کد خبر 706363
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۲
حجتی وزیر کشاورزی

وزیر جهاد کشاورزی با تشریح ظرفیت‌های نهفته بخش کشاورزی گفت: البته نقاط ضعفی هم وجود دارد و مدعی نیستیم که ضعفی نداریم.

به گزارش مشرق، محمود حجتی در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران به عملکرد و دستاوردهای وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و اظهار داشت: البته نقاط ضعفی هم وجود دارد و مدعی نیستیم که ضعفی نداریم.

وی اضافه کرد: باور بنده این است که مملکت ما در بخش کشاورزی ظرفیت‌ها و قابلیت‌های نهفته فوق‌العاده ای دارد که بخش عمده ای را کشف نکردیم و به بخشی هم ان طور که باید و شاید بهره نگرفتیم یا اگر بهره گرفتیم به صورت بهره ور عمل نکردیم.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: نگاه کلی ما این است که باید بهره وری را تبدیل به احسن کرده و آن را افزایش دهیم.

حجتی ادامه داد: در برخی مناطق کشور بارندگی بالای ۵۰۰ میلی متر است، بعد برخی می گویند ما آب نداریم؛ توجیه مسئولان را از این منظر نپذیریم.

این عضو کابینه تدبیر و امید با اشاره به برنامه های وزارت جهاد کشاورزی در چند سال گذشته، افزود: ما برنامه هایی را در ارتباط با محصولات اساسی در دستور کار قرار دادیم، با تجربه سایر کشورها در این زمینه و ظرفیت های تحقیقاتی که در گوشه و کنار دنیا وجود داشت؛ ارتباط برقرار شد.

برنامه مان، افزایش عمودی تولید است 

وزیر جهاد کشاورزی افزود: یکسری برنامه‌ها در رابطه با افزایش تولید محصولات اساسی مانند گندم، برنج، جو، شکر، پنبه و دانه‌های روغنی تدوین شده است که با هدف افزایش عملکرد در واحد سطح بدون افزایش سطح زیرکشت این محصولات را افزایش می‌دهیم.

وی با بیان اینکه در تولید محصولات اساسی مانند گندم، برنج، جو، پنبه، دانه های روغنی و غیره برنامه های افزایش تولید پیگیری شده است، اضافه کرد: ما در این برنامه ها هیچ افزایش سطحی پیش بینی نکرده ایم برنامه ما افزایش تولید به صورت عمودی است البته احتمال دارد سطح زیر کشت برخی محصولات را کاهش و برخی را افزایش داده باشیم.

تعرفه صفر واردات، کارخانجات چغندر را ورشکست کرد

وی همچنین با اشاره به اینکه واردات شکر با تعرفه صفر در سال های گذشته موجب شد بسیاری از کارخانجات چغندرقند ورشکست شوند، اظهار کرد:در همان سالها سطح زیرکشت بهاره چغندر قند ۱۷۳ هزار هکتار بود که سال گذشته به دلیل محدودیت آب این عدد به ۱۰۳ هزار هکتار رسید بنابراین در طول حدود ۱۰ سال گذشته ۷۰ هزار هکتار سطح کشت بهاره کاهش یافت اما متوسط تولید از ۲۷ به ۵۴ تن رسید.

وی درمورد گندم هم گفت: سال گذشته سطح زیرکشت گندم نسبت به سال ۹۲؛ ۳۶۰ هزار هکتار کاهش پیدا کرد با این حال در تولید به خودکفایی رسیدیم.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در بخش گندم یک و نیم میلیون تن تولید کل بر مصرف کل پیشی گرفت، ادامه داد: سال ۹۲؛ کشاورزان کمتر از ۴ هزار میلیارد تومان پول گرفتند اما این عدد در سال ۹۵ به ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید.

حجتی اضافه کرد: با این حال برخی اخبار و سیاه نمایی‌هایی  به گوش‌مان می‌رسد و غصه‌مان می گیرد که علت آن هم احیانا برخی مسائل سیاسی و انتخاباتی است.

وی با بیان اینکه اعداد و آمار کاملا واضح و روشن است، افزود: ما سال ۹۲؛ ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندم خریدیم و این عدد در سال گذشته به ۱۱ و نیم میلیون تن رسید.

کشت چغندر باید به پائیز منتقل شود 

این مقام مسئول با بیان اینکه ۸۰ درصد بارندگی ها در پاییز، زمستان و اوایل بهار اتفاق می افتد، به لزوم انتقال کشت چغندر قند به پاییز اشاره کرد و گفت:  در این صورت بخش عمده ای از آب مورد نیاز محصول از طریق آب سبز تامین خواهد شد.

حجتی با اشاره به اینکه در خوزستان مشکل کشت چغندر داریم، ادامه داد: ما در خوزستان کارخانه نداریم؛ اگر کارخانه ای در این استان ایجاد شود که ظرفیت دریافت روزانه ۵۰ تا ۶۰ هزارتن چغندر را داشته باشد می توانیم در این استان کشت کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تولید دانه های روغنی اضافه کرد: ما می توانیم ۷۰ درصد نیاز کشور در این زمینه را در داخل تامین کنیم.

که این عدد را در سال ۸۴ به ۱۶ درصد رساندیم اما عقب گرد داشتیم و به ۶ درصد رسیدیم هم اکنون نیز روی همان ۶ تا ۷ درصد حرکت می کنیم.

حجتی تصریح کرد: ما موفق شدیم تولید کلزا را نسبت به سال ۹۲ سه برابر کنیم.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس