کد خبر 744804
تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۵
خواب

نتایج پژوهش نشان داد افرادی که دچار بی‌خوابی و دیدن کابوس هستند یا ساعت خواب منظم ندارند، نه تنها به خودکشی فکر می‌کنند، بلکه افکار خودکشی در ذهن آنها وجود دارد.

به گزارش مشرق، نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد، عدم توجه به عادات خواب می‌تواند افکار خودکشی را تشدید کند. 

بر همین اساس تمام افرادی که دچار بی‌خوابی و دیدن کابوس هستند و یا ساعت خواب منظم ندارند و هر شب یک زمان متفاوتی به خواب می‌روند، نه تنها به خودکشی فکر می‌کنند، بلکه افکار خودکشی در ذهن این افراد زیاد می‌گذرد. 

دانشمندان باور دارند، خواب ضعیف در زمان پریشانی می‌تواند اختلال عاطفی ایجاد کند و در خلق و خوی افراد تأثیر بگذارد و باعث بروز افکار خودکشی شود. 

یک تحقیق در این زمینه نشان می‌دهد که اختلال در زمان خوابیدن و بیدار شدن در طول سه هفته، یک نشانه هشدار دهنده برای خودکشی در نظر گرفته شده است.

"ربکا برنرت" از دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا با بررسی نقش اختلال خواب در تشدید افکار خودکشی میان بزرگسالان گفت: آمارها در سال 2015 حاکی از آن است که خودکشی علت مرگ بیش از 44 هزار نفر در آمریکا بوده است؛ همچنین خودکشی جزء 10 عامل اصلی مرگ و میر در این کشور است.

علاوه بر این، در سال 2014، بیش از یک میلیون بزرگسال در آمریکا اقدام به خودکشی کرده‌اند و 9 میلیون و 400 هزار بزرگسال دیگر نیز افکار خودکشی داشته‌اند.

محققان دانشگاه استنفورد و دانشگاه ایالت فلوریدا، عادت‌های خواب 50 نفر افراد 18 تا 23 سال را که احتمال بالای خودکشی در‌ آنها وجود داشت تحت بررسی قرار دادند و دریافتند، بیش از نیمی از آنها در اثر بی‌خوابی، کابوس، افسردگی و یا مصرف الکل خواب راحت ندارند و در نتیجه به علت آسیب‌پذیری، بسیار به خودکشی فکر می‌کنند. 

دکتر برنرت باور دارد، در مقایسه با عوامل دیگری که منجر به خودکشی می‌شوند، اختلال خواب قابل تغییر و قابل درمان است.

علل خودکشی به عنوان مهم‌ترین دغدغه این روزهای سلامت عمومی و شیوع آن بین نوجوانان و جوانان باید تحت بررسی قرار گیرد و فاکتورهای خطرزای مربوط به آن شناسایی شود تا بتوان در کاهش آمار رو به افزایش این اقدام خطرناک قدم مثبتی برداشت.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس