به گزارش مشرق، کلی روز سه شنبه به شبکه خبری سی ان ان گفت: جدای از شش کشوری که روز دوشنبه در فرمان رئیس جمهوری آمریکا در فهرست کشورهای ممنوعه قرار گرفتند، 13 تا 14 کشور مشکوک دیگر در این رابطه در حال بررسی هستند.
سی ان ان گزارش داد: جان کلی که در ویژه برنامه 'اتاق وضعیت' این شبکه خبری شرکت کرده بود حاضر نشد اسامی این کشورها را بازگو کند.
بنابراین گزارش کلی به سی ان ان گفت: احتمالا کشورهای دیگری هستند که دراین زمینه به آنها نظر داریم، البته تصور نمی کنم که بر فهرست موجود افزوده شود، اما برخی کشورها هستند که ازآنهامی خواهیم همانند آنچه عراق انجام داد، رفتار کنند وهمکاری های بهتر در زمینه ارائه اطلاعات لازم برای تامین امنیت کشورمان با ما داشته باشند.
وزیرامنیت داخلی آمریکا افزود: شماردیگری از این کشورها هستند ، حدودا 13 و یا 14 کشور مشکوک دیگر که تمامی آنها مسلمان نیستند و تمامی آنها هم در منطقه خاورمیانه قرار ندارند، چناچه بررسی های بیشتری انجام گیرد، این احتمال وجود دارد که شهروندان کم تری از این کشورها به آمریکا وارد شوند.
سی ان ان گزارش داد: وزیر امنیت داخلی آمریکا فرمان دوباره و جدید ترامپ را 'ممنوعیت ورود مسلمانان' به خاک این کشور ندانست.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز گذشته (دوشنبه) دستور مهاجرتی جدید خود مبنی بر ممنوعیت ورود اتباع برخی کشورها به آمریکا را امضا و اعلام کرد، این فرمان که اتباع ایران، سودان، سومالی، لیبی، یمن و سوریه را برای 90 روز از ورود به خاک آمریکا منع میکند، از روز 16 ماه مارس به مورد اجرا در خواهد آمد.
همچنین ترامپ در فرمان تازه خود، علاوه بر تعلیق اجازه ورود به پناهجویان به مدت 120 روز، سهمیه سالانه پذیرش این پناهجویان که در زمان اوباما 110 هزار نفر مقرر شده بود را به 50 هزار نفر تقلیل داده است.
اجرای فرمان اولیه ترامپ درباره توقف موقت ورود مسافران از هفت کشور عمدتا مسلمان که روز 8 بهمن امضا شد، از سوی دادگاه فدرال متوقف شد. نسخه جدید فرمان ترامپ در حالی صادر می شود که تحلیلگران شاخه اطلاعاتی وزارت امنیت ملی آمریکا درباره ادعای ترامپ در خصوص تهدید تروریستی بودن هفت کشور عمدتا مسلمان ابراز تردید کرده و صحت چنین ادعایی را زیر سوال برده اند.
مهمترین تفاوتهای فرمان ضد مهاجرتی جدید ترامپ با فرمان قبلی
- دارندگان کارت سبز(گرین کارت) در فرمان جدید از محدودیتها مستثنی شده اند.
- درفرمان قبلی دستور بررسی مورد به مورد موارد خاص برای ورود به آمریکا داده شده بود و اقلیتهای مذهبی که در کشور خودشان اصطلاحاً با محدودیتهایی مواجه بودند در اولویت قرار گرفته شده بودند. در فرمان جدید، اولویتدهی به اقلیتهای مذهبی حذف شده است.
- در فرمان جدید نام عراق حذف شده است.
- در فرمان قبلی، تنها اتباع دارای روادید دیپلماتیک از کشورهای هدف را معاف میکرد؛ فرمان جدید تمامی افراد دارای روادید معتبر را معاف کرده است وسفر مسافرانی که در زمان اجرایی شدن عازم آمریکا هستند جلوگیری نمیکند.
- فرمان قبلی بلافاصله اجرایی شد، اما فرمان جدید با فاصله زمانی و قرار است از 26 اسفندماه اجرایی شود.
- فرمان قبلی خواستار منع ورود پناهجویان به خاک آمریکا بود، در حالی که در فرمان جدید آن دسته از پناهجویانی که قبلاً گزینش شدهاند میتوانند وارد خاک آمریکا شوند.
- فرمان قبلی ورود پناهجویان سوری را برای مدت نامعلوم ممنوع کرده بود، فرمان جدید پناهجویان سوری را از سایرین جدا نکرده است.