سرویس سیاست مشرق - روز جمعه در حالی که ظریف در اروپا و در دیدارهای خارجی با سران سه کشور آلمان، ایتالیا و فرانسه بود، اتحادیه اروپا لیست جدیدی از افراد و نهادهای تحریمی در ایران را که در فعالیتهای هستهای و موشکی نقش دارند، اعلام کرد.
ظریف تمامی دیدارهایی که با سران این کشورها که دو کشور آلمان و فرانسه عضو 1+5 هستند را درسطح مناسبی توصیف کرد و در پیام توئیتری که به مناسبت این سفر دیپلماتیک به قاره سبز نوشت، گفت: « دیدارهایی عالی با رهبران در برلین، رم و پاریس داشتم. برغم دشمنی نابخردانه آمریکا، اتحادیه اروپا به برجام و تعامل سازنده پایبند است.»
اما هنوز جوهر این تقدیر ظریف از اتحادیه اروپا به سبب آنچه وی همکاری در برجام میخواند، خشک نشده بود که اتحادیه اروپا در عصر همان روز لیست تحریمهای جدید خود علیه برنامه هستهای و نظامی ایران را منتشر کرد.
با این اوصاف باید از وزیر خارجه کشورمان این سئوال جدی را پرسید که رهاورد و نتیجه سفرش به اروپا چه بوده است که با تحریمهای شخصیتهای درجه یک کشورمان از جمله سردار قاسم سلیمانی همراه شده است. آنهم از طرف اتحادیه اروپایی که ظریف آنرا پایبند به برجام میداند؟!
جالب اینجاست که هنوز محمد جواد ظریف واکنشی به این دهن کجی دیپلماتیک اروپاییها بعد از سفرش به قاره سبز نشان نداده و تنها در پیامی به مناسبت سی امین سالگرد کاربرد سلاحهای شیمیائی از سوی رژیم صدام علیه مردم مظلوم و بی دفاع سردشت، یاد و خاطره قربانیان این جنایت ضدبشری را زنده نگه داشته است.[1]
پیش از این کارشناسان با زمینهچینی آمریکا برای خروج از تعهداتش درباره برجام که هیچگاه آنرا اجرا نکرد، مطرح میکردند که برجام از ۱+ ۵ تا ۱ + ۴ تقلیل یافته است اما با این اوصاف به نظر میرسد که کم کم دیگر از شش کشور قدرتمند که طرف حساب ایران در برجام هستند، کشوری نخواهد ماند و برجام بیش از پیش استحاله میشود.
هنوز از سوی محمد جواد ظریف واکنشی نسبت به این اقدام اتحادیه اروپا که از سوی دولت یازدهم به عنوان جایگزین آمریکا به عنوان برجام و پایبند به این سند توافق یاد میشد، دیده نشده است و باید دید در آینده ظریف چه واکنشی به این مسئله چالشبرانگیز نشان میدهد.
[1] http://www.isna.ir/news/96041003998