وی افزود :« من فکر می کنم ابتکار آستانه که با حمایت روسیه، ترکیه و ایران آغاز شده بسیار مهم است زیرا در بسیاری از بخش های سوریه که جنگ در آن جریان دارد، آنها از نفوذ بالایی برخوردارند.»
این اظهارات مک گورک در واکنش به اظهارات استفان دی میستورا فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه درخصوص نقش کاخ سفید در حل بحران سوریه بیان شد.
دی میستورا پیشتر با بیان اینکه آمریکا در حال حاضر در پرونده حل بحران سوریه حضور ندارد، گفت: آمریکا می گوید که به جنگ با داعش مشغول است که باعث میشود از پرونده سوریه به دور باشد.
در تاریخ 24-23 ژانویه سال جاری میلادی (4 و 5 بهمن) در پایتخت قزاقستان برای نخستین بار، مذاکرات مستقیمی بین گروههای مسلح مخالف در سوریه و نمایندگان دولت سوریه با میانجیگری روسیه، ایران و ترکیه (سه کشور ضامن صلح در سوریه) برگزار شد که به امضای بیانیه پایانی در مورد حل و فصل مسالمتآمیز بحران سوریه و توافق طرفین برای ادامه مذاکرات در این راستا انجامید. اعضای شورای امنیت سازمان ملل این بیانیه را تصویب کرده و این رایزنیها را گام مهمی برای حل و فصل سیاسی بحران سوریه ارزیابی کردند.
مذاکرات آستانه 2 نیز طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه گذشته با حضور نمایندگان دولت سوریه و گروههای مسلح، ایران، روسیه و ترکیه برگزار شد.
دور بعدی مذاکرات آستانه بر اساس توافق اولیهای که در مشورتهای دیپلماتیک نهایی خواهد شد در کمتر از یک ماه دیگر برگزار خواهد شد.
آتشبس فراگیر در سوریه از 10 دی ماه با طراحی ایران، روسیه و ترکیه سه کشور پشتیبان مذاکرات آستانه برقرار شده است.