کد خبر 731068
تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۶:۱۰
تغذیه در رمضان

تغییر در وعده‌های غذایی در ماه مبارک رمضان می‌طلبد که روزه‌داران کنترل بیشتری بر خورد و خوراک داشته باشند و با رعایت اصول تغذیه از بروز مشکلات گوارشی پیشگیری کنند.

به گزارش مشرق، در روزهای آغازین ماه مبارک رمضان هستیم و هنوز خیلی‌ها با تغییر در وعده‌های ماه مبارک رمضان نسبت به دیگر ایام سال خود را وفق نداده‌اند و در خورد و خوراک خود دچار مشکل هستند.

این تغییرات در روند تغذیه ممکن است برای افراد مشکلاتی را در زمینه گوارش به‌وجود بیاورد که انتظار می‌رود با عمل به توصیه‌های کارشناسان و متخصصان، بیشتر مراقب سلامت خود باشند.

یکی دیگر از موضوعات مهمی که باید مد نظر باشد، نحوه نگهداری و مصرف مواد غذایی است که گاها عاملی برای بروز مشکلات و شاید بیماری‌های دیگر می‌شود.

لزوم توجه روزه‌داران به اصول تغذیه

کارشناس ارشد اداره نظارت برمواد غذایی بوشهر اظهار داشت: روزه‌داران در ماه مبارک رمضان باید به اصول تغذیه توجه ویژه‌ای داشته باشند تا مشکلی از نظر گوارشی برای آنها ایجاد نشود.

محمد رکاب‌پور افزود: بی‌توجهی به مسائل تغذیه و عدم رعایت بهداشت مواد غذایی در ماه مبارک رمضان مشکلاتی را برای روزه‌داران ایجاد می‌کند و این موضوع اهمیت رعایت تغذیه را بیشتر می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: روزه‌داران تا حد امکان از نگهداری غذای پخته شده به مدت طولانی خودداری کنند و هر وعده غذایی را با توجه به میزان نیاز مصرف خودو به مقدار لازم برای مصرف در یک وعده غذایی  تهیه کنند و از گرم و سرد کردن غذای پختنی بیش از یک بار نیز خوداری کنند.

خطرات نگهداری غیر اصولی غذا

رکاب‌پور اضافه کرد: یا در صورت نیاز برای نگهداری وعده‌های غذایی از ظروف مخصوص دربسته وبه مدت حداکثر ۲ تا ۳ ساعت در یخچال دارای شرایط بهداشتی مناسب و دور از مواد خام و آلوده کننده استفاده کنند.

وی در خصوص رعایت بهداشت مواد غذایی در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان برخی از شهروندان تمایل دارند یک وعده غذای پخته شده را برای مصرف در هنگام سحری یا افطارروز بعد نگهداری کنند.

محمد رکابپور اضافه کرد: باید به این نکته توجه کرد که مراحل حفظ و نگهداری غذای پخته شده در یخچال یا در دمای اطاق تابع شرایط و ویژگی‌های خاص خود است و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی ممکن است نگهداری نامناسب مواد غذایی آماده مصرف، باعث بروز مشکلاتی در بین روزه داران شود.

مراقب اختلالات گوارشی باشید

وی در مورد خطرات نگهداری غیر اصولی غذاهای پخته شده خاطرنشان کرد: غذای پخته شده در یخچال در معرض انواع آلودگی‌های میکروبی و حتی شیمیایی قرار دارد و با توجه به اینکه برخی افراد غذا را بدون توجه به نکات بهداشتی نگهداری می‌کنند این موضوع می‌تواند باعث ایجاد اختلالات گوارشی درمصرف کنندگان شود.

رکاب‌پور افزود: نگهداری طولانی مدت انواع سالاد سبزیجات وسالاد الویه و برخی غذاهای پروتئینی پخته شده مانند گوشت و ماهی و مرغ و انواع خورشت‌های ایرانی در کنار سبزیجات خام و میوه انباشته شده در یخچال و در ظروف بدون سرپوش یکی از مهم‌ترین روش‌های غیر بهداشتی برای نگهداری غذا در یخچال است.

وی ادامه داد: مواد غذایی مانند لبنیات و تخم مرغ، گوشت و مرغ و ماهی بسیار زود فاسد می‌شوند لذا نباید به مدت زمان طولانی در یخچال به حالت پخته شده نگهداری شوند زیرا به‌سرعت دچار تغییر طعم و کیفیت می‌شوند و ممکن است خطراتی برای سلامتی فرد روزه دار ایجاد کنند.

لزوم توجه به توصیه‌های دارویی و غذایی

دکتر یحیی رضایی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار داشت: روزه‌داران باید توجه ویژه‌ای به توصیه‌های دارویی و غذایی داشته باشند و این مسائل را رعایت کنند تا از بروز مشکلات به دور باشند.

وی با تاکید بر اینکه مصرف دارو در ایام ماه مبارک رمضان باید طبق نظرپزشک و داروساز باشد، اضافه کرد: روزه‌داران وعده‌های دارویی خود را خودسرانه حذف و یا به زمان دیگری موکول نکنند تا مسائل درمانی آنها با مشکل روبرو نشود.

رضایی با اشاره به اینکه بیماران در مورد تغییر در برنامه‌های دارویی خود حتما باید با پزشک مشورت کنند، ادامه داد: اثربخشی بسیاری از داروها، ارتباط مستقیمی با مصرف به‌موقع آنها در زمان معین دارد.

وی با بیان اینکه قطع ناگهانی برخی از داروها به واسطه روزه داری بسیار خطرناک است، تصریح کرد: بیماران باید از نظر سطح قند خون، فشار خون، چربی خون، انعقاد خون و بررسی‌های کلی وضعیت بیوشیمی خون پایش شوند.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس