن آنکه بتازگی نیز قرار است بیشکک میزبان رئیس جمهور ایران نیز باشد و امیدواریم این بازدید در توافقات دوجانبه و همه‌جانبه مؤثر باشد.

این مقام ارشد دولت قرقیزستان در اظهار نظری نسبت به بدهی‌های دولتی این کشور، عنوان کرد: برخی رسانه‌ها در داخل به اتهام‌زنی روی آورده و دولت را به گرفتن وام از چین متهم می‌کنند و بدهی کشور را که 3.7 میلیارد دلار است خطرناک می‌خوانند (در حالی که بدهی قزاقستان به حدود 16 میلیارد دلار رسیده است) و حال آنکه این مبلغ صرف بهبود زیرساخت‌ها و افزایش سطح زندگی مردم می‌شود.

واشنگتن دست از دخالت در امور دیگر کشورها بردارد

آتامبایف در پاسخ به سؤال مربوط به روابط بیشکک و واشنگتن، نیز گفت: مقامات وزارت خارجه آمریکا تقصیرات خود را در زوال مناسبات با قرقیزستان پذیرفتند و بیشکک نیز قادر است به طور مستقل تصمیمات مربوط به مصلحت کشور را اتخاذ نماید.

وی افزود: آمریکا کشوری نیست که به دولت‌های دیگر درس بدهد زیرا مشکلات داخلی این کشور به قدری است که باید به صورت متمرکز بر روی آنها کار کند.

مؤسسات وابسته به گولن در قرقیزستان باقی می‌مانند

رئیس جمهور قرقیزستان در اظهارنظر خود نسبت به مسئله وجود نهادهای آموزشی «گولن» در قرقیزستان، تصریح کرد: اطلاعات وزارت امور خارجه ترکیه درباره خطرناک بودن برخی مؤسسات تحصیلی در قرقیزستان درست نبوده و با توجه به اظهارات مقامات ترکیه، دولت قرقیزستان تصمیم دارد تا فعالیت این نهادها را تحت کنترل قرار دهد اما باز هم این دانشگاه‌های جزء بهترین دانشگاه‌های کشور باقی خواهند ماند و دولت حاضر نیست از حمایت آنان دست بردارد.

علاوه بر این، آتامبایف در این نشست مطبوعاتی در پاسخ به سؤالات خبرنگاران، با تکیه بر احادیث‌ پیامبر، آزادی رسانه‌ها، وضعیت دموکراسی در قرقیزستان و سایر مسائل را مورد تبادل‌نظر قرار داد.

الماس‌بیک آتامبایف رئیس جمهور قرقیزستان در سال 2011 به سمت ریاست جمهوری کشور انتخاب شد و در پاییز سال آینده، انتخابات دور بعدی ریاست جمهوری برگزار می‌گردد و این آخرین نشست مطبوعاتی سالانه وی در سمت ریاست جمهوری بود.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • آریایی اصیل ۱۷:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۲
    0 0
    آخه قرقیزستان سر پیازه یا ته پیاز؟؟؟؟ چین قبول نمیکنه که ایران به شانگهای بپیونده و چون قدرت اقتصادی تاثیرگذار و بزرگیه حرفش در رو داره حتی از روسیه هم کاری برنیومد چه رسد به قرقیزستان.
  • ۲۰:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۲
    0 0
    مثل اینکه تو باغ نیستی روسیه در ظاهر موافق بیوستن ایران به این اتحادیه هست و در باطن مثل باقی کشورها از رشد اسلام در داخل خاکشون هراسناکه و بیوستن ایران رو زنگ خطری برای این منظور میدونه در ضمن فرقی نداره یک کشور بسیار بزرگ باشه یا بسیار کوچیک و کم اثر هر دو یک رای دارند بهتره کمی فکر کنی
  • ۲۲:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۲
    0 0
    گولن ضد ایرانه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس