نعمت زاده

وزیر صنعت در واکنش به انتشار اخبار مربوط به تعطیلی واحدهای تولیدی گفت: یک عده مدام خبر تعطیلی واحدهای تولیدی را اعلام می‌کنند درحالی که در ۱۰۰ هزار واحد تولیدی تعطیلی واحدهای کهنه و قدیمی طبیعی است.

به گزارش مشرق، آخرین نشست خبری محمدرضا نعمت زاده با محوریت تشریح عملکرد و تبیین دستاوردهای وزارت صنعت  در دولت تدبیر و امید آغاز شد. 

وزیر صنعت قرار است در این نشست به دفاع از کارنامه دولت یازدهم در بخش صنعت، معدن تجارت و احتمالاً دفاع از حسن روحانی و اسحاق جهانگیری دو نامزد انتخابات بپردازد.

محمد رضا نعمت زاده در نشست خبری وزارت صنعت، معدن و تجارت با تبریک تایید صلاحیت کاندیدای ریاست جمهوری دولت یازدهم اظهار کرد: سالی که گذشت در سطح بین المللی پر تلاطم بود اما خوشبختانه کشور ما در امنیت کامل به سر می برد و رونق و ثبات خوبی داشته که باید قدر دادن بود.

نعمت زاده با اشاره به اینکه بخش‌های مختلف به ویژه بخش معدن با رشد مناسبی روبرو شده در یک سال گذشته روبرو شده‌اند، اظهار داشت: به خاطر اشکالاتی که در جمع آوری اطلاعات نرخ رشد معدن به وجود آمده بود، بانک مرکزی اعلام کرد که نرخ رشد این حوزه منفی است در حالی که چنین نبوده و درصددیم با ارائه گزارشات مستند آمارها را اصلاح نماییم.

وی با بیان اینکه در بخش معدن رشد تولید و صادرات اتفاق افتاده است، گفت: ما در رشد صنعت 5 درصد ارزش افزوده را شاهد بوده‌ایم همچنین در راستای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی تکالیفی به وزارت صنعت اعلام شده بود که ما خوشبختانه در تمام زمینه‌ها اقدامات لازم را انجام داده‌ایم.

وزیر صنعت افزود: در راستای حمایت صنایع کوچک و متوسط قرار بود هفت هزار و 500 واحد شناسایی و تسهیلات در اختیار آنها قرار گیرد که براساس آمار تاکنون با احتساب بخش کشاورزی بالغ بر 17 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی پرداخت شده است. البته برای بررسی بیشتر این موضوع از 4 هزار واحد تولیدی نظارت‌ها را آغاز کرده‌ایم.

نعمت زاده با اشاره به اینکه براساس آمار راه اندازی 5 هزار طرح نیمه تمام صنعتی نیز پیش بینی شده است، افزود: در بخش صادرات شاهد رشد سه درصدی بوده‌ایم اما براساس مقدار این رقم 35 درصد افزایش پیدا کرده که این موضوع نشان از افزایش ارزش صادرات در سال گذشته بوده است.

*60 درصد تسهیلات پرداختی به بخش تولید استمحال بدهی است

وی با اشاره به اینکه درست است ما همیشه نسبت به کمبود نقدینگی و تسهیلات بانکی می‌نالیم اما با توجه به ظرفیت سیستم بانکی تسهیلات خوبی در اختیار بخش تولید قرار گرفته است گفت: در 12 ماه سال گذشته 161 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش صنعت و معدن پرداخت شده است که این میزان رشد 32 درصدی را نشان می‌دهد در حوزه تجارت نیز 72 هزار میلیارد تومان تسهیلات با رشد 26 درصدی پرداخت شده است.

وزیر صنعت تصریح کرد: البته تمام این پول‌ها منابع جدیدی نبوده است بلکه 50 تا 60 درصد آنها استمحال بدهی واحدهای تولیدی است.

نعمت‌زاده در ادامه این نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگاری که پرسید آقای وزیر شما از پرداخت تسهیلات متعدد به صنایع کوچک و متوسط صحبت می‌کنید، اما وضعیت فعلی بخش صنعت نشان می‌دهد بسیاری از واحدهای کوچک و متوسط با مشکلات شدید مالی روبرو و حتی مجبور به تعطیلی هستند. چرا وزارت صنعت در این 4 سال از برنامه‌های مختلفی برای حمایت از تولید صحبت می‌کند اما هر روز ما شاهد تعطیلی واحدهای مختلفی هستیم به عنوان نمونه سال گذشته ارج مجبور به تعطیلی شد، قرار بود کارگروهی برای وضعیت این واحد تولیدی تشکیل شود اما هنوز نتیجه‌ای در مورد آن اعلام شده امسال نیز روند تعطیلی واحدهای تولیدی ادامه دارد و ما شاهد تعطیلی داروگر، روغن نباتی جهان و .... سایر واحدهای تولیدی هستیم به صورت روشن برنامه شما برای این واحدها چیست، گفت: انگار بعضی‌ها یک برنامه دارند که به استانهای مختلف سفرکرده و واحدهایی که 7 یا 8 سال پیش تعطیل شده بودند اعلام و بگویند آنها اخیرا تعطیل شده اند. بعضی از آنها 7 سال است که توقف تولید داشته‌اند.

وی افزود: برخی از واحدهای تولیدی واگذار شده بودند به عنوان نمونه ارج به شرکت توسعه ملی واگذار شد و بانک نیز در صدد واگذاری آن است اما هر بار ارقام مختلفی ارائه می‌شود که کسی هنوز نمی‌تواند سهم آن را خریداری کند.

وزیر صنعت با اشاره به اینکه بسیاری از این واحدهایی که به تعطیلی کشیده شده‌اند عمر 60 یا 50 ساله دارند و برای تجهیز خود اقدامی را انجام نداده‌اند، تصریح کرد: به عنوان نمونه می‌گویند روغن نباتی جهان تعطیل شده است اما ما خط تولید را نشان می‌دهیم این بی انصافی است که خبر دورغ می‌گویند یک عده مدام خبر تعطیلی واحدهای تولیدی را اعلام می‌کنند درحالی که در 100 هزار واحد تولیدی تعطیلی واحدهای کهنه و قدیمی طبیعی است.

نعمت زاده تأکید کرد: البته نصف این واحدهایی که خوابیده است برای دولت‌های قبل است نه اینکه برای دولت نهم یا دهم باشد بلکه از قبل نیز برخی واحدها مشکل داشتند. بنابراین تعطیلی یک امر طبیعی است چرا نمی آیند این 5 هزار واحدی که مشکل آنها برطرف شده است را نشان دهند اگر ارج در نوسازی اقدامات لازم را انجام می‌داد می‌توانست امروز صادرات و تولید خوبی داشته باشد.

* صنایع کشور رکود ندارد

نعمت‌زاده درباره وضعیت رکود صنایع کشور گفت: در صنایع کشور رکود نیست زیرا در بخش صنعت کشور شاهد رشدی حدود 5 درصد هستیم. رشدی در دو فصل تداوم داشته باشد دیگر رکود به آن تعلق نمی‌گیرد.

وی افزود: در سال 94 نیز با وجود اینکه رشد کمتری داشتیم و میزان رشد 4.8 توسط مرکز آمار اعلام شد اما باز هم نشان از رکود نبود اما این عدم رکود به معنی آن نیست که صنایع ما مشکلات ندارد بلکه مشکلات آنها زیاد است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در برخی موارد سرمایه به صنعت می‌آید اما در برخی مواقع سرمایه‌ها از آن فرار می‌کنند. در سالهای قبل سرمایه به سرعت به سمت مسکن هدایت می‌شد اما در سال قبل رشد منفی سرمایه‌گذاری متوقف شده اما هنوز میزان سرمایه‌گذاریها کم است.

وی با بیان اینکه در 5 تا 6 ماه اخیر اغلب واحدهای موجود درخواست توسعه داده‌اند، گفت: صنایعی که درخواست توسعه دارند از نظر ما از اولویت برخوردارند زیرا فردی که 20 سال است که تولید می‌کند و تجربه زیادی دارد و اکنون می‌خواهد ظرفیت خود را دو برابر کند شرایط بهتری برای تولید خواهد داشت.

وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره نحوه اختصاص ارز برای واردات و واردات مربا به کشور گفت: در این خصوص باید اذعان داشت که اطلاعات کم است. تعرفه سرفصل‌هایی دارد که زیر آن تعرفه‌های مختلف درج می‌شود. در آن سرفصل‌ها مربا قید شده است.

وی افزود: درباره رقمی که درباره واردات مربا اعلام شده باید در نظر داشت که تنها 8 درصد آن مربوط به خود مربا است و مابقی آن شامل مواد اولیه و واحد برای صنایع غذایی است که شامل پوره و پودر میوه‌های گرمسیری مانند انبه می‌شود که در داخل کشور تولید ندارد.

نعمت‌زاده تاکید کرد که این کالاهایی که تحت عنوان مربا اعلام شده تنها بخش اندکی از آن مربوط به خود این محصول است و مابقی موارد شامل مواد مصرفی و واسط صنایع است.

وی همچنین درباره اصلاح اختصاص ارز گفت: از سال 93 برای اصلاح اقتصاد مصرف ارز از کالاهای غیرضروری و مصرفی شروع کردیم و اکنون به تعداد کمی از کالاها ارز اختصاص می‌یابد 

وزیر صنعت معدن و تجارت در ادامه صحبتهای خود درباره عدم بهره‌وری و اشتغال در واحدهایی که دولت به آنها تسهیلات ارائه داده است گفت: آغاز ارائه تسهیلات در نیمه خرداد شروع و تا اسفندماه سال گذشته ادامه یافت بنابراین نباید انتظار داشت که مشکل آنها به سرعت حل شود. برخی از این واحدها اقدام به خرید قطعات و مواد مورد نظر خود کرده‌اند و به تدریج وضعیتشان بهبود می‌یابد.

10 هزار شغل جدید از محل ارائه تسهیلات به صنایع ایجاد شد

وی تاکید کرد: به این ترتیب در مدت یاد شده بعد از پرداخت تسهیلات 10 هزار اشتغال جدید از این محل ایجاد شده و 2500 مورد تثبیت اشتغال داشته‌اند.

نعمت‌زاده در پاسخ به این سوال که چه نمره‌ای به عملکرد وزارتخانه خود در بخش صنعت می‌دهید گفت: آنچه در بخش صنعت صورت گرفته روند رضایت‌بخشی دارد. 

* هیئت‌های خارجی می‌خواستند ببینند که در ایران چه خبر است

وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره ورود تعداد زیادی از هیئت‌های خارجی به کشور و عدم نتیجه لازم گفت: در تفاهمنامه‌ها و ملاقات‌هایی که بعد از اجرای برجام صورت گرفت در ابتدا هیئت‌های خارجی می‌خواستند ببینند در ایران چه خبر است و در ایران آیا می‌شود کار کرد یا خیر؟

وی افزود: بر این اساس بود که هیئت‌های تجاری خارجی 100، 200 و حتی 400 نفره به ایران آمدند و طبیعی است که تفاهمنامه‌ای در ابتدای کار صورت نگیرد اما به تدریج اوضاع عوض شد.

نعمت زاده در خصوص دلیل گران شدن سیمان در فصل بهار نیز افزود:  برمبنای مقتضیات عرضه و تقاضا قیمتها تغییر می کند. به طور مثال چین ناگهان وارد بازار می شود و نرخها را بصورت جهشی کاهش یا افزایش می دهد.

وی ادامه داد: من فکر می کنم این قیمت گذاری فروردین به فروردین را دولت باید متوقف کند. چون کارخانه ها منتظر می مانند تا ببینند دولت چه می کند. باید اقتصادی ها این مشکل را حل کنند. مثلا در برنامه ششم دیده شود که این روند قیمت گذاری و حقوق و دستمزد توسط دولت متوقف شود.

سرقینی معاون امور صنایع معدنی وزارت صنعت هم با اعلام اینکه سیمانی ها 6 ماه پیش مجوز افزایش قیمت را دریافت کرده بودند، گفت: اخیراً هیچ گزارشی مبنی بر افزایش قیمت سیمان دریافت ارائه نکرده ایم.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 8
  • علیرضا IR ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۲
    37 1
    سلام بنظرم آقای نعمت زاده هم کهنه وقدیمی شده باید عوض بشه ////////////چشماشونو بستن نمیبینن
  • IR ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۲
    22 1
    و افزایش واردات اعم از غذای سگ و سنگ پا اب میوه و دسته بیل و....از اون طبیعی تر
  • طاها ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۲
    17 1
    سلام شما کهنه شدی آقای نعمت زاده!!!
  • IR ۰۰:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۳
    0 0
    این هم آمارسازی بی مثال اصلاح طلبان . علی برکت الله
  • ایرانی IR ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۳
    0 0
    چه کسانی از تعطیلی کارخانجات سود میبرد؟اگر میان مردم بودید می فهمیدی رکود یعنی جه ؟؟؟بد بختی یک کشور این است یک الزایمری سرمایه دار بعنوان وزیر برای صنعت تصمیم بگیرد ؟خدا عاقبت ملت را به خیر مبدل کند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس