کد خبر 72577
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۵

رييس انجمن علمي مامايي ايران بابا تاكيد بر اين كه وزارت بهداشت بايد مديريت بخش سلامت مادران و زايمان‌هاي تك تخصصي را به عهده ماماها قرار دهد، گفت: در اين صورت مي‌توان در كوتاه مدت بسياري از مشكلات ناشي از اعمال جراحي سزارين را كاهش داد.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از ایسنا،دكتر ناهيد خداكرمي درباره عوارض سزارين در نوزادان گفت: امروزه تحقيقات نشان داده است كه تولد به روش جراحي يا سزارين مي‌تواند نوزاد را در دوران كودكي در معرض ابتلا به مشكلات تنفسي و ديابت قرار دهد.

وي ادامه داد: نوزاداني كه به روش سزارين به دنيا مي‌آيند، 50 درصد بيشتر دچار آسم و 20 درصد بيشتر دچار ديابت مي‌شوند. بنابراين مادري كه تنها به درد فكر مي‌كند و به خاطر درد، متقاضي زايمان انتخابي است كودكش را در معرض آسيب‌ها قرار مي‌دهد.

خداكرمي همچنين ميزان نوزادان سزاريني كه در بخش‌هاي ويژه بستري مي‌شوند را بيشتر دانست و گفت: سزارين اگر انتخابي باشد، مي‌تواند منجر به تولد نارس نوزاد شود. همين كه كودك خودش آمادگي ورود به دنياي خارج از رحم را نداشته است، ممكن است دچار ايجاد عوارضي چون مشكلات تنفسي در او شود.

رييس انجمن علمي مامايي ايران در تشريح عوارض سزارين براي مادر نيز گفت: مادر در معرض خطرات ناشي از جراحي قرار دارد. بويژه سزارين توام با بيهوشي. مادر در سزارين خون بيشتري از دست داده و در معرض آسيب‌ به دستگاه ادراري و دستگاه گوارش قرار مي‌گيرد. همچنين ميزان عفونت پس از زايمان و لخته شدن خون در عروق انتهايي بيشتر شده و زمان بازگشت به حالت طبيعي طولاني‌تر است.

به گفته خداكرمي ارتباط عاطفي و موفقيت شيردهي در مادراني كه به روش سزارين وضع حمل كرده‌اند، ضعيف‌تر است و اگر مادر مي‌خواهد كودك سالمي داشته باشد كه از نظر هوش عاطفي و هوش هيجاني در سطح مطلوبي قرار بگيرد، زايمان طبيعي به عنوان بهترين روش براي وضع حمل توجه كند.

وي افزود: البته بايد در نظر گرفت زايمان طبيعي براي مادراني كه خود و يا جنينشان در خطر هستند به هيچ وجه توصيه نمي‌شود. در عين حال زايمان طبيعي براي مادر سالم بهترين روش است، اما براي مادري كه بيماري قلبي، ديابت، فشارخون و ... دارد، توصيه نمي‌شود.

رييس انجمن علمي مامايي ايران در ادامه ضمن اشاره به اين مطلب كه اكنون با خلا شديد نيروي انساني مامايي در كشور رو به رو هستيم، گفت: گاهي پيش آمده كه به ازاي هر 5 يا 8 مادر يك ماما داشته‌ايم در حالي كه استاندارد دنيا به ازاي هر 1000 تولد زنده، 30 نفر ماما در سيستم درماني است.

وي افزود: بويژه در شيفت‌هاي شب، اگر وزارت بهداشت مديريت بخش سلامت مادران را به ماما بسپارد و همچنين مديريت زايمان‌هاي تك تخصصي به عهده ماما گذاشته ‌شود در كوتاه مدت بسياري از مشكلات ناشي از اعمال جراحي سزارين را مي‌توان كم كرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس