کد خبر 727022
تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۲
زیردریایی

فرمانده نیروی دریایی سنگاپور گفت: تا سال 2030 میلادی 250 زیردریایی از کشورهای مختلف آسیا-پاسفیک در آبهای منطقه شناور خواهند بود.

به گزارش مشرق، دریادار 'لای چانگ هان' فرمانده نیروی دریایی سنگاپور روز سه شنبه در یک کنفرانس خبری اعلام کرد: نیروی دریایی کشورهای حوزه آسیا- پاسفیک به منظور کاهش خطر بروز حوادث دریایی باید رعایت کدهای رفتاری مرتبط با زیردریایی های فعال در حال تردد را در عملیات مختلف ترویج کنند.وی تاکید کرد: گسترش استفاده از کدهای رفتاری به منظور پیشگیری از حوادث ناخواسته در دریا توسط زیر دریایی ها ضروری است .

این کدها به عنوان قوانین جامع فعالیت شناورها در زیرآب در سال 2014 میلادی باهدف مهار احتمالات بروز حوادث احتمالی و یا کاهش خطرات پس از وقوع رخدادهای دریایی به توافق کشورها رسیده است.

به نوشته تارنمای شبکه خبر آسیا وابسته به سنگاپور، لای گفت: تا 13 سال آینده بیش از 250 زیردریایی با اهداف مختلف در آبهای کم عمق دریاهای آسیا – پاسفیک وارد عملیات می شوند و این کاملا روشن است که احتمالا در این منطقه حوادث مختلفی رخ خواهد داد.به گفته وی، نیروی دریایی کشورهای منطقه در بحبوجه تنش های ارضی از شرق تا جنوب دریای چین و حتی در اقیانوس هند، در حال خرید و یا ساخت زیردریایی های متعدد در پاسخ به روند رو به توسعه فعالیت ناوگان دریایی چین در آبهای منطقه هستند.

'ان جی انگ هن 'وزیر دفاع سنگاپور نیز در عین حال خبر داد که کشورش دو زیردریایی دیگر می خرد که تا سال 2024 عملیاتی می شوند و آنها به دو زیردریایی که قبلا سفارش داده شده است، می پیوندد.تایوان و تایلند نیز اعلام کردند تا پایان سال جاری میلادی زیردریایی خریداری می کنند.

'زای بائوران 'کاپیتان یک کشتی نیروی دریایی چین در دریای جنوبی چین به بلومبرگ گفت که زیردریایی ها برای عملیات مخفی در زیر آبها طراحی شده اند و از این رو به اشتراک گذاشتن اطلاعات اقدامی غیرقابل تصور است.استرالیا، چین، ژاپن، روسیه، سنگاپور و آمریکا امضاء کنندگان قرار داد 'کدهای رفتاری برای جلوگیری از برخوردهای ناخواسته دریایی' CUES هستند.
چین مدعی تقریبا تمام آبراه دریای جنوبی چین است که سالانه 5 هزار میلیارد دلار تبادلات جهانی از آن می گذرد و برونئی، مالزی، فیلیپین، تایوان و ویتنام نیز بر سر مالکیت بخش هایی از این آبراه و منابع آن با پکن اختلاف دارند.

چین و 10 کشور عضو آ.سه.آن سال 2002 در 'پنوم پن' کامبوج توافقنامه غیرالزام آوری امضا کردند که این سند چارچوب اصلی مذاکرات بعدی و رسیدن به کدهای رفتاری به عنوان راهنما برای جلوگیری از درگیری را تشکیل می داد و در آن طرف های درگیر برای حل مسالمت آمیز اختلافاتشان از طریق مذاکرات دوستانه توافق کردند و متعهد به اجرای قوانین بین المللی شدند.
تاکنون این کدهای رفتاری مشخص نشده است و طرف ها در این زمینه به توافق نرسیده اند.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس