به گزارش مشرق، مطالعات جدید نشان داده که بسیاری از محبوبترین برندهای لاک ناخن بسیار بیشتر از آن چه به نظر میرسد میتوانند مضر باشند، اکثریت قریب به اتفاق زنان از لاک ناخن استفاده میکنند اما آیا میدانستید لاکهای ناخن حاوی ترکیبات شیمیایی سمی هستند که میتوانند نه تنها از نظر ظاهری به بدن آسیب برسانند، بلکه از درون نیز مشکلآفرین باشند.
طی این مطالعه که با حضور 24 زن که از لاک ناخن استفاده میکردند، صورت گرفت، پژوهشگران شناسایی نشانههای سموم شیمیایی در بدن این افراد را مورد بررسی قرار دادند؛ در همین راستا، آنها موفق به یافتن سموم در تمام شرکتکنندگان شدند که با لاک ناخن مرتبط بود.
تنها 10 ساعت پس از استفاده از لاک ناخن، 100 درصد شرکتکنندگان نشانههای تریفنیل فسفات را نشان دادند.
به نوشته هلثی لایف ویژن در مطالعهای دیگر، همان تیم پژوهشی 10 لاک ناخن متفاوت را مورد آزمایش قرار داده و دریافتند هشت مورد از آنها حاوی این ماده شیمیایی هستند؛ افزون بر این، روی برچسب محصول دو نمونه از لاکهای ناخن که حاوی تریفنیل فسفات بودند هیچ اشارهای به وجود این ماده شیمیایی نشده بود؛ این میتواند به معنای آن باشد که تا 20 درصد از لاکهای ناخن موجود در بازار حاوی یک ماده شیمیایی خطرناک هستند که حتی در فهرست مواد تشکیل دهنده به آن اشاره نشده است!
تریفنیل فسفات چیست
یکی از نگرانیهای عمده درباره تریفنیل فسفات این است که در سیستم غدد درونریز انسان اختلال ایجاد میکند؛ این ماده میتواند بر تنظیم هورمونی، سوختوساز، باروری و رشد تاثیرگذار باشد.
این مسئله به ویژه برای دخترانی که به طور منظم از لاک ناخن استفاده میکنند، میتواند مشکلآفرین باشد زیرا رشد هورمونی سالم، بخشی کلیدی از روند رشد آنها محسوب میشود؛ این در شرایطی است که تریفنیل فسفات میتواند سلامت هر فردی را که در معرض آن قرار میگیرد را با خطر جدی مواجه سازد.
تریفنیل فسفات در قالب موارد زیر نیز شناخته میشود:
سم عصبی
سم غدد درون ریز
سم باروری
محرک پوست
آلرژن (ماده آلرژیزا)
از دیگر ترکیبات خطرناک موجود در لاک ناخن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
فرمالدئید
فرمالدئید یک عامل سرطانزای شناخته شده که میتواند در آب یا هوا حل شود؛ قرار گرفتن در معرض این ماده شیمیایی میتواند نشانههایی مانند تنگی نفس و آسم را ایجاد کند، افراد مبتلا به بیماریهای مزمن هر چه بیشتر مستعد مسمومیت با فرمالدئید هستند.
تولوئن
این ماده شیمیایی به واسطه اختلال در رشد کودکان شناخته شده و این در شرایطی است که برخی دانشمندان آثاری از آن را در شیر مادر یافتهاند؛ افزون بر این، تولوئن میتواند تحریککننده پوست باشد.