کد خبر 707727
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۵
کودک فلسطینی

با نگاهی به روند و شرایط بازداشت و حبس کودکان فلسطینی به خوبی می‌توان نژادپرستی را در نحوه تعامل رژیم صهیونیستی با کودکان فلسطینی دید.

 به گزارش مشرق، داستان تلخ نژادپرستی علیه کودکان فلسطینی از همان بدو تولد آغاز می‌شود به گونه‌ای که در اراضی ۴۸ مادران فلسطینی در بیمارستان‌ها هنگام زایمان از مادران یهودی جدا می‌شوند.

روند بازداشت کودکان فلسطینی زیر ۱۸ سال بعد از جنایت شهرک نشینان صهیونیست در حق شهید «محمد ابو خضیر» افزایش یافت. به دنبال این جنایت اعتراض‌ نوجوانان و جوانان فلسطینی در قدس اشغالی و کرانه باختری بالا گرفت.

محمد ابو خضیر نوجوان ۱۶ ساله فلسطینی در سال ۲۰۱۴ قصد داشت برای ادای نماز صبح به مسجد برود. به شهادت اهالی فلسطینی ۵ شهرک نشین صهیونیست قبل از رسیدن محمد به مسجد او را ربودند. چند ساعت بعد جسد سوخته‌اش در حالی که با چاقو مثله شده بود در قدس غربی پیدا شد.

انتفاضه اول و دوم و شروع بازداشت‌های اداری

بازداشت کودکان فلسطینی از سال ۱۹۶۷ که رژیم صهیونیسیتی کرانه باختری و نوار غزه را اشغال کرد آغاز شد. با شروع اولین انتفاضه در سال ۱۹۸۷ این بازداشت‌ها شدت بیشتری پیدا کرد. در این سال‌ها اتهام بیشتر کودکان بازداشت شده «پرتاب سنگ به سمت نظامیان اسرائیلی و خودروی نظامی» آنها بود.

بعد از شروع موج انتفاضه دوم در سال ۲۰۰۰ رژیم اشغالگر قدس بازداشت کودکان را شدت بیشتری بخشید. «بازداشت اداری» در این سال‌ها شدت گرفت و کودکانی با سن زیر ۱۴ سال بازداشت شدند.

بازداشت اداری شیوه‌ای است که اسرائیل از آن برای بازداشت شهرودان فلسطینی استفاده می‌کند. در این نوع از بازداشت، اتهام واضح نیست. فرد متهم و وکیلش حق اطلاع از دلیل بازداشت را ندارند که مانع از دفاعیه فعال و موثر در جریان محاکمه می‌شود. مدت بازداشت اداری یک تا ۶ ماه است و غالبا بارها و بارها تمدید می شود.

آمارها و ارقام مربوط به بازداشت کودکان

بر اساس آمارهای رسمی که موسسه حقوقی «الضمیر» آن را منتشر کرده است اکنون در سال ۲۰۱۷ بیش از ۳۰۰ کودک فلسطینی در زندان‌های اسرائیلی در بازداشت سر می‌برند.

نمودار روند بازداشت کودکان فلسطینی در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ (موسسه ضمیر)

این آمار در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۵ به ترتیب ۴۰۰ و ۴۷۰ کودک بوده است.

در سال ۲۰۱۴ بیش از ۱۲۶۶ کودک فلسطینی زیر ۱۸ سال بازدشت شدند که نسبت به سال گذشته آن افزایش زیادی داشته است. در سال ۲۰۱۳ شمار کودکان بازدداشت شده فلسطینی ۹۳۱ تن بود.

از سال ۲۰۰۰ تاکنون بیش از ۱۲ هزار کودک فلسطینی بازداشت شده‌اند.

به رغم اینکه در بیش از ۲۷ معاهده بین المللی حقوق کودکان تضمین شده است ولی رژیم صهیونیستی حقوق کودکان را در جریان بازداشت و محاکمه و حبس به صورت آشکار نقض می کند.

نیروهای رژیم صهیونیستی کودکان فلسطینی را به صورت کاملا هدفمند و به شکل دست جمعی بازداشت می‌کنند. کودکان بازداشت شده بدون در نظر گرفتن حقوق کودکان در معرض انواع شکنجه‌های جمسی و روحی قرار می گیرند.

نیروهای اشغالگر قدس بعد از بازداشت کودکان فلسطینی از آنها در جهت منافع دستگاه‌های امنیتی خود استفاده می‌کنند.

رژیم اشغالگر قدس همچنین خانواده‌های کودکان فلسطینی را مجبور می‌کند تا برای آزادی کودکان خود مبالغ مالی سنگینی پرداخت کنند. بازداشت کودکان فلسطینی تاثیرات مخربی بر سلامت روانی آنها به جا می‌گذارد و باعث می شود تا در اغلب موارد مدرسه را ترک کنند.

