کد خبر 712608
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۴:۵۷
کارگر

۱۱ اردیبهشت، روز کارگر و گوش کارگران پُر از وعده‌های تلنبار شده. حکایت وعده‌ها، شده مثال «مهریه» که «کی داده ، کی گرفته» ؛ولی امسال در آستانه انتخابات، کارگران باید منتظر شنیدن وعده‌های چرب تری باشند.

به گزارش مشرق، هر ساله ۵ تا ۱۱ اردیبهشت ماه به عنوان هفته کارگر نامگذاری و با دادن وعده های مختلف از سوی مسئولان به کارگران سپری می‌شود ولی دستان کارگران همچنان خالی و گوش‌هایشان پُر از وعده های محقق نشده است.

 سال گذشته علی ربیعی،وزیرتعاون،کار و رفاه اجتماعی در گفت وگوی تلویزیونی با موضوع بررسی مسائل و مشکلات جامعه کارگری به مناسب هفته کارگر گفته بود: در هر سه سال تورم را در تعیین دستمزد در نظر گرفتیم و باید امنیت شغلی کارگران را حفظ کنیم بطوری که معیشتشان آسیب نبیند از طرف دیگر بحث درمان و بیمه آنان نیز مطرح است که آنها را نیز در نظر گرفتیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته بود: البته ما باید کارفرمایان را نیز حمایت کنیم به ویژه که در این سالها بنیان های اقتصادی و نظام تولیدی ما آسیب های جدی ای دیده است باید مراقبت باشیم که این کارفرمایان نیروی کارشان را کم  نکنند و در واقع منابع و مصارف را طوری در نظر بگیریم که کارگاه ها تعطیل نشود. در هر حال ما دوست داشتیم قدرت کارگری افزایش پیدا کند اما اکنون ظرفیت اقتصادی کشور بیش از این کشش ندارد.

درحالی این وعده ها از سوی ربیعی بیان شد که با تعطیلی تعداد زیادی از کارگاه ها و کارخانه ها از جمله برندهای ایرانی قدیمی و مشهور مثل ارج و آزمایش و غیره، تعداد زیادی از کارگران طی یک سال گذشته شغل خود را از دست دادند و نه تنها دولت مواظب امنیت شغلی آنها نبود بلکه معیشتشان تحتالشعاع قرار گرفت.

 همچنین علی ربیعی در آن روز بیان کرد:۱۶  هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای بنگاه ها در نظر گرفتیم تا کارگران خود را حفظ کنند و تعدیل نیرو صورت نگیرد.

بر اساس آخرین آمار اعلامی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت تا ۲۲ اسفند ماه ۹۵ ازمجموع ۵۹ هزار و ۳ واحد تولیدی که متقاضی دریافت تسهیلات در قالب طرح رونق بودند تنها ۲۳هزار و ۶۹۸ واحد تولیدی موفق به دریافت تسهیلات آن هم در قالب فرآیند رونق و سیستم بانکی شدند. این امر نشان می‌دهد که ۳۵ هزار واحد تولیدی همچنان در صف دریافت وام هستند. نا گفته نماند بر اساس اظهارات واحدهای تولیدی اکثر این تسهیلات در قالب استمهال بدهی بانکی  بوده است نه وام جدید. این امر نشان می دهد پولی به دست تولید کننده نرسیده و سیستم بانکی به طلب خود رسیده است. بنابراین با توجه به اینکه به تولید کنندگان پولی نرسیده، کارگران هم از آن بهره‌مند نشده اند.

 ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: آقای رئیس جمهور تک رقمی کردن نرخ بیکاری را در پایان دولت یازدهم هدف گذاری کرده است.

وی با بیان اینکه به مشکلات کارگران و بازنشسته ها آگاه هستیم گفته بود: با عقلانیت و سخت کوشی تلاش می کنیم وضع زندگی کارگران را ارتقا دهیم و کارگران بالقوه را تبدیل به کارگران بالفعل کنیم.

 با وجود آنکه وزیر روحانی وعده  تک رقمی شدن نرخ بیکاری را تا پایان دولت یازدهم داده بود، مشاهده می‌کنیم که بیکاری روند صعودی داشته است. درحالی مسئولان دولت یازدهم از رئیس‌جمهور تا وزرا و معاونان اخیراً مدعی ایجاد سالانه ۷۰۰هزار شغل در این دولت شدند که گزارش مرکز آمار خلاف ادعای مسئولان را اثبات کرده و نشان می‌دهد در این دولت سالانه حداکثر ۳۵۰هزار و حداقل ۱۰۰هزار شغل ایجاد شده است و به عبارت بهتر بیکاری نه تنها تک رقمی و کاهش نیافت بلکه با روند صعودی رکود حاکم بر تولید نرخ بیکاری افزایش یافت.

بیمه شدن ۷۰۰ هزار کارگر ساختمانی وعده دیگر ربیعی در روز کارگر سال گذشته بود که هادی ساداتی، نایب‌رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی  با اعلام اینکه ۹۰۰هزار کارگر ساختمانی ۴ سال در انتظار تحقق وعده بیمه دولت یازدهم هستند، گفت:سال گذشته ربیعی در روز کارگر وعده بیمه شدن کارگران ساختمانی را داد اما محقق نشد. امسال هم ربیعی وعده بیمه کارگران ساختمانی را داده است اما بعید است عملیاتی شود.

توجه به معیشت، دستمزد، بیکاری، نوع قراردادهای کار و ممنوعیت واردات همواره یکی از دغدغه‌های جامعه کارگری بوده است، در حالی که روحانی قبل از انتخابات این موارد را مد نظر قرار داده بود، روز کارگر بهترین فرصت برای مرور وعده‌های رئیس‌جمهور به کارگران است که همچنان در حد وعده باقی مانده است.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس