پروژه مراحل پایانی خودش را طی می‌کند و 18 تابلو از 20 تابلو ترسیم شده است. اما برای برپایی نمایشگاه هزینه‌ها و مقدمات دیگری هم لازم است که در تلاش برای فراهم کردن آنها هستیم.

گروه جهاد و مقاومت مشرق - هنرمندی که پس از یک سال از آغاز تصمیمش برای کشیدن تصاویر شهدای مدافع حرم می‌گذرد حالا خبر از برگزاری یک نمایشگاه تابلو می‌دهد که در آن از 20 تابلوی پرتره چهره شهدای مدافع حرم با تکنیک سیاه‌قلم رونمایی خواهد شد. تابلوهایی که در صفحه اینستگرام و کانال تلگرام sayan_7166 با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه شده است. اما برای برگزاری نمایشگاه یک نکته مهم وجود دارد آن هم اینکه آیا متولیان فرهنگی و مسئولان ذیربط از این هنرمند برای برگزاری نمایشگاهش حمایت خواهند کرد؟

برگزاری نمایشگاه با موضوع تصاویر شهدای مدافع حرم
* ابتدا خودتان را برای ما معرفی کنید و بفرمایید جنابعالی از کی و چگونه وارد عرصه هنر نقاشی شدید.

من در هنرستان و دانشگاه در رشته گرافیک تحصیل نمودم و در حال حاضر هم در منزل کار طراحی و نقاشی با تکنیک سیاه‌قلم را انجام می‌دهم. از همان دوران کودکی من به نقاشی علاقه داشتم و در کلاس‌های مختلف شرکت می‌کردم. همیشه هم از همکلاسی‌هایم یک قدم جلوتر بودم یعنی اگر بچه‌ها نقاشی روی کاغذ می‌کشیدند من روی بوم این کار را انجام می‌دادم. البته همه این کارها به صورت آماتور انجام می‌شد و هیچ‌وقت رنگ و بوی حرفه‌ای به خودش نگرفت تا اینکه پس از اتمام تحصیلات به پیشنهاد همسرم در یک آموزشگاه حرفه‌ای نقاشی ثبت‌نام کردم که در این آموزشگاه من مراحل ابتدایی نقاشی چهره با تکنیک سیاه‌قلم را آموختم.

* بعد از این دوره آموزشی سیر پیشرفت شما به چه ترتیب شد و بعد از چه مدتی توانستید به خوبی امروز چهره افراد را به تصویر بکشید؟

در آموزشگاه توانستم امور ابتدایی را یاد بگیرم اما مراحل پیشرفته‌تر را با تمرین‌های زیاد به صورت شخصی یاد گرفتم. بعد از این که دوره آموزشی من در آموزشگاه به پایان رسید وسایل لازم مثل قلم مو و سه پایه و . . . را فراهم کردم و در منزل طرح‌های مختلفی را کار می‌کردم. طبیعتا کار دشواری بود چون استادی نداشتم که بتواند نقص‌هایم را گوشزد کند. اما در نهایت با تمرین‌های متعدد توانستم به شرایط قابل قبولی در این تکنیک برسم

  * بفرمایید شما با تکنیک سیاه‌قلم چه کارهایی را تا به امروز انجام داده‌اید و چرا تصمیم گرفتید که تصاویر شهدای مدافع حرم را کار کنید.

بعد از اینکه آن دوره ابتدایی‌ در آموزشگاه پایان پذیرفت خیلی اصرار داشتم که مراحل پیشرفته‌تری از این هنر را یاد بگیرم اما متاسفانه آموزشگاه‌ صرفا به همان آموزش‌های ابتدایی اکتفا می‌کرد. در صورتی که من برای یاد گرفتن ترسیم چهره خیلی بیشتر شوق یادگیری داشتم. به همین علت خودم وسایل طراحی مثل سه پایه و قلم مو را تهیه کردم و در منزل شروع به تمرین کردم. چهره، موضوع بیشتر نقاشی‌ها با تکنیک سیاه قلم است، من هم همین سوژه‌ها را کار می‌کردم اما از یک زمانی فکرم مشغول این قضیه شد که چگونه می‌توانم کار منسجم و قابل توجهی انجام دهم. با توجه به فضای ذهنی خودم و دغدغه‌هایی که داشتم تصمیم گرفتم که مجموعه‌ای را با موضوع شهیدان مدافع حرم کار کنم. من در رشته گرافیک تحصیل کرده بودم و خیلی هم به این فضا علاقه نداشتم چون بیشتر فضای کاری ما با نرم‌افزار و رایانه بود. در صورتی که من خیلی علاقه داشتم که رنگ را روی کاغذ پیاده کنم تا ارتباط بین قلم و رنگ و دستم از بین نرود. از طرفی هم زیاد می‌دیدم که  برای شهدا، خیلی‌ها صرفا پوستر طراحی می‌کنند و این ایده به ذهن من رسید که بیایم و به جای پوستر از تکنیک سیاه قلم استفاده کنم و به شکل جدیدی برای شهدا تصویر خلق کنم.

* چرا از بین این همه شهدای انقلاب و دفاع مقدس شما شهدای مدافع حرم را انتخاب کردید و نظر شخصی خودتان راجع به اینکه چقدر به این شهدا در جامعه بها داده می‌شود چیست؟

بین این همه سوژه برای کار کردن، ما شهدای مدافع حرم را انتخاب کردیم. همسن و سال‌های من از همان بچگی به شکل‌های مختلف با شهدا مانوس بودند و در یادواره‌ها و مراسم گوناگون آنها شرکت می‌کردیم، اما تنها با خاطره آنها زندگی می‌کردیم، کسانی که هیچ وقت آنها را از نزدیک ندیده بودیم، شهدایی که اصلا هم نسل ما نبودند. نه اینکه از آرزوها و نیازهای دنیایی و اخروی آنها هیچ خبری نداشته باشیم ولی بالاخره هم نسل هم نبودیم با همه این اوصاف ارادت قبلی زیادی به این بزرگواران داشتیم. ولی فضای شهیدان مدافع حرم خیلی بیشتر ما را جذب خودش کرد چون با این شهدا این احساس نزدیکی را داشتیم که اینها هم نسل ما هستند. اینها شرایطشان با ما یکی بوده. همشهری ما و یا شاید همسایه ما بودند. اصلا ما با برخی از دوستانمان که صحبت می‌کنیم می‌گویند که مثلا این شهید مدافع حرم یا خانواده‌اش دوست من هستند و این خیلی نسبت به شهدای دفاع مقدس برای ما قابل لمس‌تر است. اینکه تعلقات دنیایی این افراد مثل من نوعی بوده ولی آنها خیلی راحت توانستند از این تعلقات بگذرند کاری که ما نمی‌توانیم انجام دهیم. بنابراین اینگونه شد که ما شهدای مدافع حرم را برای کارمان انتخاب کردیم.
برگزاری نمایشگاه با موضوع تصاویر شهدای مدافع حرم
* نحوه انتخاب شهدا به چه شکل بوده و برای کشیدن هر تصویر شما چقدر زمان گذاشتید؟

نیت بنده این بود که شهدایی که جوان هستند را کار کنم به دلیل اینکه خودم هم جوان هستم. ولی خب من نه کسی را می‌شناختم که بتواند کمکم کند و این شهدا را به من معرفی کند و نه اینکه عکس‌های خوب و با کیفیتی از شهدا در اختیار داشتم. تمام عکس‌ها را از اینترنت پیدا ‌می‌کردم که متاسفانه از کیفیت کمی برخوردار بودند و من عکسی را می‌خواستم که از کیفیت بالایی برخوردار باشد. کیفیت بالاتر هم به این خاطر بود تا بتوانم جزئیات بیشتر و دقیق‌تری را در این عکس‌ها ببینم. عکس‌های خوب و با کیفیت هم بالاخره به دست من رسید اما نحوه این رسیدن واقعا کمک خود شهدا بود. مثلا برای شهید اسداللهی ما خیلی تلاش کردیم که عکس با کیفیت ایشان را پیدا کنیم و جستجو هم کردیم ولی اصلا نتوانستیم در این جستجو موفق شویم. اما یک روز آقایی پیام دادند و یک عکس با کیفیت و عالی را برای من فرستادند. برای مابقی شهدا هم این اتفاق حالا به یک گونه دیگر رخ داد. مثلا شهید دهقان یا شهید سیاوشی که من به شخصه نه اینها را می‌شناختم و نه اطلاعاتی از آنها داشتم به شکل اتفاقی و جالبی تصاویرشان به دست من رسید. یک خاطره از این پیگیری عکس شهدا برایتان بگویم. ما عکس یکی از شهدا به نام شهید فاتح را در اینترنت پیدا کردیم که عکس خیلی قشنگی بود ولی کیفیت پایینی داشت. به همین دلیل ما به دنبال پیدا کردن همین عکس ولی با کیفیت بالا رفتیم. به واسطه گفتگو با دیگران بالاخره به کسی رسیدیم که ایشان خودشان این عکس را گرفته بود و توانستیم عکس اصلی را از عکاس آن بگیریم.

* قدری راجع به تکنیک سیاه قلم و خصوصیات آن بفرمایید.

ما در تکنیک سیاه قلم رنگ نداریم. یعنی در این تکنیک تنها کنتراست میان سیاه و سفید ابزار کار شمرده می‌شود . ما دو پودر داریم که با ترکیب این دو پودر کنتراست‌های مختلفی را بین سیاه و سفید ایجاد می‌کنیم و با قلم‌موهای مختلف تصاویرمان را روی بوم می‌کشیم.

* آیا کشیدن تصاویر دیگر مثل مناظر طبیعی با تکنیک سیاه‌قلم مرسوم است یا اینکه صرفا با این تکنیک پورتره افراد ترسیم می‌شود؟

با این تکنیک همانند دیگر تکنیک‌های نقاشی شما می‌توانید همه چیزی بکشید ولی با این فرق که اگر شما در اینترنت جستجویی کنید متوجه می‌شوید که نقاشان بیشتر برای طراحی چهره از این تکنیک استفاده می‌کنند.

* ابعاد و جزئیات دیگر تصاویر شهدای مدافع حرمی که شما کشیده‌اید به چه شکل است.

ما تا کنون 18 تابلو را نهایی کرده‌ایم که هر تابلو سایزش بدون قاب 50*70 است که بعد از اینکه طراحی چهره به پایان رسید به قاب سازی فرستاده می‌شوند. از آن جا که در تابلوهای سیاه‌قلم احتمال آسیب دیدگی کار وجود دارد، بنابراین باید سریعا تابلوها قاب شوند تا شیشه‌ای که روی کار می‌آید از کار محافظت کند. با این قاب و شیشه دیگر هیچ گونه تغییر و نقصی در کار بوجود نمی‌آید و بر روی هر گونه دیوار مثل دیوار منازل و سازمان‌ها می‌توان این تصاویر را نصب نمود.

* این امکان برای جنابعالی وجود دارد که بتوانید تصاویری را که تا به امروز کشیده‌اید به صورت رنگی هم طراحی کنید.

بله امکان این کار وجود دارد ولی من خیلی تمرکز دارم که با همین تکنیک سیاه قلم کارم را ادامه دهم.

* چه تعدادی از تصاویر شهدای مدافع حرم برای کشیدن باقی مانده است؟

بنده از ابتدا قصد داشتم که 20 عدد تابلو را بکشم که تا کنون 18 تابلو کارشان نهایی شده و تنها 2 تابلوی دیگر باقی مانده است.

