به گزارش مشرق، در این حادثه 200 نفر از صهیونیستها دچار جراحت و صدها هزار نفر از آنان نیز مجبور به ترک خانههای خود و فرار به نقاط امن شدند. این در حالی است که رسانههای صهیونیستی گزارش میدهند که پلیس این رژیم تاکنون بیش از ۳۵ مظنون را در ارتباط با آتشسوزیها شناسایی دستگیر کرده است. شماری از دستگیرشدگان از اعراب دارای تابعیت صهیونیستی و شماری دیگر فلسطینیان کرانه باختریاند.
در همین رابطه، نشریه «والاستریتژورنال» به نقل از «گیلعاد اردان» وزیر امنیت عمومی رژیم صهیونیستی نوشت: «از 39 مورد حریق مهیب - از کل 1700 مورد آتشسوزی جداگانه- 29 مورد از سوی فلسطینیان ایجاد شده است. همچنین ما 10 محل را شناسایی کردهایم که مظنونان موفق به ایجاد آتشسوزی نشدهاند. در برخی موارد ما توانستهایم مظنونان را با دوربین یا پهپاد دستگیر کنیم. در برخی دیگر نیز ما در محل آتشسوزی کوکتلمولوتف کشف کردهایم.» وی افزوده است: «تمامی آتشسوزیهای مهیب در شهرکهای یهودینشین یا در نزدیکی آنها اتفاق افتاده و هیچ شهری با ساکنان عرب دچار این مشکل نشده است.» بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز قول داده تا «هرکسی را که مرتکب این اقدامات شده تحت تعقیب قرار دهد تا همگان ببینند کسی که بخواهد دولت اسراییل را آتش بزند چگونه مجازات خواهد شد.» مقامات صهیونیستی معتقدند آنها علاوهبر انتفاضه، عملیاتهای استشهادی و تحریم، اکنون با نوع جدیدی از مقاومت برای نابودی اسراییل آنهم از طریق به آتشکشیدن «سرزمین مقدس» مواجهند. در صورت اثبات عمدیبودن، این آتشسوزیها از جمله مرگبارترین اقدامات علیه رژیم صهیونیستی از زمان تحمیل آن به منطقه بهشمار میرود. مقامات صهیونیستی پس از ناتوانی در مهار آتشسوزیها از همپیمانان خود در منطقه و جهان درخواست کمک کردند.
کشورهایی چون قبرس، یونان، ترکیه، اردن، مصر و سازمان فتح در منطقه و روسیه، اسپانیا، فرانسه، کرواسی و آمریکا به یاری این کشور شتافتند و آتشنشانان و تجهیزات خود را برای اطفای حریق و محافظت از ساکنان اراضی اشغالی به این منطقه گسیل داشتند. آمریکا نیز هواپیمای آتشنشان عظیم «سوپر تانکر» خود را برای مهار حریق در منطقه نزدیک بزرگراه حد فاصل قدس و تل آویو ارسال کرد. البته خشکی هوا و وزش باد نیز در گسترش حوزه آتشسوزی که حدود نیمی از مساحت مناطق اشغالی را فرا گرفته بود، نقش داشت.
# اسراییل_تحترق
در پی ایراد این اتهامات از سوی صهیونیستها، محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطین، این رژیم را به سوءاستفاده از آتشسوزیهای اخیر برای گناهکار دانستن مردم فلسطین متهم کرد. در همین حال، وی در کنفرانس روز چهارشنبه خود ضمن تجلیل از انتفاضه دهه 1980خواهان اتحاد با جنبش حماس شد. رییس تشکیلات خودگردان همچنین خواستار عذرخواهی انگلیس به دلیل صدور اعلامیه بالفور و صدمات ناشی از آن به مردم، منابع و ملت فلسطین شد. پیشتر، بنیامین نتانیاهو از عباس به دلیل ارسال تجهیزات و پرسنل برای یاری به اسرائیل «سپاسگزاری» کرده بود. با این وجود، دولتهای عرب در حالی به یاری صهیونیستها شتافتند که کاربران عرب در رسانههای اجتماعی با به اشتراکگذاشتن کلیدواژه #اسراییل_تحترق (اسراییل در آتش میسوزد) به شادی پرداختند.
البته به نظر میرسد که ممکن است صهیونیستها با ادعای خود مبنی بر عمدی بودن این آتشسوزیها، یورشهای جدیدی علیه فلسطینیان به راه اندازند.
خسارتهای 500 میلیارد دلاری
همچنین رسانههای صهیونیستی، خسارتهای وارده به این رژیم را فقط در حیفاء، نیم میلیارد دلار برآورد کردند. گفته میشود در صورت سرایت آتش به مخازن گاز آمونیاک در شهر حیفا میزان تلفات این رژیم غیرقابل تصور میشد. در این آتشسوزیها شهر بندری حیفا متحمل بیشترین خسارتها شد. در این شهر به 1784 واحد مسکونی آسیب رسیده که از این میان 527 واحد غیرقابل سکونت شده است. پیش از این در سال 2010 نیز در آتشسوزی در منطقه کوهستانی «کرمل» در نزدیکی حیفا 50 صهیونیست کشته شده بودند. در این آتشسوزی نیز صدها تن از ساکنان نواحی اطراف حیفا مجبور به ترک خانههای خود شده بودند و این حادثه نیز فقط پس از اعزام نیرو و تجهیزات از سوی یونان، روسیه، ایتالیا و قبرس مهار شده بود.
منبع: صبح نو