به گزارش مشرق، آرامش بازار گوشت بعد از ایام عید دوام چندانی نیاورد و قیمت این کالا در اوایل اردیبهشتماه جاری مجددا به سوی ۴۰ هزار تومان خیز برداشت؛ این در حالی است که کمتر از ۲۰ روز به آغاز ماه مبارک رمضان باقی مانده و تنظیم بازار گوشت قرمز به عنوان یکی از کالاهای اصلی سبد مصرفی مردم، از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ علیرغم وعدههایی که مسئولان وزارت جهاد کشاورزی دادند طی روزهای اخیر نرخ گوشت گوسفندی ۴۰ هزار تومان را هم رد کرده است.
در همین راستا حسن رکنی، معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره برنامههای این وزارتخانه برای تنظیم بازار گوشت قرمز در ماه مبارک رمضان بیان اینکه تامین گوشت نیز از دو طریق گوشت منجمد و گوشت گرم انجام می شود، افزود: حدود ۱۵ هزار تن گوشت منجمد بخش خصوصی درحال حاضر در بازار وجود دارد، ضمن اینکه شرکت پشتیبانی امور دام نیز نزدیک به ۳ هزار تن گوشت منجمد آماده عرضه به بازار دارد.
رکنی تصریح کرد: علاوه بر این گوشت گرم نیز به طور مستمر و روزانه به بازار عرضه می شود.
برخی کارشناسان شرایط خوب علوفهای صحراها و خودداری دامداران از عرضه دامهایشان به بازار را از جمله دلایل کمبود دام در بازار و گرانی گوشت عنوان میکنند، برخی دیگر معتقدند حضور دلالان در بازار این کالا موجب ایجاد این آشفته بازار شده با این حال مهمتر از دلایل گرانی گوشت، عملکرد بسیار ضعیف دولت در تنظیم بازار این کالا است که مردم را در خرید یکی از اصلیترین مواد غذاییشان با مشکل روبرو ساخته و باعث شده حضور این ماده پروتئینی روز به روز در سبد مصرف خانوار کمرنگتر شده و از سفره برخی از طبقات ضعیف جامعه حذف گردد.
از سوی دیگر نگاهی به نوسانات قیمت گوشت در ۴ سال گذشته نشان میدهد که قیمت این کالا از خرداد ۹۲ تا اردیبهشت ماه امسال ۶۴ درصد افزایش داشته است؛ جدول و نمودار زیر روند تغییرات قیمتی گوشت طی ۴ سال گذشته را نشان میدهد؛