* هر تابلو معمولا چقدر زمان می‌برد؟

هر تابلو معمولا طی 4 الی 5 روز که در هر روز حدود 5 ساعت مفید باید برایش وقت گذاشت، نهایی می‌شود. اما بعضی از تابلوها مثل چهره شهید ذوالفقاری به خاطر جزئیات فراوانی که داشت تقریبا باید چند روز بیشتر برایشان وقت صرف می‌شد.

* آیا خانواده شهدایی که تصاویر آنها را کشیده‌اید در جریان کار شما هستند و چه نظری در این خصوص دارند.

برگزاری نمایشگاه با موضوع تصاویر شهدای مدافع حرم 
بعد از اینکه کار هر تابلو به پایان می‌رسید توسط خودمان از تابلو عکاسی می‌شد و در فضای مجازی قرار می‌گرفت که شامل کانال و صفحه اینستگرام بنده بود و چون کار نو و تازه‌ای بود خیلی مورد استقبال قرار گرفت و سریعا کارها دست به دست می‌شد و به همین واسطه به دست خانواده شهدا هم می‌رسید. آنها هم خیلی از این کارها استقبال و حمایت کردند و برای ما پیام‌های مثبتی می‌فرستادند.

* اسم کانال تلگرام و صفحه اینستگرام خودتان را به صورت دقیق میفرمایید.

در تلگرام عنوان کانال @sayan_7166 و در اینستگرام sayan_7166  است که همه می‌توانند با یک جستجو تمامی کارها را مشاهده کنند.

* شما قصد دارید پس از اتمام 20 تابلو چه کاری با آنها انجام دهید؟

قصد بنده این است که ان شاالله بعد از اتمام کار تابلوها یک نمایشگاه برای شهدای مدافع حرم برگزار کنم.

* آیا زمان و مکان نمایشگاه مشخص شده؟ پس از اتمام نمایشگاه قصد دارید با تابلوها چکار کنید؟

پروژه مراحل پایانی خودش را طی می‌کند و  18 تابلو از 20 تابلو ترسیم شده است. اما برای برپایی نمایشگاه هزینه‌ها و مقدمات دیگری هم لازم است که در تلاش برای فراهم کردن آنها هستیم. اعلام تاریخ برگزاری نمایشگاه گرچه منوط به تامین این مقدمات است اما خیلی دور نخواهد بود ان شاالله. طبعا از طریق رسانه‌های خبری و شبکه‌های اجتماعی اطلاع رسانی خواهیم کرد.

* پس از اتمام برگزاری نمایشگاه و فروش تابلوها آیا همین روند نقاشی چهره شهدا را ادامه خواهید داد یا اینکه برنامه دیگری دارید؟

طبعا برگزاری این نمایشگاه پایان کار من نخواهد بود و برنامه‌هایی را در نظر خواهیم داشت ولی در حال حاضر تمام انرژی خود را متمرکز بر این پروژه کرده‌ام.

* در پایان اگر پیام و صحبتی با متولیان فرهنگی دارید بفرمایید.

ما به عنوان شهروندان این جامعه تلاش کردیم با این پروژه نشان دهیم که ارزش کار مدافعان حریم اهل بیت را می‌دانیم و برای آنها احترام قائلیم. امیدواریم مدیران فرهنگی جامعه ما نیز که مسئولیت سنگین‌تری در قبال این رخداد به عهده دارند دین خود را به این عزیزان به نحو شایسته‌ای ادا کنند. در پایان هم می‌خواهم از خانواده و همسرم که با پیشنهادات و حمایت‌هایشان به من خیلی کمک کردند و از کلیه خانواده شهدا و مردمی که با دیدن آثار  بنده، من را تشویق نمودند کمال تشکر و قدردانی را داشته باشم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس