به گزارش مشرق، دکتر سيد محمد حسيني در گفت وگو با شماره جديد هفته نامه سروش با تأکيد بر اين که اين کارها سازماندهي شده انجام مي شود، گفت: يک عده اي هستند که تنها با عينک بدبيني به مسائل نگاه مي کنند و در سايت ها و گاه بولتن هاي محرمانه خبرسازي مي کنند؛ بولتن هايي که بعضي هايشان اصلا به دست ما هم نمي رسد و ما از آنها و مطالبشان اطلاعي نداريم.
وي با رد اتفاقي بودن اين امر تأکيد کرد: اوايل گمان مي کرديم اين مسائل موردي است؛ اما بعد ديديم که يکسري از روزنامه ها و سايت ها دارند، منظم و سيستماتيک مطالبي را مي نويسند و بنا را هم بر اين گذاشته اند که نشان دهند، دولت از لحاظ فرهنگي يک ايراداتي دارد و فرهنگ ناب اسلامي را در نظر نمي گيرد. آنها اين مسأله را براي خودشان مسلم فرض کرده اند و حالا دنبال مصاديقي مي گردند تا به وسيله آن، حرف خودشان را ثابت کنند و بگويند اينها مصاديق آن چيزهايي است که ما مي گفتيم.
حسيني با بيان اينکه حجم اين گونه موارد آنقدر زياد است که عملا فرصت نمي کنيم به همه آنها پاسخ بدهيم در عين حال از اين افراد خواست پيش از اظهارنظر درباره موضوعي درباره آن سوال کنند.
حسيني براي نمونه، به طرح اذان تا اذان در ماه رمضان در برخي سينماهاي کشور اشاره کرد و گفت: شايد نامگذاري اين طرح درست نبود. خود من هم اين را مي پذيرم. اين نام ممکن است اين تداعي را ايجاد کند که يک عده مي آيند از افطار تا سحر در سينما مي نشينند و پشت سر هم فيلم هاي متفاوت و متعددي برايشان نمايش داده مي شود، در حالي که اصلا اين جوري نيست. هر فردي يک سانس به سينما مي آيد و فيلمي را مي بيند و مي رود و به کارهاي ديگرش هم مي رسد، همان گونه که خيلي ها مي نشينند و پس از افطار يک سريال تلويزيوني مي بينند يا به خريد مي روند و ورزش مي کنند.
مثلا ديدم در برخي استان ها که اصلا اين طرح در آن اجرا نمي شود، برخي رفته اند از تريبون هاي عمومي به اجراي اين طرح اعتراض کرده اند.
وي در عين حال گفت: البته حساسيت هايي که از ناحيه علما و روحانيون هست، جاي تقدير و تشکر دارد و نشان مي دهد که آنها مسائل را دنبال مي کنند و ما هم از نقدهايي که مي شود، استقبال مي کنيم. درباره هر مسأله اي هم اگر از ما پرسيده شود و بخواهند ما مي رويم برايشان توضيح مي دهيم تا اين تصور ايجاد نشود که ما نسبت به اين مسائل بي توجه هستيم.
خود ما بسيار دغدغه مسائل ديني و مذهبي را داريم و سابقه کاري مان هم در جاهاي ديگر اين را نشان مي دهد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در بخش ديگري از اين گفت و گو به ماجراي اهداي نشان به برخي افراد مسأله دار هم اشاره کرد که مورد انتقاد قرار گرفته بود: مثلا مدتي قبل مي گفتند وزارت ارشاد رفته، به برخي افراد نشان درجه يک داده است.
خب ما با کساني که نسبت به اين مسأله انتقاد داشتند، تماس گرفتيم و گفتيم چيزي که اهدا شده نشان نيست. اصلا ما نمي توانيم به فردي نشان بدهيم، چون نشان را بايد رئيس جمهور به افراد بدهد. ما گواهي نامه اي به هنرمندان مي دهيم که ارزش آن معادل مدرک دانشگاهي است.
متأسفانه هر چقدر ما درباره اين مسأله توضيح داديم، ديگران باز حرف خود را تکرار کردند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پاسخ به اينکه برخي از مخالفت ها از حوزه اظهار نظر بيرون و عملا به دخالت در امور فرهنگي منجر ميشود، همچون جلوگيري از کنسرت موسيقي حسام الدين سراج در کرمانشاه گفت: سرانجام بايد تمهيدي انديشيده شود که يک عده اي نتوانند بيايند و مانع انجام برنامه يا فعاليتي شوند که مجوز قانوني دارد. وقتي کاري بر پايه ضوابط قانوني و شرعي انجام مي شود، کسي حق ندارد جلوي آن را بگيرد.
به هر روي، ما اعتراض خودمان را اعلام و تأکيد کرده و مي کنيم که بايد در آينده، در استان ها يا مجوز داده نشود و يا اگر داده شد، همه مسئولان استان بيايند حمايت کنند و نگذارند افرادي مانع برگزاري يک فعاليت فرهنگي شوند.
حسيني درباره اينکه برخي منتقدان، دولت احمدي نژاد را در سياست هاي فرهنگي ليبرال مي دانند، گفت: من مي توانم گواهي بدهم که آقاي احمدي نژاد دغدغه دين دارد و در همه نشست ها و برنامه هايي که برگزار مي شود، بر آن تأکيد مي کند.
از سوي ديگر، در دولت دهم، توجه ويژه اي به فرهنگ و مسائل فرهنگي شده است. ما مي بينيم که در سفر هاي استاني هم غالبا اعتبار خوبي به امور ديني از حوزه هاي علميه گرفته تا مساجد و فعاليت هاي تبليغي اختصاص مي يابد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، با انتقاد متقابل از اين اظهارنظر درباره دولت افزود: آن هايي که اين بحث ها را مطرح مي کنند، بايد بيايند و اثبات کنند؛ چيزي که ما مي بينيم، خلاف اين است و در واقع، نشان دهنده اهتمام دولت به مسائل ديني است.
مي توان گفت تا پيش از اين دولت، اين قدر اهتمام به مسائل ديني وجود نداشته و ارقام و اعداد هم بر اين امر گواهي مي دهد.
حسيني تأکيد کرد: ممکن است، در برخي از مسائل يا در برخي برخوردها هم آقاي احمدي نژاد، نظر متفاوتي داشته باشد. صرف اين که ايشان در بحث عفاف و حجاب نظري ديگري دارند که با ديدگاه هاي ديگران يکي نيست که نمي شود، سريع آنها را مربوط کرد به ليبرال بودن ايشان.
وي در اين زمينه تصريح کرد: در جامعه بايد اين تحمل باشد که افراد، حتي دو اصولگرا ممکن است با هم در يک مسأله اختلاف نظر داشته باشند، ولي بعد بايد ديد ساز و کار قانوني چيست و آن مسأله حل شود.
حسيني درباره برنامه دولت دهم براي کاهش تصديگري دولت در امور فرهنگي هم گفت: هم اکنون در بيشتر معاونت ها و بخش هايي که ما با آن سر و کار داريم، رويکرد همين است؛ يعني ما کار را واگذار مي کنيم به ديگران؛ کارهايي که ما انجام مي دهيم، در حوزه هاي سياستگذاري، حمايت و نظارت است. ما نه تنها حجم وزارتخانه را در اين مدت افزايش نداديم، بلکه داريم حجم وزارتخانه را هم کاهش مي دهيم و از هفت معاونت به پنج معاونت تبديل مي کنيم.
وزير ارشاد همچنين در زمينه واگذاري امر صدور مجوز چاپ کتاب گفت: اگر واقعا بتوانيم به افرادي اعتماد کنيم که بيايند کارها را بررسي کنند و به آنها مجوز بدهند و بعد هم پاسخگو باشند، اين کار را مي شود انجام داد.
هم اکنون همکاران ما در مرکز رسانه هاي ديجيتال مي نشينند و تک تک سي دي ها يا نرم افزار هايي را که مي آيد، بازنگري مي کنند و به آنها مجوز مي دهند. ما اگر به مرحله اي برسيم که همين افراد بتوانند خودشان به موسسه اي تبديل شوند و در قالب بخش خصوصي اين کار را انجام بدهند و پاسخگو هم باشند، از نظر ما، واگذاري اين بخش هم منعي ندارد.
حسيني در اين باره از تشکيل هيأتي براي نظارت بر کتاب خبر داد و افزود: اين کار در شوراي عالي انقلاب فرهنگي در حال پيگيري است، به گونه اي که يک هيأت پنج نفره تعيين شده و قرار است، اين پنج نفر براي صدور مجوز کتاب ها تصميم گيري کنند؛ در واقع، يک چيزي مثل هيأت نظارت بر مطبوعات.
وي افزود: هم اکنون ما تصميم گيرنده هستيم؛ اما در صورت راه افتادن اين هيأت خود به خود آنها عهده دار کار مي شوند و ما کنار مي رويم. در حال حاضر، اين بحث به صورت جدي انجام شده و ما تنها به دنبال نهايي کردن نام اين پنج نفريم تا بعد آنها را به شورا معرفي کنيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، با انتقاد از برخي اقدامات هدفمند در راستاي ايجاد سوءظن به سياستهاي فرهنگي و هنري دولت گفت: عده اي در اين زمينه مشغول خبرسازي در بولتن هاي محرمانه هستند.