به گزارش مشرق، روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در مطلبی ویژه نوشت «جان کری» وزیر خارجه دولت پیشین آمریکا در نشست محرمانهای که سال گذشته (2016) با حضور «عبدالله دوم» پادشاه اردن، «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر در شهر «عقبه» داشت، طرح صلح [سازش] جامع منطقهای را به «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی پیشنهاد داده بود.
این طرح که با هدف پایان دادن به مناقشات عربی-اسرائیلی ارائه شد، شامل به رسمیت شناخته شدن رژیم صهیونیستی از سوی کشورهای عربی و احیای مذاکرات سازش مقامات اسرائیلی با سران فلسطین با حمایت کشورهای عربی بود.
بر اساس این گزارش مفصل، نتانیاهو - که همواره فلسطینیان را در مجامع بینالمللی به سبب نپذیرفتن مذاکرات «بدون پیششرط و مستقیم» سرزنش میکند – بشدت با این طرح مخالفت کرد و البته بهانه او نیز «عدم پذیرفته شدن آن از سوی دیگر اعضای کابینهاش» بود.
بندهای اصلی پیشنهادی کری برای توافق نهایی میان اعراب و رژیم صهیونیستی به شرح ذیل است:
- مرزهای امن و به رسمیت شناخته شده میان اسرائیل و (دولت) معتبر منسجم فلسطین بر مبنای اراضی 1967 و تبادل زمینِ توافق شده.
- اجرای راهکار دو دولتی بر مبنای قطعنامه 181 مجمع عمومی سازمان ملل که خواستار تاسیس دو دولت برای دو مردم با به رسمیت شناخته شدن دو طرفه و حقوق مساوی کامل برای تمام شهروندان است.
- یافتن راهکاری عادلانه و واقعگرایانه برای آوارگان فلسطینی که با راهکار دو دولتی مطابق باشد.
- توافق بر سر راهکاری برای شهر «قدس» که بصورت بینالمللی آن را پایتخت دو دولت میداند.
- برآورده شدن درخواستهای امنیتی رژیم صهیونیستی.
- پایان دادن به درگیریها و عادیسازی روابط فلسطین-اسرائیل.
جزئیات این طرح در جریان گفتوگوی هاآرتص با یک مقام ارشد دولت «باراک اوباما» که خواست نامش فاش نشود، مشخص شد اما دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی از اظهار نظر دراینباره خودداری کرده است.