سرویس فرهنگ و هنر مشرق - مرتضی میرباقری در حاشیه دیدار از پشت صحنه سریال «پنچری» در جمع خبرنگاران برنامههای راهبردی در شبکههای تلویزیونی را تشریح کرد.
معاون سیما توسعه کیفی را از راهبردهای آینده سیمای جمهوری اسلامی دانست و گفت: شبکه های تلویزیونی امروز از نظر ساخت و تولید مجموعه های نمایشی از برنامه های مصوب جلوتر هستند.
وی افزود: علیرغم فشارهای مالی موجود در رسانه ملی بحمدالله برنامه سازان کمبودی احساس نمی کنند و گروههای تولیدی با قوت و قدرت در حال تولید برنامههای نمایشی هستند.
میرباقری در این بازدید اعلام کرد: هم اکنون قریب به 400 نویسنده، کارگردان و تهیهکننده مشغول تولید برنامه هستند و با به کارگیری این تعداد بیش از 8 هزار هنرمند نیز به کار گرفته شدند.
وی ماه مبارک رمضان را یکی از مهمترین ضیافتهای سالانه در رسانه دانست و افزود: بسیاری علاقمندند در طول این ایام مجموعههای نمایشی طنز هم گنجانده شود. تولید برنامههای نمایشی طنز یکی از دستورالعملهای سیما در مناسبتهای مختلف است. اما متاسفانه امسال و چند سال آینده یک سری مناسبتهای ملی و مذهبی با این ماه تداخل خواهد داشت، که باعث میشود مجموعههای طنز بارها قطع گردند و رشته کار از دست مخاطب خارج شود.
وی اضافه کرد: با توجه به مناسبتهای ملی و مذهبی همچون 14 و 15 خرداد و لیالی قدر ترجیح داده شده تا مجموعههای نمایشی دیگری روی آنتن برود.
میرباقری انتخاب سریال «نفس» برای پخش در ماه رمضان را فرصتی مغتنم توصیف کرد و گفت: نسل جدید ما چندان نسبت به اتفاقات چند دهه گذشته اشراف ندارند. آنها نسبت به موضوع نفاق و مشکلاتی که برای انقلاب به وجود آمد، وقوف کامل ندارند. سریال «نفس» در آستانه 31 خرداد این فرصت را به جوانان خواهد داد تا از کم و کیف اتفاقات باخبر شوند.
معاون سیما در ادامه ایران را یکی از قطبهای تولید فیلم و سریال در جهان خواند و اضافه کرد: در چند سال گذشته متاسفانه بخشهای زیادی از این صنعت مغفول مانده است و بسیاری از همکاران هنرمند و پرتلاش ما حتی به کارهای دیگر روی آوردند، بحمدالله امروز رسانه ملی این فرصت را برای همکاران فراهم آورده است تا در زمینه کاری خود فعالیت کنند، به طوری که هم اکنون بیش از 50 مجموعه نمایشی در حال ساخت و 70 سریال دیگر، مراحل پایانی نگارش و پیش تولید را میگذرانند.
پخش سریالهای الف ویژه از فصل پاییز موضوعی دیگر بود که معاون سیما وعده داد و در پاسخ به یکی از خبرنگاران که به حاشیههای تولید سریال حضرت موسی (ع) اشاره کرد، گفت: از دوستان میخواهیم تا مشکلات و مسائل را در جلسات کارشناسانه به بحث بگذارند و از بیان مطالب در عرصههای عمومی دوری کنند، چرا که در جلسات کارشناسی میتوان به نتیجه مطلوب دست یافت.
وی تجربه راه اندازی مرکز گسترش فیلم نامه نویسی را ناموفق خواند و گفت: از آنجا که این مجموعه از همان ابتدا از نظر جایگاه و اجرا به غلط تعریف شد، نتوانست به هدف نهایی دست یابد. ابتدا بنا بود تنها فیلم نامه نویسی در دستور کار این مجموعه قرار گیرد ولی کم کم به تولید علاقمند و سپس به پخش نگاه داشت.
میرباقری در پایان اضافه کرد: ما در دنیای واقعی زندگی میکنیم، این که نگارش فیلمنامه باید همان آغاز نهایی شود و سپس کار تولید شروع گردد، تفکر خوبی است، اما با مقدورات امروزی ما هماهنگ نیست و نمیتوان آنتن را نادیده گرفت.
در بخش دیگری از این بازدید معاون سیما در گفت و گو با بازیگران سریال «پنچری» به دغدغههای آنها گوش داد و در مورد امنیت شغلی بازیگران پاسخ داد: یکی از اولویتهای رسانه رفع دغدغههای شغلی و ایجاد امنیت کاری برای هنرمندان است. راه حل ما برای شرایط کنونی فراهم کردن زمینههای متعدد شغلی است. اعتقاد داریم با افزایش تولیدات نمایشی میتوانیم افراد بیشتری را به کار گرفته و به صنعت فیلم و سریال رونق دهیم.
وی اضافه کرد: با رونق این صنعت میتوان انتظار داشت هنرمندان احساس امنیت شغلی داشته باشند.
وی در پاسخ به گلایه هنرمندان مجموعه «پنچری» در زمینه قراردادهای نا ایمن به آنها وعده داد تا با تدوین قراردادهای استاندارد از سوء استفاده احتمالی برخی از تهیهکنندگان جلوگیری گردد.
میرباقری همچنین تولید مجموعههای نمایشی طنز هر شبی را از دیگر اولویتهای سیما خواند و گفت: هم اکنون از تمامی نویسندگان طنزهای هر شبی دعوت میکنم تا برای تهیه چنین برنامههایی با شبکههای سیما همکاری کنند.
سریال «پنچری» به تهیه کنندگی مهران مهام و کارگردانی برزو نیک نژاد داستان پسری است که همه مقدمات را چیده تا به دختر مورد علاقه اش برسد، اما در این مسیر اتفاقاتی رخ میدهد که او برای رسیدن به خواسته اش همه اطرافیانش را به چالش می کشد و....
با حضور میرباقری معاون سیما و پورمحمدی مدیر شبکه سه، سکانس هایی از مجموعه تلویزیونی «پنچری» برداشت شد.