به گزارش مشرق به نقل از رجا، دکتر محمود احمدي نژاد در جريان سفر به نيويورک براي شرکت در شصتوپنجمين اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل در مصاحبه با شبکه تلويزيوني TBS ژاپن، در پاسخ به سؤالي درباره اينکه آيا ايران مايل است که بمب اتم در اختيار داشته باشد، گفت: اين سؤال مانند آن است که از کسي پرسيده شود آيا دوست دارد در آينده دروغگو باشد؟ بمب اتم توهين به شخصيت و منطق انساني است و متعلق به کساني است که منطق ندارند.
رييس جمهور در پاسخ به سؤالي درباره تأثير رأي ژاپن به قطعنامه شوراي امنيت عليه ايران در روابط دو کشور، گفت: بهطور اصولي بين دو کشور هيچگونه تضاد منافع و اختلاف تاريخي وجود ندارد و اگر بعضاً مشکلي وجود داشته باشد ناشي از فشارهاي بيروني است. جمهوري اسلامي ايران کاملاً شرايط دولت ژاپن را درک ميکند. وقتي دولت اين کشور در برچيدن پايگاههاي نظامي آمريکا دچار مشکل ميشود، برخي فعاليتها و اقدامات دولت ژاپن قابل فهمتر است. البته بيترديد اين شرايط خواهد گذشت و آينده متعلق به ايران و ژاپن است.
دکتر احمدي نژاد با تأکيد بر اينکه تحريم هيچگونه تأثيري در اقتصاد ايران ندارد، اظهار داشت: شايد مسؤولين ژاپني هم با علم به اين نکته که تحريمها براي ملت ايران بيتأثير است، قطعنامه را پذيرفتهاند. ايران و ژاپن در حوزه مشترک فرهنگي و تمدني قرار دارند و بايد در کنار هم باشند.
دکتر احمدي نژاد افزود: جهان نيازمند مناسبات جديدي است و بيترديد در نظام آينده جهاني، نقشآفريني ايران و ژاپن بيشتر خواهد بود و در چنين شرايطي دو کشور همواره همکار و همراه خواهند بود.
رييس جمهور تصريح کرد: ژاپن در شرق آسيا و ايران در غرب آسيا پرچمدار فرهنگ و تمدن هستند و به دنبال اداره عادلانه جهان و روابط دولتها بر اساس دوستي ميباشند.
دکتر احمدي نژاد در پاسخ به سؤالي درباره برنامه هستهاي ايران با توجه به اينکه ژاپن از سلاحهاي هستهاي آسيب ديده است، اظهار داشت: برنامه هستهاي ايران کاملاً صلحآميز و در جهت منافع بشريت است. ايران معتقد است تمام بمبهاي موجود در جهان بايد از بين برود و اصولاً برنامه توليد بمب اتمي از تمام برنامههاي نظامي و دفاعي کشورها حذف شود.
رييس جمهور با بيان اينکه ملت ايران تمام تعهد و توان خود را براي خلع سلاح جهاني به کار خواهد گرفت، گفت: استفاده از بمب اتم در هيروشيما و ناکازاکي کافي بود که بشريت تا ابد شرمنده باشد.
دکتر احمدي نژاد با بيان اينکه ايران به لحاظ اخلاقي و اعتقادي، بمب اتم را قابل قبول نميداند، اظهار داشت: ايران براي پيشبرد امور خود نيازي به بمب اتم ندارد و مزيت نسبي ملت ايران در معادلات جهاني مزيت فرهنگي است.
رييس جمهور در پاسخ به سؤالي درباره ميزان تعهد ايران به عدم ساخت سلاح هستهاي، تصريح کرد: روشن است که ملت ايران به همه ملتها علاقهمند است و نه تنها ملت ژاپن بلکه مردم آمريکا را هم دوست دارد و باورمان اين است که مردم ژاپن و بقيه ملتها بيش از همه بايد نگران بمبهايي باشند که در انبارهايي ذخيره شده است که قبلاً هم از آن استفاده کردهاند. امروز دولت آمريکا در پايگاههاي نظامي ساير کشورها از جمله بلژيک، ايتاليا و ژاپن بمب اتم نگهداري ميکند و اينها همه براي مردم اين کشورها خطرناک است. ملت ايران نه تنها از اين موضوع بلکه براي مردم آمريکا نيز بهخاطر انبارهاي بمب اتمي که در داخل اين کشور وجود دارد، نگران است.