نیروهای رژیم اشغالگر قدس در جریان بازداشت کودکان فلسطینی قوانین بین المللی در مورد حقوق کودکان را نقض می‌کنند که می‌توان این موارد را در بندهای زیر خلاصه کرد:

۱ ـ نیروهای رژیم صهیونیستی بعد از نیمه شب و ساعت‌های اولیه صبح برای بازداشت کودکان به خانه‌های فلسطینی یورش می‌برند

۲ ـ به خانواده‌های کودکان اجازه حضور در جریان بازجویی داده نمی‌شود

۳ ـ به متهم اجازه مشورت با وکیل داده نمی‌شود

۴ ـ کودکان فلسطینی مجبور می‌شوند تا برگه‌هایی را امضا کنند که به زبان عبری نوشته شده است در حالی کودکان فلسطینی بر زبان عبری تسلطی ندارند

۵ ـ بهره کشی و چانه زنی: دستگاه اطلاعاتی و پلیس اسرائیل کودکان را فریب می‌دهند. آنها به کودکان فلسطینی می‌گویند اگه اتهامات را قبول کنند آزاد می‌شوند و یا اگر اتهامات را نپذیرند والدین آنها بازداشت می‌شوند

۶ ـ کودکان در حین بازداشت و یا بازجویی مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرند

۷  ـ بستن کودکان با دست بندهای پلاستیکی

۸ ـ استفاده از الفاظ زشت و فحش علیه کودکان و تحقیر  آنها

۹ ـ تهدید به قتل و خشونت جنسی

شرایط زندان و بازداشتگاه‌ها

بر اساس اعلام «مرکزملی اطلاعات فلسطین» کودکان فلسطینی در مراکز بازداشت خوددر شرایط بدی به سرمی برند که موارد زیر از جمله این شرایط است:

۱ ـ کمبود غذا و کیفیت پایین آن رنج می برند.

۲ ـ نظافت پایین و وجود حشرات

۳ ـ بازداشت در اتاق هایی با نور کم و نبود تهویه مناسب

۴ ـ بی توجهی و نبود مراقبت پزشکی

۵ ـ کمبود پوشاک و نبود وسایل بازی و تفریه و سرگرمی

۶ ـ قطع ارتباط با دنیای بیرون و محرومیت از دیدار خانواده

۷ ـ نبود مشاور و متخصصان روانشاس

۸ ـ بازداشت در کنار افراد بالغ

شرایط بازداشت و زندان های اسرائیلی به روایت اسیران فلسطینی

بر اساس شهادت کودکانی که تاکنون بازداشت شده‌اند موارد زیر از جمله شرایط زندان‌ها و شرایط کودکان فلسطینی در زندان‌های اسرائیلی است:

۱ ـ ضرب وشتم شدید در لحظه بازداشت به وسیله تفنگ و پا و لگد کردن به وسیله سربازان

۲ ـ آزاد کردن سگ‌های وحشی به سمت کودکان بازداشت شده

۳ ـ استفاده از آنها به عنوان سپر انسانی در هنگام هجوم برای بازداشت فلسطینیان

۴ ـ رها کردن کودکان زخمی به حال خود تا برای مدت های طولانی خونریزی کنند

۵ ـ انتقال مجروحان به مراکز بازجویی با وجود بدی اوضاع جسمی

با نگاهی به شرایط بازداشت کودکان فلسطینی و همچنین محاکمه و شرایط نگهداری کودکان فلسطینی در زندان‌های اسرائیلی به خوبی مشخص می‌شود که رژیم صهیونیستی با نقض حقوق کودکان که در توافق نامه‌های بین المللی بر آن تاکید شده است به صورت روزانه این قوانین را نقض می‌کند.

همچنین گرایش نژادپرستی در نحوه تعامل نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی و دستگاه قضایی آن با کودکان فلسطینی در مقایسه با کودکان یهودی به وضوح قابل مشاهده است. که این مسئله یکی از محکمترین دلایل وجود نژادپرستی در این رژیم و اندیشه صهیونیستی است.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 1
  • عرشیا IR ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۹
    5 0
    مرگ و لعنت خداو عذاب الهی بر این اسراییل غده سرطانی خاورمیانه خدایا عذاب خود را هر چه زودتر بر سر این ظالمان تاریخ نازل فرما و این قوم را انانکه گردنکشی و ظلم نمودند را به اسفل درکات جهنم سرازیر بفرما امین یا رب العالمین
  • IR ۰۱:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۹
    0 0
    خداجان خودت این اسرائیل ریشه ظلم رو بکن تا ابد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس