مهمترین جملات فرمانده میدانی نیروهای پیشمرگه:
- غرب برای تأمین منافع خود آتش جنگهای منطقه را شعلهورتر میکند و در این میان از گروههای تروریستی به عنوان وسیلهای برای تحقق اهداف خود و اختلافافکنی میان ملتهای منطقه بهرهبرداری میکند.
-کشورهای عرب سنی به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس و به ویژه عربستان سعودی از حامیان اصلی داعش هستند.
-در طول تاریخ مبارزات سیاسی بر ضد رژیم بعثی صدام، کردها و شیعیان روابط مستحکمی داشتهاند و امیدواریم که این فضای دوستانه تداوم داشته باشد، همین همکاری و روابط دوستانه میتواند در آینده نیز مبنای حل اختلافات باشد.
-سردار قاسم سلیمانی از فرماندهان بالیاقت و قهرمانی بزرگ و شجاع است. ای کاش در میان ما کردها 10 نفر امثال ایشان وجود داشته باشد.
مشروح مصاحبه با این فرمانده نیروهای پیشمرگه در نبرد با تروریستهای داعشی به این شرح است :
به عنوان یک فرمانده، عوامل مؤثر در ظهور گروه تروریستی داعش را در چه می دانید؟
محمود سنگاوی : با نگاهی به تاریخ رژیم بعث عراق، ظلم و ستم فراوان صدام و حکومت وی بر ضد کردها و شیعیان آشکار میشود. جنگطلبی صدام و تصرف کویت پای آمریکا را به منطقه کشاند. تحولات منطقه و سیاست ویژه آمریکا در نهایت سبب شد که گروههای تندرو سازماندهی شده و به ویژه علیه حکومت بشار اسد در سوریه از آنها استفاده شود. همانگونه که پیشتر نیز در افغانستان، گروه تروریستی القاعده توسط آمریکا به وجود آمد و بعدها از کنترل آنها خارج شد این بار هم داعش از سیاستهای آنان زاده و از کنترل خارج شد و وضعیتی را به وجود آورده است که جهانیان با چشمان خود نظارهگر آن هستند. از سوی دیگر پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) دستهایی برای ایجاد تناقض میان سنی و شیعه همیشه وجود داشته است. من که شخصی سنیمذهب هستم این اواخر با مطالعه کتابی تحت عنوان «صفحات تاریک تاریخ حکومت اموی» متوجه شدم که اهل بیت پیامبر (علیهم السلام) تا چه حد مورد ظلم و ستم واقع شدهاند. در مجموع میتوانم بگویم که غرب برای تأمین منافع خود آتش جنگهای منطقه را شعلهورتر میکند و در این میان از گروههای تروریستی به عنوان وسیلهای برای تحقق اهداف خود بهرهبرداری میکند و چه بسا پس از داعش هم با نام و عنوان دیگری تندروها را به جان مردم منطقه بیندازند.
چرا در فاصله اندکی گروه تروریستی داعش به عنوان بزرگترین گروه تروریستی جهان خودنمایی میکند؟ آیا بدون حامی و پشتیبان، چنین امری ممکن است؟ اگر دستهای پشت پردهای وجود دارند چه جریانهایی هستند؟
محمود سنگاوی: به اعتقاد من کشورهای عرب سنی به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس و به ویژه عربستان سعودی از حامیان و تأمینکنندگان اصلی داعش هستند. در نتیجه این حمایتها میبینیم که گروه تروریستی داعش در دایره وسیعی فعالیتهای خود را در منطقه و جهان تسری داده است. بگذارید به نمونهای اشاره کنم، داعش در یک روز تمام سلاحهای دوشکای نیروهای خود را تعویض کرد، با یک حساب سرانگشتی مشخص خواهد بود که این سلاحها چند تریلر میشود، آیا این در توان یک گروه تروریستی است یا اینکه حامیان اصلی و تأمینکنندگانی وجود دارند که سبب آن شده است تا داعش همزمان در عراق، سوریه، صحرای سینا، لیبی، افغانستان و .... فعالیت کند.
نقش نیروهای پیشمرگه اقلیم کردستان در نبرد علیه داعش چگونه بوده است؟
محمود سنگاوی : داعش
خطری بزرگ برای ما کردها محسوب میشود و اگر زمینه و توان اجرای این این
تهدیدات وجود داشته باشد بار دیگر تراژدی «شنگال» تکرار خواهد شد. در اقلیم
کردستان با تمام توان به مقابله با تهدید داعش برخاستیم. اگرچه کمبود سلاح
و مهمات نیروهای پیشمرگ در مقایسه با تروریستهای داعش به چشم میخورد،
اما نیروهای ما با ایمان و ارادهای محکم پیروزیهای مهمی را در جنگ علیه
تاریکپرستان داعش خلق کردند. روحیه دفاع از اقلیم کردستان و میل به نابودی
تروریستهاست که تنها در محور عملیاتی جلولا 176 شهید را تقدیم کرده است.
ما بر این باوریم که تا پای جان در سنگر دفاع باقی خواهیم ماند و تکفیر و
عاملان تکثیر و انتشار آن به سزای اعمال خود خواهند رسید.
روابط نیروهای پیشمرگ کردستان و الحشد الشعبی را چگونه ارزیابی میکنید؟
محمود سنگاوی : تا این مرحله در میان این دو نیرو در نبرد علیه تروریستها هماهنگی خوبی وجود دارد، اما درباره آینده نگرانیهایی بر این روابط ممکن است سایه بیفکند. مناطق مورد منازعه که توسط نیروهای پیشمرگ کنترل شده است بخشی از احتمالات پس از شکست داعش است چرا که ما حاضر نخواهیم بود از این مناطق عقبنشینی کنیم. اما در طول تاریخ مبارزات سیاسی بر ضد رژیم بعثی صدام، کردها و شیعیان روابط مستحکمی داشتهاند و امیدواریم که این فضای دوستانه تداوم داشته باشد، تصور کنید که خون کرد و شیعه در سنگر ظلمستیزی، سرنگونی صدام دیکتاتور را به همراه داشت و همین همکاری و روابط دوستانه میتواند در آینده نیز مبنای حل اختلافات باشد.
به عنوان یک فرمانده نظامی، نظر شما درباره سردار قاسم سلیمانی چیست؟