سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
صوفی: مشکل اصولگرایان مشارکت مردم در انتخابات است؛ ما خوبیم...!
علی صوفی، فعال سیاسی و عضو شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان اخیراً طی اظهاراتی در روزنامه اعتماد گفته است:
«مشکل اصولگرایان مشارکت مردم در انتخابات است. چیزی که مقام معظم رهبری همواره بر آن تاکید داشتهاند و از همه مردم خواسته تا حضور حداکثری در انتخابات داشته باشند.»[۱]
*بدمستی برخی چهرههای جریان خاص از یک پیروزی انتخاباتی که البته متعلق به آنها هم نیست! بر همگان روشن شده است و قضاوت درباره حرفهای صوفی را باید بر عهده مخاطبان محترم گذاشت.
طرفه آنکه سخن صوفی درست نیست و اصولگرایان خود را ملتزم به رأی مردم و مشارکت حداکثری آنها میدانند.
در اینجا به تلخی باید گفت که اتفاقاً جریانی مخالف مشارکت مردم است که مرتکب رفتار دشمنانه «تحریم انتخابات مجلس نهم» شد و تلاش کرد تا با این تحریم از حجم حضور مردم در انتخابات بکاهد اما موفق نشد و شکست خورد.
از طرفی آقای صوفی در حالی مدعی انتفاع اصلاحطلبان از مشارکت حداکثری مردم است که این جریان خاص سیاسی طی ۱۶ سال گذشته در هیچ انتخاباتی در سطح کشور پیروز اکثریتی نبوده، مجلس و دولت را به لحاظ اکثریتی در اختیار ندارد و رئیسجمهور روحانی را هم نه «نامزد رسمی» خود که یک رحم اجارهای میداند.
به همین سبب، رؤیت بدمستی انتخاباتی از این جریان خاص سیاسی حیرت همگان را برانگیخته است.
***
«خشم جهانگیری» از منتقدان؛ شما از مردم عصبانی هستید و به حریم خصوصی افراد وارد شدید!
اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت یازدهم به تازگی طی اظهاراتی در بیست و هفتمین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی با بیان اینکه در این روزها برخی نمیتوانند عصبانیت خود از مردم را نادیده بگیرند، گفت: مردم کاری نکردند که شما عصبانی هستید، تنها حقشان را گرفتند. این درحالی است که شما به حریم خصوصی افراد وارد شدید و باید رای مردم را بپذیرید.
به گزارش ایلنا، او همچنین تصریح کرده است: هدف این افراد سرگرم کردن رییسجمهور و دولت به این مباحث بود این درحالی است که رییسجمهور سابقه روشنی قبل و بعد از انقلاب دارد و سالها نماینده مقام معظم رهبری بوده است و شناخت خوبی از دنیا دارد![۲]
*حکما آقای جهانگیری در جریان اخبار سیاسی کشور نیستند چون طی روزهای اخیر، این حامیان ستادی دولت اعتدال بودهاند که صراحتاً از رئیسجمهور خواستهاند هزینه فعالیت سیاسی را برای شهروندان افزایش دهد[۳] و ایضاً از دستگاههای امنیتی نیز عاجزانه خواستهاند که با امنیتیسازی فضا و سیاست «مشت آهنین» حاشیههای امنتری را برای دولت بوجود بیاورد.
فیالمثل اینکه حسن رسولی، از فعالان اصلاحطلب به تازگی در گفت وگو با ایلنا چندین مرتبه تأکید کرده است که دستگاههای امنیتی باید ورود بیشتری به حواشی رخ داده در پیرامون دولت داشته باشند و با متخلفان نیز برخورد کنند![۴]
این صحبتها به وضوح بیشتری نشان میدهد که عصبانیت از مردم و ورود به حریم خصوصی شهروندان؛ کار چند نفری که در حاشیه راهپیمایی روز جهانی قدس علیه آقای روحانی شعار دادهاند، نیست و قضیه از جای دیگری آب میخورد...
گفتنیست مردم و منتقدان طی ۴ سال گذشته از سوی اذناب ستاد مشترک دولت و اصلاحطلبان به ابله بودن، کودک بودن، فریب خوردن و زندان تهدید شدهاند و جریان اصلاحطلب حتی برای خوشخدمتی به دولت اقدام به تقلا برای تصویب قانون حبس برای منتقدان صاحب سؤال نیز کرده است.
اظهار دلسوزی عدهای برای حواشی روز قدس نیز در حالی است که چهرههای وابسته به آنها انواع و اقسام توهینها را به اصولگرایان، رئیسجمهور سابق و رقبای انتخاباتی روا داشتهاند و اکنون نیز ترجیح میدهند کسی به یاد نیاورد که آنها حتی رئیس جمهور سابق را حرامزاده هم خواندند و ایضا مدعی شدند که نظام جمهوری اسلامی ایران آفت زده است.
درباره شناخت خوب رئیسجمهور روحانی از دنیا که جهانگیری به آن اشاره کرده است نیز قضاوت را بر عهده مخاطبان محترم میگذاریم... خاصه آنکه هماکنون ملاکها و سنجههایی مثل پرونده بیدستاوردی برجام، افزوده شدن تحریمها در پسابرجام، دشمنیهای شدیدتر آمریکا و عربستان و راه ندادن حتی وزیر آقای روحانی به عربستان سعودی نیز در مقابل مردم گشوده است!
***
موسویان: ترامپ به توصیههای ظریف گوش کند!
ایسنا گزارش داد: حسین موسویان، دیپلمات سابق و عضو تیم مذاکرهکننده حسن روحانی در ابتدای دهه ۸۰، به تازگی طی مقالهای در یک رسانه خارجی درباره آمریکا نوشته است:
«ترامپ باید ایران را به عنوان یک واقعیت در جغرافیای منطقه پذیرفته و متحدان خود را تشویق کند که به دعوت وزیر خارجه ایران برای دیالوگ منطقهای در جهت شکلدهی همکاریهای مشترک در منطقه، پاسخ مثبت دهند.»[۵]
*توصیه موسویان به ظریف را صد البته بایستی در چارچوب ۷۰ هزار دلار پول نقدی تحلیل کرد که موسویان از کاخ سفید و برای ترویج برجام گرفته است.[۶]
و گرنه کیست که نداند اگر ترامپ غیر از ورّاجی درباره غرب آسیا هنر دیگری ندارد؛ نه بخاطر تئوریهای مشعشع آقای ظریف و توییتهای انقلابی ایشان! که بخاطر خون مدافعان حرم، ایثار امثال سردار سلیمانی، درایت و تدبیر رهبر معظم انقلاب و حضور مردم در حمایت از نظام اسلامی است.
چه اینکه ترامپ هم حتی بهتر از موسویان توییتها و نکتههای ظریف در زمینه توجیه برجام، قدرقدرت بودن آمریکا و ضرورت خروج حزبالله از سوریه را خوانده و به درست یا غلط بودن تئوریهای ظریف و جهانبینی خاص او واقف است!
شاید خالی از لطف نباشد که مخاطبان محترم درباره پاسخ احتمالی ترامپ به توصیه موسویان نظر بدهند...
***
1_ http://www.magiran.com/npview.asp?ID=3583691
2_ http://tnews.ir/news/bd2388865174.html
3_ http://www.mashreghnews.ir/news/743838
4_ http://tnews.ir/news/67cf88854354.html
5_ http://www.isna.ir/news/96041004145
6_ http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13950304000502