به گزارش مشرق، محمدرضا نعمتزاده امروز در آیین افتتاح شرکت عایقهای الکتریکی پارس با اشاره به اینکه بخش معدن در سال ۹۲ یکی دو درصد رشد منفی داشت و رشد کسب و کار در حد صفر بود اظهار داشت: خوشبختانه با امیدی که توسط خود مردم در جامعه ایجاد شد، شاهد رونق تولید و افزایش اشتغال هستیم.
وی با بیان اینکه در سال ۹۲ رتبه صنعتی کشور ۴۱ درصد رشد منفی داشت تصریح کرد: تا سال ۹۳ توانستیم این وضعیت را به صفر برسانیم و در اواخر سال ۹۳ این روند رو به بهبود یافتن پیش رفت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در حال حاضر بر اساس آمار مرکز آمار رشد ۸.۳ درصدی را در اقتصاد و رشد ۶.۵ درصدی برای صنعت اعلام رسمی شده است.
وی افزود: در سال گذشته در تولیدات مصالح ساختمانی به خاطر رشد منفی ساختمان چه در داخل کشور و چه در کشورهای همسایه متاسفانه از رشد کافی برخوردار نبودیم و در بخش صادرات سیمان نیز کاهش داشتیم.
نعمت زاده ابراز کرد: براساس تدابیر اندیشده شده قطعا بخش ساختمان نیز رونق خواهد یافت و این امر همت و تلاش مدیران را میطلبد.
وی ابراز کرد: با توجه به اینکه ما به سمت صنعتی شدن حرکت میکنیم برنامه راهبردی را برای توسعه صنعت کشور در سال ۹۴ اعلام کردیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: این برنامه راهبری به ما جهت میدهد که ما باید چگونه رشد بکنیم و چاره نداریم به دنبال اشتغال و ثروت ملی و درآمد ملی باشیم.
وی با بیان اینکه باید بخش تولید کشور را توسعه بدهیم ابراز کرد: بخش خدمات نیز به نحوی وابسته به تولید بوده و اگر صنعت و تولید رونق یابد خدمات نیز قطعا توسعه پیدا میکند.
نعمتزاده با اشاره به اینکه در ابتدای دولت فعلی ۱۲ هزار و ۲۰۰ واحد متوقف بود افزود: برخی از این واحدها به خاطر فرسودگی بود و صنعت اگر بازسازی و نوسازی نشود محکوم به فنا بوده و باید صنعت همگام با پیشرفت تکنولوژی حرکت کند.
وی با بیان اینکه ۵ هزار و ۵۰۰ واحد در دولت فعلی راه اندازی شده است ابراز کرد: سال گذشته ۵ هزار و ۴۰۰ طرح نیمه تمام تکمیل و راه اندازی شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تصمیمان ستاد فرماندهی اقتصادی مقاومتی خاطرنشان کرد: ۶ هزار از واحدهای متوقف شده توسط ستاد اقتصاد مقاومتی تعیین تکلیف شده و راه اندازی خواهند شد.
وی به میزان اشتغالزایی که با فعال شدن ۶ هزار واحد متوقف شده اشاره کرد و افزود: این تعداد واحدها بیش از ۷۰ هزار اشتغال جدید ایجاد خواهند کرد.
نعمتزاده با اشاره به اینکه در کنار این فعالیتها طرحهای توسعهای نیز پیشبینی شده است بیان کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده این طرحها نیز ۴۰ هزار اشتغال جدید ایجاد میکند.
وی ابراز کرد: در طرح رونق تولید که مقام معظم رهبری نیز در ابتدای سال تاکید بر حمایت از واحدهای کوچک را داشتند این امر در دستور کار قرار گرفته است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه در راستای رونق تولید ۱۲ هزار طرح صنعتی تسهیلات دریافت کردند بیان کرد: حدود ۱۳ هزار از واحدهای خدماتی و کشاورزی این تسهیلات را دریافت کردند.
وی افزود: بودجهای که برای طرح رونق تولید در نظر گرفته شده بود ۱۶ هزار میلیارد بود که این میزان به ۱۷ هزار میلیارد تومان افزایش یافت و این تسهیلات توسط بانکها در اختیار واحدهای مشکلدار قرار گرفت.