به گزارش مشرق، بهرام شهریاری با اشاره به اینکه برنامههایی برای مقابله با قاچاق کالا در حوزه پوشاک تعریف شده است، اظهار داشت: براساس این برنامه ها که برروی کاغذ است کالاهای وارداتی و تولید داخل شناسنامه دار شده و امکان ورود کالاهای قاچاق به کشور فراهم نمیشود.
وی با بیان اینکه امروز پوشاک به صورت کیلویی با یک برگه سبز وارد کشور می شد، افزود: گمرک در این رابطه قول داده که کیلویی عمل نکرده و مانع ورود پوشاک قاچاق به کشور شود.
این تولیدکننده با اشاره به اینکه واردکنندگان تا اواخر تیرماه امسال فرصت دارند تا کد شناسه را بر روی اجناس خود نصب نمایند، افزود: البته دو ماه بعد از این تاریخ هم تولیدکنندگان داخلی ملزم هستند تا برروی کالاهای خود کد شناسه را نصب کنند.
شهریاری تصریح کرد: در کنار کد شناسه کد رهگیری هم قرار است یک سال آینده اجرا شود تا از این طریق اقدامات لازم برای جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق به کشور انجام شود.
وی با تأکید براینکه اجرای این طرح بسیار سخت بوده و حتی با مانع تراشی هایی هم همراه است، گفت: کد شناسه فقط گام نخست بوده و در صورت اجرایی شدن با کد رهگیری نتایج مثبت خواهد داشت. البته باید بگویم این موضوع برای تولیدکننده داخلی هزینه بر است اما برای نجات خود از کالاهای قاچاق باید این کار را انجام داد.
این تولیدکننده با اشاره به اینکه امروز در وزارت صنعت دو بدنه صنعت و بازرگانی قرار دارد، افزود: یا توان مقابله با کالاهای قاچاق در این وزارتخانه وجود ندارد یا بعضی ها نمی خواهند این امر اجرایی شود.قرار بود طبق دستور العمل وزارت صنعت بحث واردات کالاهای پوشاک ضابطه مند شود اما باید پرسید چرا تا کنون کرکره مغازه هیچ کدام از متخلفین پایین نیامده است؟
وی با انتقاد از اینکه در بدنه اجرایی کشور قدرتی برای برخورد با متخلفین وجود ندارد، اظهارداشت: امروز زمان به ضرر تولیدکننده داخلی در حال گذر است اما هنوز نظارت جدی بر بازار صورت نمی گیرد. قرار بود از اول فروردین ماه ثبت سفارش واردات پوشاک ممنوع شود اما برندهای فاقد نمایندگی به راحتی ویترین عوض کرده و اجناس جدید خود را وارد کردهاند حال سؤال اینجاست که اگر ثبت سفارش ممنوع بود آنها چگونه اجناس خود را وارد کرده اند؟