دکتر احمدي نژاد در پاسخ به سؤالي درباره روابط ايران و کره شمالي، اظهار داشت: ايران با کره شمالي مانند بقيه کشورها ارتباط سياسي و رسمي دارد و هيچ مشکلي بين دو کشور وجود ندارد. ايران معتقد است که بايد مردم شرق آسيا در صلح و دوستي زندگي کنند و همه بايد دوست و همراه يکديگر باشند و تهديد از کل آسيا و جهان برچيده شود.
رييس جمهور با بيان اينکه مشکلات موجود در شرق آسيا عمدتاً به دليل دخالتهاي کشورهاي غربي است، گفت: دليلي وجود ندارد که کشورهاي شرق آسيا با هم رابطه دوستي نداشته باشند. متأسفانه کساني که در اين منطقه پايگاه نظامي دارند و مدام مانور نظامي انجام ميدهند، در حقيقت به دنبال ايجاد ناامني و تحريک کشورهاي منطقه هستند. توصيه ملت ايران به همه کشورهاي آسياي شرقي اين است که اجازه ندهند ديگران در امور آنها دخالت کنند و مسائل خود را با گفتمان و مذاکره حل نمايند.
دکتر احمدي نژاد در پاسخ به اينکه آيا بين ايران و کره شمالي همکاري هستهاي وجود دارد، گفت: نيازي به اينگونه همکاريها بين دو کشور نيست، چرا که انرژي هستهاي ايران کاملاً بومي است و توسط دانشمندان و متخصصين داخلي تجهيز و ارتقاء پيدا ميکند.
رييس جمهور در پاسخ به اينکه ايران براي آغاز مذاکرات چه شرايطي را عادلانه ميداند، گفت: عادلانه بودن بدين معناست که دو طرف در شرايط برابر باشند و کسي به دنبال تحميل نظر خود بر ديگران نباشد و اگر کسي در منطق کم آورد، از ابزار زور استفاده نکند. متأسفانه عدهاي با بلند کردن چماق به دنبال آن هستند که اراده خود را به طرف مقابل تحميل کنند اما مذاکراتي که نتيجه آن از قبل مشخص باشد ديگر نميتوان آن را مذاکره ناميد بلکه تحميل است.
دکتر احمدي نژاد افزود: مذاکره ابزار تحميل سياسي نيست بلکه ابزار تفاهم است که ذهنها و قلبها را نزديک و دوستيها را تعميق ميبخشد. اگر چنين شرايطي فراهم باشد، ما گفتوگو ميکنيم البته هميشه آماده گفتوگو بودهايم اما برخي کشورهاي غربي انحصارطلب هستند و ميخواهند همه کشورها تابع آنها باشند.
رييس جمهور با بيان اينکه روابط کشورها در دنيا بايد بر اساس عدالت باشد، اظهار داشت: متأسفانه دولت آمريکا به دنبال آن است که اراده خود را بر ملتها تحميل کند و حتي در امور داخلي کشورها دخالت ميکند اينکه چه کساني رأي بياورند و حتي کسي که رأي آورد چگونه عمل کند اينگونه رفتارها جزء اخلاق استعماري است که دوران آن تمام شده است و ديگر کسي در دنيا آن را نميپذيرد.
دکتر احمدي نژاد در پاسخ به سؤالي درباره اقدام تروريستي در استان آذربايجان غربي، خاطرنشان کرد: ايران کشوري است که دو کشور همسايه شرقي و غربي آن در اشغال قرار دارند و از زماني که اشغالگران وارد دو کشور شدهاند جريان تروريستي تقويت شده است. دو ماه قبل نيز در شرق ايران اقدام تروريستي وحشتناکي صورت گرفت. متأسفانه امروز بر پايه اشغالگري آمريکا و ناتو، جريان تروريستي در منطقه به شدت تقويت شده است و در نقاط مرزي ايران نيز آلودگيهايي پيدا شده است که اين تروريستها بعضاً مورد حمايت ارتش آمريکا هستند.
رييس جمهور افزود: بيشتر کساني که در جريان تروريستي زاهدان و مهاباد کشته شدند، زنان و کودکان بودند چرا که تروريستها بمب را در محل اجتماع زنان نصب کرده بودند.
دکتر احمدي نژاد تصريح کرد: تا زماني که اشغالگري در منطقه ما ادامه دارد اين مشکلات هم وجود خواهد داشت. فجايع تروريستي نتيجه عملکرد همان کساني است که ادعاي طرفداري از حقوق بشر و مخالفت با بمب اتم دارند که همانهايي هستند که در هيروشيما و ناکازاکي بمب منفجر کردند.
رييس جمهور در پاسخ به اينکه آيا احتمال دارد رژيم صهيونيستي در اين انفجارها دخالت داشته باشد، گفت: ممکن است، زيرا تنها رژيم صهيونيستي بهطور رسمي تروريسم را صادر ميکند. همگان ديدند که چند ماه قبل در امارات عوامل صهيونيستي يک شخص فلسطيني را ترور کردند البته تا گزارشهاي پليس تکميل نشده است نميتوان در اين مورد اظهارنظر قطعي داشت.
دکتر احمدي نژاد در پاسخ به اينکه آيا آمريکا که از سلاح هستهاي استفاده کرده است ميتواند در ايجاد جهان عاري از سلاح موفق باشد، اظهار داشت: ضربالمثلي در فارسي با اين عنوان وجود دارد که چاقو هيچگاه دسته خود را نميبرد. امروز آمريکا به واسطه بمب اتم بر دنيا حکومت ميکند و آن را مايه اقتدار خود ميداند. اينان هنوز از بمباران هيروشيما و ناکازاکي عذرخواهي نکردهاند. براي خلع سلاح اتمي حتماً بايد گروههاي مستقلي فارغ از مجمع عمومي به وجود آيد، چرا که سياستهاي اعمال شده در طول 50 سال اخير نه تنها توفيقي در خلع سلاح نداشته است، بلکه باعث گسترش بمب اتم از سوي تعداد بيشتري از کشورها در جهان شده و سه، چهار کشور در همين مدت در قاره آسيا صاحب بمب اتم شدهاند که همه اينها با دولت آمريکا از رابطه خوبي برخوردار هستند.
رييس جمهور افزود: امروز دولت آمريکا حتي از رژيم صهيونيستي که بمب اتم دارد بهطور کامل حمايت کرده و تجهيزات اتمي را نيز در اختيار اين رژيم قرار ميدهد.
دکتر احمدي نژاد تصريح کرد: اگر کسي مخالف بمب اتم است ابتدا بايد بمبهاي اتم خود را خنثي و نابود کند اماسياستهاي آنان کاملاً در نقطه مقابل خلع سلاح قرار دارد و موجب مسابقه تسليحاتي در دنيا شده است.
رييس جمهور خاطرنشان کرد: اگر قدرتهاي سلطهگر و زورگو اگر از آسياي شرقي و خاورميانه خارج شوند، دارندگان بمب در اين مناطق ديگر به بمب احتياج نخواهند داشت. حتي اگر بين دو کره تحريک و دخالت آمريکا وجود نداشته باشد، قاعدتاً بايد مردم اين دو منطقه با هم دوست باشند. کينهاي که بين کره شمالي و جنوبي درست شده است، غير از دخالت آمريکا علت ديگري ندارد. همچنان که در عراق که صدها سال کشوري يکپارچه بوده و مردم آن با کمال آرامش در کنار هم زندگي ميکردند، وقتي آمريکاييها وارد شدند اختلافات قومي را ايجاد کردند تا اين کشور را به سه قسمت تقسيم کنند. در حاليکه ملت عراق ملتي واحد و يکپارچه است.
دکتر احمدي نژاد تصريح کرد: براي موفقيت در خلع سلاح بايد گروه مستقلي اين مسؤوليت را برعهده بگيرد و اين موضوع را کشورهاي ديگري مانند ايران و ژاپن ميتوانند با کمک يکديگر به نتيجه برسانند.
رييس جمهور در پاسخ به سؤالي درباره گزارش مديرکل آژانس بينالمللي انرژي اتمي، اظهار داشت: سخنان ايشان از دو بخش حقوقي که منطبق بر اساسنامه است و بخش سياسي که جنبه کلي دارد تشکيل شده است. در بخش حقوقي تاکنون 14 گزارش آژانس، سلامت برنامههاي هستهاي ايران را تأکيد کردهاند و به صراحت اعلام شده است که انحرافي مشاهده نشده است اما در بخش سياسي فشارهاي دولت آمريکا باعث شده ادعاهايي مطرح شود که ارتباطي با سياستهاي آژانس ندارد.
دکتر احمدي نژاد با تأکيد بر اينکه آژانس بايد در چارچوب قانون عمل کند، گفت: هيچکس حق ندارد خارج از قانون درخواستي از اعضا داشته باشد. امروز ايران با اينکه حداکثر همکاري را با آژانس اتمي داشته است، از کمترين حمايت آژانس برخوردار بوده است. حتي آژانس که بايد اطلاعات کشورها را محرمانه تلقي کند، اما تمام برنامههاي هستهاي ايران را در اختيار دشمنان ملت ايران قرار داده است و ايران تنها کشوري است که همه حتي از تعداد سانتريفيوژهاي ما اطلاع دارند، اين در حالي است که درباره ساير کشورها از ارائه گزارش ساده نيز خودداري شده است.
رييس جمهور اظهار داشت: آژانس بينالمللي انرژي اتمي در خصوص خلع سلاح موظف بود از برنامه هستهاي آمريکا و ساير متحدانش گزارشي ارائه دهد و حتي در اصلاحيه ان.پي.تي نيز قرار شد رژيم صهيونيستي اين معاهده را بپذيرد و آژانس از فعاليتهاي اين رژيم گزارشي به مجمع ارائه دهد اما تاکنون چنين اتفاقي نيفتاده است.
دکتر احمدي نژاد با بيان اينکه زماني که گزارش آژانس جنبه سياسي پيدا کند فاقد اعتبار و اثرگذاري خواهد بود، گفت: طبيعي است که ايران چنين گزارشاتي را نخواهد پذيرفت. امروز ايران انتظار دارد که به فکر حفظ جايگاه آژانس بينالمللي انرژي اتمي باشند تا روند سقوط و بياعتباري آن متوقف شود.
رييس جمهور در پاسخ به سؤالي درباره گفتوگوي ايران با گروه 1+5 ، خاطرنشان کرد: مقدمات اين گفتوگوها در حال آماده شدن است اما گفتوگو در چارچوب عدالت و احترام مفيد است و غير از اين حالت هيچ فايدهاي نخواهد داشت. بيانيه تهران چارچوب بسيار خوبي براي همکاري و اعتمادسازي بود اما همان کساني که از برزيل و ترکيه درخواست کرده بودند که با ايران وارد گفتوگو شوند، عليه ايران قطعنامه صادر کردند. با اين حال ايران باز هم آماده گفتوگو است و از آن نگراني ندارد چرا که منطق روشني دارد که آن را روي ميز قرار خواهد داد و به دنبال عدالت و احترام است اما اگر روند ناعادلانه باشد بيترديد به نتيجه رسيدن مشکل خواهد بود.
اين سؤال مانند آن است که از کسي پرسيده شود آيا دوست دارد در آينده دروغگو باشد؟ بمب اتم توهين به شخصيت و منطق انساني است و متعلق به کساني است که منطق ندارند.